Reklama

Reklama

Wind River

  • Velká Británie Wind River (více)
Trailer 4

Stopař Cory Lambert objeví uprostřed zasněžené pusté krajiny Wyomingu tělo mrtvé indiánské dívky. Vyšetřování se ujímá novopečená agentka FBI Jane Bannerová, která do odlehlé indiánské rezervace Wind River přijíždí z Las Vegas, zcela nepřipravená na drsné podnebí, jež tam panuje. Na pomoc s vyšetřováním si přizve stopaře Coryho a společně se snaží přijít na kloub záhadné smrti... (Falcon)

(více)

Videa (17)

Trailer 4

Recenze (1 146)

Hild 

všechny recenze uživatele

Taylor Sheridan je výborný scénárista. Jeho filmy mají jednu společnou věc, nikdy nepřekypují přehnaně nahuštěným dějem, nepřijdou ani šílené twisty, nebo různé dějové odbočky. Sheridan se vždy zaměřuje na jednu dějovou linku, jedno téma a to rozpitvává velice pomalu a do hloubky. Velmi mi jeho filmy sedí. Ve Wind River funguje vše na 100 %, hustá atmosféra, výborné charaktery, drsné momenty a film velice dobře funguje i po emocionální rovině. Taylor Sheridan je zkrátka tvůrce, kterého stojí za to sledovat. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Sheridan se dle očekávání prezentuje jako výrazně lepší scenárista než režisér. I tak není ve své nové roli pro smích, nesporně nic nekazí (dokonce tomu i mnohé dává), ale paradoxně nedokáže naplno využít možností, které mu jeho vlastní látka poskytuje. A na ničem to není lépe vidět než na práci s prostředím. Tam kde Villeneuve/Mackenzie (a vsadil bych se že i Sollima) pracují s jím načrtnutým prostředím vyprahlých vylidněných plání jako nedílnou součástí a odrazem duše, div ne hlavním hrdinou, tak zde veškeré to skučení mrazivého větru, křupání sněhu pod sněžnicemi a nekonečné mrazivé dálavy tuto roli neplní v takové míře jak by se slušelo. V úvodu ano (a jak podmanivě!), ovšem pak jako by si řekl, že tomu věnoval již příliš prostoru a v druhé polovině bere nelítostnou krajinu a její úlohu za samozřejmost. A to je u podobného typu filmu neospravedlnitelná chyba. Jinak není co vytýkat; je to přesně ten hutný minimalistický málomluvný "mccarthyovský" nadžánrový drsný příspěvek ze staré školy s přesahem stavící na skvostně vyprofilovaných postavách, který by jeden od Sheridana čekal. ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Od tohoto filmu jsem nic neočekával a také jsem ho dlouhou dobu odkládal, ale dnes jsem moc rád, že jsem si ho konečně pustil. Děj diváka pohltí již od samého začátku a celý film se odehrává v nádherném prostředí, kde platí zákony divočiny. Za herecké výkony bych ocenil především Elizabeth, jelikož Jeremy je spíše mužem jedné tváře. Dále bych vyzdvihl akční scénu ke konci filmu, jenž byla mistrně natočená a pravděpodobně na ni nikdy nezapomenu. Atmosféricky i příběhově dokonalé! PS: Je fajn, jak to nakonec dopadlo s pumou :) ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Mrazivý, postupně se stupňující thriller z drsné přírody USA s minimalistickou výpravou, herci kteří toho příliš nenamluví a především existencionálním podtextem pojednávajícím o těch největších a nejniternějších životních ztrátách. To vše zabalené v atmosferickém a chytlavém krimi obalu, kdy agentka FBI s kumpány postupně a velmi přímočaře odkrývá důkazy/stopy záhadné vraždy, které vedou k inferno finále, jež uvidíte tak jednou za cca každých padesát filmových projekcí. Parádní příklad dokonale vytěžené scénáristické látky. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Rozpočet: 11 miliónov $ | Tržby: 40.4 miliónov $ | Ťažko opísať. Vôbec som v momentálnej tvorbe nikde naokolo neočakával taký staromódny, a pritom tak aktuálny počin zároveň. Vyznie to divne, ale presne takto to mám rád. Keď sa vedia znázorniť správne hodnoty voči tým najprimitývnejším, môže vzniknúť Wind River. Jeremy Renner pre mňa v životnej roli. ()

Galerie (240)

Zajímavosti (18)

  • Jeremy Renner (Cory Lambert) používa dvojicu ďalekohľadov Swarovski EL Binoculars. Kus stojí približne 3000 amerických dolárov. (De Large)
  • Film je inšpirovaný skutočnými udalosťami. Skutočná je aj rezervácia Wind River, ktorá je v Spojených štátoch siedmou najväčšou indiánskou rezerváciou. Založená bola v roku 1868. (Trip)

Související novinky

Pokračování Wind River nabírá obsazení

Pokračování Wind River nabírá obsazení

09.03.2023

Před tím, než se stal králem televize díky seriálům Yellowstone či 1883, získával si scenárista a režisér Taylor Sheridan obdiv na filmové frontě díky snímkům jako Sicario nebo Wind River. A právě… (více)

Chris Pratt spojí síly s režisérem Wind River

Chris Pratt spojí síly s režisérem Wind River

26.10.2018

Chris Pratt (Jurský svět, Parks and Recreation) má teď díky odkladu třetích Strážců galaxie relativně volno, a vzhledem k tomu, že jeho Cowboy Ninja Viking zdá se taky před kamery nijak brzy nedorazí… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama