Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh podle skutečné události, který vypráví o veliké lásce na pozadí největší jaderné katastrofy... Jaderná katastrofa v Černobylu roku 1986 ovlivnila osudy mnoha lidí. I přesto se zde mohla zrodit láska. Když mladá Alya v Pripjati potká vojáka Pavla, okamžitě mezi nimi přeskočí jiskra. Pavel však musí odklízet suť ze zasaženého reaktoru... (TV Prima)

(více)

Recenze (65)

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Taková “humorná” a naivní pohádková podívaná opírající se o nejznámejší jadernou katastrofu historie. Pokud se na film “Černobyl” (smyšlené jméno CZ distribuce) díváte kvůli Černobylu, budete nadšeni, asi jako ten se zájmem o zkázu Titanicu při sledování filmu Titanic. Vše ohledně samotné jaderné katastrofy je podáno zlehčenou, naivní a okrajovou formou. Jádro filmu je příběh 17ti leté puberťačky jak lásku našla. A to se vší pompézní ruskou debilitou jakou si umíte představit. Vizuální stránka filmu je naproti tomu fenomenální. Kdyby se vzor filmu (4 dílná minisérie) ještě více prostříhala, bylo by to i na průměr. Tak moc je vizuál a výprava dobrá. Obsahově je to ale tragédie. Nejen po dějové, ale i faktické stránce. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Je zaujímavé, že tento film má 35%, zatiaľ čo ten istý seriál, z ktorého film pochádza a je mierne dlhší, má až 67%. Podľa počtu hodnotení je dôvodom stádo odpadajúcich trollov, ktoré tu naverboval snáď sám Putin. Neviem totiž, čo iné ich na Ukrajine mohlo tak rozohniť. Pre mňa úplne priemerná romanca na pozadí historickej katastrofy. Nič zvláštne, ale ani nič, čo by urazilo. ()

Reklama

subic 

všechny recenze uživatele

Ukrajina udělala v roce 2013 4dílný seriál celkem na 200 minut a sestříhali to do televizního filmu. Ten milostný příběh, na jehož pozadí se děje černobylská katastrofa, ten se mohl stát fakt asi jen tam. Našinci může přijít přitažený za vlasy a hlavně to bylo v osmdesátkách. ALE vizuálně to mají docela dost dobře zmáknuté, kam se na to hrabe většina našich seriálů. Motylki mají na IMDB 76% a tu jen 36% ??? ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Nejhorší byl ten pocit, že jsem věděla, co se v následujících minutách a hodinách rozpoutá za peklo a že následky toho si neseme všichni. Ten mě ale následně přešel. protože mi ukrajinští filmaři nachystali další díl z pera paní spisovatelky Rosamunde Pilcher. Žádná láska z fjordů se ale nekonala. Přišla láska z Černobylu. Ano, diky seriálu z HBO jsem očekávala ukrajinský pohled na věc. Dostala jsem sladkobolnou romanci. Proti osobním příběhům a výpovědím nic nemám. Tady to bohužel působilo až hloupě. Té romantiky na mě bylo moc.Tři hvězdy dávám vyloženě z milosti. Kulisy, výprava se povedly. ()

vika.evil odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl teda ,, pěkný" přešlap vedle. Herecký výkony podprůměrné a zcela nějak nevýrazné. Příběh mimo mísu, pokud to teda nebyla upřímná snaha režiséra, jen tak pro radost zasadit jej do této události. Navíc, aby toho nebylo málo, režisér opomíjí docela zásadní informace, co se týče černobylské havárie, vis. scéna s helikoptérou. Pro mě tedy naprostý odpad a zklamaní. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama