Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupinka šesti mladých studentů je pozvána Lordem Lincolnem na půlnoční představení panoptika, které vystavuje hrůzostrašné figuríny. Není to ovšem jen tak obyčejné muzeum voskových figurín, nýbrž místo samotného Ďábla. Jeho cílem je získat 18 lidských duší, které potřebuje k oživení svých "dětí" (nejrůznějších příšer). Jediní, kdo můžou tento ďábelský plán překazit jsou Mark Loftmore (Zach Galligan) a Sarah Brightman (Deborah Foreman). V roce 1992 bylo natočeno pokračování s názvem Voskové muzeum 2: Ztraceni v čase. (Pedestrian)

(více)

Recenze (106)

Arach.No 

všechny recenze uživatele

Chvílemi to byla i docela sranda. Hlavně to nesmíte brát jako horor, ale jako komedii. První scéna s vlkodlakem se mi líbila, ne proto, že by byla nějaká dobrá (to taky není, spiš naopak), ale proto, že jsem viděl čím vším si musel John Rhys-Davies projít, než se dostal k Pánovi prstenů. Pár dalších krvavých scén je opravdu povedených - například ta u Draculy, ale celkové vyznění filmu hodně sráži některé opravdu dementní scény a postavy. Mimo jiné například Markýz de Sade, na kterého jsem se celou dobu těšil. Bohužel právě z téhle úchvatné postavy francouzských dějin Hickox udělal obyčejnýho idiota, kterej umí sice jakž-takž šermovat, nakonec ale zemře absolutně stupidní smrtí. Co mi dál vadilo? Tak třeba celá závěrečná bitva. Už od "nájezdu staříků" bylo jasný, že tohle nebude ani trochu vtipný, nebo akční. Bohužel to bylo naprosto zoufalý! ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Ten námět je geniální. Voskové muzeum s expozicemi, do kterých když vstoupíte, ocitnete se v mini hororu. Z dětství si pamatuju spíše geniální druhý díl, ale i tady je na co koukat. Postupně se objeví vlkodlak, upíři, mumie, černobílý zombie segment a taky pro mě nepochopitelně markýz de Sade. V závěrečné řeži uvidíme další plejádu monster včetně například Audrey II (Malý krámek hrůz) nebo zubatého dítěte (série It´s Alive). Jednotlivé segmenty jsou skvěle natočené a pro hororového fandu zvlášť se zálibou v osmdesátkách je to lahůdka tento film sledovat. A tak dokážu odpustit i mínusy jako naprostá absence logiky (nikoho neštve zmizení dvou policajtů?), mizerné herecké výkony a nezvládnutou hromadnou bitku ve finále. Bavil jsem se parádně a to je důležité. PS: V titulkách vykopávkoidní pecka z 60. let It´s My Party od Lesley Gore - příznačné jméno pro horor :-) ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Film "Voskové múzeum", ktorý v roku 1988 natočil podľa vlastného scénara režisér Anthony Hickox bol jedným z prvých horrorov, čo som videl. Bola to vtedy horúca novinka. Po mnohých rokoch som si tento Hickoxov režisérsky debut znova pripomenul. A bol som spokojný. Je to zaujímavý horror s originálnou myšlienkou. Pekelné "Voskové múzeum", v ktorom vás vystavené expozície dokážu doslova pohĺtiť. Vlkodlak, vampíri, egyptská múmia, markýz DeSade, zombie, fantóm opery... no paráda, pekné horrorové panoptikum. *** ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Něco jako takové Záhrobní komando pro dospělé, akorát s tím rozdílem, že toto je dobře a zábavně natočené. Je tady pár dobrých scén, ale celkově film působí až zbytečně moc komediálně a taková přeplácanost hororových postav mně taky moc nesedí. Bylo to hodně dobré jako film, ale paradoxně to nefunguje ani jako horor, ani jako komedie. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Dnes už legendárna záležitosť s výborným námetom a skvelými maskami, plná sentimentu a prehliadka toho najlepšieho, čo sa točilo v 80. rokoch. Musím ale konštatovať, že zub času si v tomto prípade svoju daň vypýtal, pred rokmi sa mi to páčilo o čosi viac. V súlade s väčšinou ma najviac oslovila vlkodlačia poviedka - výborná atmosféra a hororové efekty. Všetky poviedky spája aj svojrázny, čierny humor a skvelá panoptiková zábava, pričom záver už je riadny úlet. Stále preto slušný nadpriemer. 75/100 Videné v rámci Season Challenge Tour. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • Anthony Hickoxovi trvala tvorba scénáře pouhé tři dny. (Holina)
  • Bob Keen vyráběl všechna monstra ve filmu 18 hodin denně po dobu osmi týdnů. (Holina)

Související novinky

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Reklama

Reklama