Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nečekaná smrt dcery je tragickou událostí, ze které se dlouho a bolestně vzpamatovávají rodiče i bývalý nastávající Joe. S každým koncem však přichází i nový začátek...  Mladík Joe Nast uprostřed plánů na svatbu ztrácí to nejcenější - svou snoubenku a s ní všechny své plány a sny. Po její tragické smrti se přesto rozhodne stát se skvělým zetěm jejím rodičům Benovi a JoJo Flossovým, pro které zůstal po smrti jejich dcery "tím jediným na světě". Když ale náhle vstoupí do jeho života jiná žena, musí se nějak vypořádat se svým nechtěným citem i rolí, kterou si před tím zvolil... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (91)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Byla bych ráda, abys žil v celibátu, ale netrvám na tom." Tak to by asi chtěly všechny matky zavražděných dívek po jejich přítelích, ale po stopě Joeova pižma se již vydaly zástupy místních slečen, takže to nebude tak snadné. Já se tedy přiznám, že mě moc nebavilo sledovat vyrovnání se s tragédií, rozhoupání se k upřímnosti ani soudní proces, protože nic z toho nedisponovalo svižným tempem, zábavností a vlastně ani přesvědčivé dramatické scény do mého diváckého sektoru nedorazily. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

V poslední době pořád narážim na nějaký romantický a vztahový filmy, přestože tento žánr vůbec nevyhledávám. Film Půlnoční míle mě ale docela potěšil. Ze začátku jsem si myslel, že se mi to asi líbit nebude a uvažoval jsem o tom, že to vypnu, ale nakonec jsem byl rád, že jsem to neudělal. Dustin Hoffman a Susan Sarandon jsou tradičně výborný. Jake Gyllenhaal dřív dostával zajímavý role a svym výkonem taky nezklamal. Škoda, že teď se pohybuje spíš v béčkovejch vodách... Jinak na mě docela zapůsobila celková atmosféra filmu. 75% ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Nie príliš záživná snímka, vlastnia takmer nudná, dominuje mu len hviezdne obsadenie, avšak dá sa povedať v tej dobe trochu zhasujúcich hviezd. Ale rozbieha sa tu kariéra Jakea Gyllenhaala a zrejme aj Ellen Pompeo. Film ma nie a nie vtiahnuť do deja a ja som od samej nudy zaspával v posteli. Po vyše pol roku od pozretia si nevybavujem skoro žiadnu scénku z filmu, takže u mňa len za 2 hviezdy, za obsadenie. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Pocity po shlédnutí Půlnoční míle se jen velmi těžce popisují, tento film se musí vidět a je třeba jej vnímat. Brad Silberling zde roztáčí zvláštní depresivně i pozitivně působící koncentrát lidských emocí na pozadí lidské tragédie, občas jemně okořeněný nenápadně humornou příchutí, který ve mně zanechal opravdu zvláštní dojmy. Brad Silberling, který mou pozornost upoutal již svým předchozím Městem andělů, natočil film podle vlastního scénáře (a inspirován vlastní osobní tragédií), který sice není prostý občasných nedokonalostí, ale jako celek na duši diváka působí zcela funkčně a výborně. Vše je podpořeno brilantními hereckými výkony hlavních představitelů: Susan Sarandon a Dustin Hoffman jsou ostřílenými hereckými matadory, což zde také potvrzují, film je však asi nejvíce opřen o výborný minimalistický a uzavřený herecký projev Jakea Gyllenhalla a neopomenu ani zvláštně tajemně půvabnou Ellen Pompeo, která mu skvěle sekunduje. Výborné emocionální drama. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Je to přesně můj šálek čaje. Takové filmy mám rád. Skvěle obsazeno, výborná hudba, zajímavý příběh, který vlastně není příběh, ale jen pohled na část života určitých postav, jemný humor, přiměřená romantika a všudypřítomná posmutnělá nálada! Je to prostě takový ten film, který zahřeje. Civilní, melancholický!....Silberlingovo vyjádření památky své přítelkyni, která zemřela podobně zbytečným způsobem, jako snoubenka filmového hrdiny. Do jaké míry je Gylenhallova postava autobiografická, to můžu jen hádat. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Film je pomenovaný podľa songu Moonlight Mile (Sticky Fingers,1971) od Rolling Stones. Pieseň sa nachádza aj na soundtracku a vo filme zaznie vo chvíli, keď sa Joe (Jake Gyllenhaal) prvýkrát dostane v bare k jukeboxu. (ZOUi)
  • Celosvětová premiéra proběhla 9. září 2002 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)

Reklama

Reklama