Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh podle skutečné události, který vypráví o veliké lásce na pozadí největší jaderné katastrofy... Jaderná katastrofa v Černobylu roku 1986 ovlivnila osudy mnoha lidí. I přesto se zde mohla zrodit láska. Když mladá Alya v Pripjati potká vojáka Pavla, okamžitě mezi nimi přeskočí jiskra. Pavel však musí odklízet suť ze zasaženého reaktoru... (TV Prima)

(více)

Recenze (65)

Zazie 

všechny recenze uživatele

Hlavním problémem tohoto filmu je jeho český název. Divák, zvlášť pokud viděl seriál HBO, logicky očekává ukrajinský pohled na havárii. Ta ale tvoří jen pozadí k romantickému příběhu. Ten je téměř totožný s romantickou dějovou linkou ve zmíněném seriálu a liší se jen v detailech (hasič/voják, manželka/puberťačka...). Nejspíš čerpá z osudů stejných lidí. Dalším problémem je hlavní hrdinka: vypadá jako dvanáctiletá, chová se jako dvanáctiletá; na můj vkus je až příliš ztřeštěná. Co chválím, jsou dobové reálie: Ukrajinci prostě vědí lépe než Američani nebo Britové, jak v té době bydleli, jak se oblékali, co poslouchali, jak trávili volný čas, jaké byly vztahy mezi lidmi... ()

Martanecek007 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je totální ztrátou času. V hlavní dějové linii se scénář pokouší o napínavé romantické drama, které já tedy hodnotím jako naprosto nereálné a postavy za dost podivné. A mě osobně hlavní ženská postava je silně nesympatická. Lidi se zde chovají opět hloupě, režisér se za pomoci scén a hudby snaží navodit napětí a vyvolat emoce z celého děje, ale u mě se mu to prostě nepovedlo. Spíš jsem spoustu času jen kroutila hlavou, proč na tu blbost vůbec koukám. Nemůžu si pomoct, ale mě prostě tenhle naivní románek s pozadím Černobylské katastrofy vůbec nechytl za srdce. ()

Reklama

topi80 

všechny recenze uživatele

Někteří diskutující jsou zklamáni, že se nekonala žádná pompézní podívaná. Také jsem od toho filmu čekal víc, ale nakonec ve mně tato spíše komornější romance protivné puberťačky, která během katastrofy přichází o rodinu a hledá trochu iracionálním, zmateným a puberťácky nesmlouvavým způsobem pevný přístav v náruči poněkud zabržděného vojáka, dojem zanechala. I pro mě zřejmě první zkušenost s ukrajinským filmem. Podle ohlasů na tento film to vypadá, že nás před televizemi sedělo více, tak doufám, že peoplemetry inspirují televizní stanice k nákupu dalších filmů z východu. PS: Film se ve skutečnosti nejmenuje Černobyl, Prima se zřejmě chtěla svézt na vzedmutí zájmu o toto téma. ()

Dudek odpad!

všechny recenze uživatele

Ochotnické představení, které má náběh na to stát se u někoho slušným guilty pleasure. Dějově je to opravdu bizarní a některé scény mohou vyvolávat u diváků salvy smíchu. Stopáž je ale zbytečně přepálená a Černobyl jako celek je tak zbytečně úmornou ztrátou času. Nicméně je třeba uznat, že vizuální stránku to má mnohem lepší než většina našich televizních seriálů a filmů. ()

dkas 

všechny recenze uživatele

No, podle skutečné události, to teda... Nedokážu říct, zda tento příběh je založený na pravdě, ale něco málo o Černobylské katastrofě vím a těch nesmyslů, co ten film obsahoval, to je fakt síla. Tak předně, pokud by holky byly u výbuchu hned vedle elektrárny (nevím, jak to tenkrát fungovalo, ale i dnes je okolí jaderných elektráren dost hlídaný), tak by to musely odnést obě. Další nesmysly jako například pád vrtulníku, nálety přímo nad reaktor, bioroboti, výhled z okna na reaktor a další, spíše naštvou. Celé to vypadá, jako když se s následky katastrofy potýká tak maximálně 50 lidí, zvláště to vyzní právě při scéně, kdy jdou na střechu. Zapálení herců je spíše úsměvné, nepůsobí to vůbec realisticky, ale trochu trapně. Takže jednu hvězdu za snahu a pár skutečných reálií z Pripjati, když třeba odjížděly autobusy. Ale jinak bída. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama