Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kola vozu městských služeb zavezou Luďka do Chánova. Netuší, že ho tam čeká setkání se synem Tondou. Luděk Tondu zachrání a Luďka zachrání Franta. Kamarád Franta to myslí dobře, ale lež, kterou vymyslel, Luďkovi pořádně zkomplikuje život. (Česká televize)

Recenze (110)

Garch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvěle vybraná Erika Stárková. Když se navíc dočteš, že je v roli spojená s hlasem Jana Cíny (měla by si ho nechat:), Tak tedy, klobouček, pánové! A hudební podkres, trefený přesným šlágrem minulých desetiletí pro ten pravý moment, to už, společně s počtem absolutních hlášek ("nebuď blbej, s tím se blbě žije") připomíná památné Dědictví aneb Kurvahošigutntág. ...No a "koordinátor Snědé tísně", to už je hotovo :-). PS Franta je takový rómský Ježíš. Nebo bude. ;-) PPS: MOST! bude malinko agitka porozumění, což je vlastně hodně dobře. PPPS: fajn jsou i drobnosti, jako - na střeše cimrmanovské "Svou pravdu nebudeme skrývat!" (nápis Havel) :-) ()

Cimr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nečekal bych, že se něčeho takového na veřejnoprávní televizi dočkám. Nekompromisní humor s velmi hořkým podtónem, jako v divokých devadesátkách za časů České sody. ,,Koukáš, co? Naše lidová tvořivost. Podle mě bych to tak nechal. Jako kulturní památku, víš." Snědá tíseň má potenciál zapsat se do dějin českého seriálu. ()

Reklama

Schuebelbach 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Scéna ze 4. dílu Dáša: "...řek jsi sama...řek si sama???" Luďan: "... … ...Ne!" …nic...nic...nic... Dudová: "Řek to." Je jednou z nejlepších a nejlépe vypointovaných scén, které jsem v poslední době viděl!!! A nejenom, že je skvěle napsaná, ale ta scéna je i strašně dobře zahraná. Že je dobrej Hofmann, to mě nepřekvapuje. Ale to, jak skvěle hrajou Godla a Dudová, to je skoro výsměch celé DAMU a JAMU dohromady. Godlu absolutně žeru! Mám sand teď momentálně dokonce pocit, že od revoluce neudělal pro romskou otázkou nikdo více, než Zdeněk Godla! // A Cína je jako dabér fakt excelentní! // Trochu se bojím jedné věci: Zdeněk Godla je v roli Franty TAAAAK skvělý a tak ohromující, že pokud budou tvůrci chtít docílit úplně toho maximálního efektu a nás diváky naprosto a totálně odrovnat, tak ta jeho postava bude na konci muset tragicky zemřít. ()

a-ja 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pořád jsem čekala, kdy se to totálně posere a už je to tu... Hodní a tolerantní cikáni, bílej chodí s cikorkou, cikán od kukavozu píchá tu nejlepší bloncku a mluví jako filozof, mladej kluk nemůže bejt jen automechanik, protože aby všichni byli šťastní, musí mít alespoň gympl (nojo, ten, kdo pracuje rukama, je dneska buran a fuj...), nakonec možná i toho vyděrače Romana napravěj a Eda bude šťastně strkat konečně tvrdýho buřta do transky, no hnus, velebnosti... A taky teda velká škoda, protože do 3. dílu to bylo fajn (rozuměj - agitace byla snesitelná a fóry skvělý)... ()

makakus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Snaha dramaturgie tak nějak "vychovávat ke smíření" vyznívá pro mne bohužel jako dosti křečovitá osvěta, kterou aspoň místy zachraňuje vtipnost.. Takže - milé dívky, podívejte, i učeň s vyholenou hlavou může být výjimečně chytrý! Milí rasisté, podívejte, z deseti Romů je devět sympatických a jen jeden násilnický buran. Milí prostí hospodští, nebuďte úzkoprsí, proč si nepřiznat, že třeba sexuálně zatoužíte po transsexuálovi? Milí studenti, mohli byste se angažovat v antirasistických spolcích, třebas i kvůli zamilovanosti, to je jedno. A tak dál. Takže "typický Most" obrácený naruby ve snaze vyvracet (pravdivé) stereotypy. Některé scény jsou úplně mimo, třeba vykládání karet, které pak asi vystřihli, ale nechali začátek, syn, který podle vůně nepozná, že fotr kouří trávu (proč vlastně, smysl ani fór žádný). Povedená hláška snad jediná (o tramvaji), pár výborných vtipů (roztáčení kolotoče motorkou, Snědá tíseň...) a velmi dobré scénky, kde nechají "cigánské" neherce tak trochu improvizovat. "Odvážná" snaha zaujmout kuřbou je laciná, i kdxyž konečně opravdu pravdivá. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (7)

  • Když se v Severce dívají na fotbal, lze si všimnout, že se dívají na program ČT 4. Ten však v době vysílání epizody byl už dávno přejmenovaný na ČT Sport. (korinek)
  • Písnička, která hraje v 7. minutě, je „Raindrops Keep Fallin' On My Head“ od B.J. Thomas. Ve 29. minutě hraje „Bad Romance“ od Lady Gaga. Na konci epizody pak hraje „Obsession“ od Army Of Lovers. (Duoscop)

Reklama

Reklama