Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nečekaná smrt dcery je tragickou událostí, ze které se dlouho a bolestně vzpamatovávají rodiče i bývalý nastávající Joe. S každým koncem však přichází i nový začátek...  Mladík Joe Nast uprostřed plánů na svatbu ztrácí to nejcenější - svou snoubenku a s ní všechny své plány a sny. Po její tragické smrti se přesto rozhodne stát se skvělým zetěm jejím rodičům Benovi a JoJo Flossovým, pro které zůstal po smrti jejich dcery "tím jediným na světě". Když ale náhle vstoupí do jeho života jiná žena, musí se nějak vypořádat se svým nechtěným citem i rolí, kterou si před tím zvolil... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (91)

Beatle 

všechny recenze uživatele

I když nevím ani za co...ale něco mě na tom filmu prostě dostalo. Možná ta všudypřítomná melancholie, občas prosvětlená nečím absurdním. Zvláštní, skoro bezmyšlenkovité dialogy, které kdyby byly zahrány někým jiným, skončí tenhle film v propadlišti dějin. Nevím, netuším...MOONLIGHT MILE ve mě zanechala nějakou zvláštní hořkosladkou stopu nadějné deprese o tom, že lež má krátké nohy a přece s ní daleko dojdeš (a ještě poznáš lásku svého života) :P A nejlepší scéna? Večeře na níž Joe vypráví, jestli se ho dotkla smrt jeho snoubenky :D Božsky zahrané, naprosto vypiplané k dokonalosti a navíc odříkané rychlostí blesku. Umírala jsem smíchy...i když to možná v tu chvíli nebyl autorův záměr :) ()

cab 

všechny recenze uživatele

Komorní příběh chlapce, kterému zabili snoubenka s kterou se rozchází pár dní před osudným dnem. Stávají se sice přáteli, ale nikdo kromě nich o tomto rozhodnutí neví. A z těmito indíciemi začíná celý film. Chlapec se po zmíněné smrti usídlí u rodiny zemřelé a i když tomu nechce zamiluje se do místní rebelky. Postupně se rodina dozvídá všechny podrobnosti a pravdu, která jim zůstala utajena a chlapec nachází smysl svého života, který hledal. Vše končí šřastně. Herecké obsazení nemá chybu....Hoffman zase září.....Gylenhaal je uhrančivý a velmi perspektivní herec s velkou budoucností a Sarandon je klasicky dobrá........malý film o krizi po smrti blizkého a snahy pokračovat dále v životě. 80% ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Nie príliš záživná snímka, vlastnia takmer nudná, dominuje mu len hviezdne obsadenie, avšak dá sa povedať v tej dobe trochu zhasujúcich hviezd. Ale rozbieha sa tu kariéra Jakea Gyllenhaala a zrejme aj Ellen Pompeo. Film ma nie a nie vtiahnuť do deja a ja som od samej nudy zaspával v posteli. Po vyše pol roku od pozretia si nevybavujem skoro žiadnu scénku z filmu, takže u mňa len za 2 hviezdy, za obsadenie. ()

V.Silver 

všechny recenze uživatele

Nečekal bych, že film na takovéto téma bude natočen civilně, bez patosu, s vtipem a nadhledem. Žádné vynucené emoce, nátlak na divákův soucit (jako tomu bylo naopak třeba v poslední čtvrtině "Marley a já"). K žánru "drama/romantický" bych klidně přiřadil i "komedii", byť nahořklou. Byl jsem dojat, ale po většinu času jsem se usmíval, protože sledování tohoto filmu mě opravdu těšilo. Má totiž jakousi "esenci krásy", kterou nedokážu blíže popsat - prostě to musíte vidět a hlavně procítit. Procítit spolu s bezchybně vykreslenými a zahranými postavami. Možná proto se mi nakonec příběh i všechny ty filmové obrazy zdály tak skutečné. A možná taky proto dávám plné hodnocení :) ()

Gann 

všechny recenze uživatele

Clovek to taklhle vidi v programu na 1 hodinu odpoledne a ani od toho moc neceka. O to je milejsi co se z toho po chvili tapani vyklube. Jake Gyllenhaal klasicky vyborny, krasna a sqela Susan Sarandon a Dustin Hoffman o tom clovek ani nemusi nic psat. Celkove je film mozna trosku predvidatelny, ale nevycitejte mu to a nechte strhnout tou pochmurnou a pri tom malebne krasnou atmosferou. Je to vazne moc fajn. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Film je pomenovaný podľa songu Moonlight Mile (Sticky Fingers,1971) od Rolling Stones. Pieseň sa nachádza aj na soundtracku a vo filme zaznie vo chvíli, keď sa Joe (Jake Gyllenhaal) prvýkrát dostane v bare k jukeboxu. (ZOUi)
  • Celosvětová premiéra proběhla 9. září 2002 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)

Reklama

Reklama