Reklama

Reklama

Viktor Taransky je režisér, scenárista a producent, kterého v poslední době pronásleduje pořádná smůla. Jeho poslední film byl propadák, teď mu utekla hvězda jeho nového filmu, rozmazlená Nicola. Viktor rozmary herců nesnáší, proto by se bez ní klidně obešel, jenže studio se obává pomsty herečky, a tak raději zruší smlouvu jemu. Zatímco si Viktor vyklízí kancelář, nabízí mu neznámý muž možnost využít "umělé herce". Zničený režisér mu nevěnuje velkou pozornost. Po několika měsících je mu doručen od neznámého balíček s harddiskem a speciálním programem, v němž počítačem simulovaní herci vypadají jako skuteční. Viktor si vybere simulaci číslo jedna, étericky krásnou Simone, kterou obsadí do hlavní role a natočí s ní film za své peníze. A pak se stane něco nečekaného, z jeho nového snímku je obrovský divácký hit a z neznámé herečky superhvězda... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (294)

Thomick 

všechny recenze uživatele

"The escalating violence, tragic loss of human life and threat of all-out war was overshadowed today by the announcement of the Oscar nominations." --- Rok 2002. Neni možný ... Andrew Niccol je zkrátka neobyčejně hravym vizionářem, jemuž v Hollywoodu těžko někdy někdo bude stačit; tady je další důkaz. Vždyť už jen ta jednička a nula v názvu filmu - takovym teenagerum trvalo dalších nejmíň pět let, než na tom postavili svou "trendy" korespondenci. :)) Co se zbytku týče, utváří vlastně takovou netradiční "převlekovku" v tom smyslu, že hlavní hrdina postupně čím dál viditelněji splývá s vlastnim výtvorem, a přes zdánlivou ležérnost snímku tak vytváří prostor pro nepatrnou gradaci a nakonec i neodolatelně "kafkovský" předfinále. S1m0ne vůbec obsahuje celou řadu delikátních drobností, který je radost si postupně vyzobávat, a je jedině politováníhodný, že - jak vidno z komentářů - ne každej na to tady měl chuť. --- "I Love You ... L.A." ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Naše schopnost vytvářet podvrh převyšuje schopnost ho odhalit." A proto mohl ve filmu zazářit talentovaný objev Simone, o němž pouze režisér Taransky ví, že je výsledkem dokonale blonďatého uspořádání jedniček a nul. A já s tím nesouhlasím, protože já chci toužit po něčem příjemném pro oči, nos, ruce a tak podobně. Já chci skutečnou herečku a proto jsem se docela dost bavil, když se ji Taransky důvtipně snažil oživit pro diváky. Jenže to ostatní mě zase až tak moc nebavilo. Když však přemýšlím o tom, že mě virtuální krásky nebaví a vzpomenu si na všechny hvězdy Růžovek či Ulic, tak z toho ty neexistující holky nevycházejí zase tak špatně. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 10/10 Děj 10/10 Hudba 7/10 Efekty 8/10/// +příběh, námět, Al Pacino a jeho herectví, režie a taky Evan Rachel Wood jako fantastická dcerka -no původně jsem myslel, že to bude více sci-fi, ale to zas tak nevadí/// Jsem nesmírně uchvácen. To je po dlouhé době první film, u kterého jsem před televizí stál a nemohl se od děje odtrhnout. (A to jistě uznáte, že když ČT1 nedává ve filmu reklamy, může to být do jisté míri problém .-)). Prostě fantastické. Rozhodně však nesmíte uvažovat nad tím, jak Al Pacino pracuje s počítačem a nebo jak se mu daří režírovat s celím štábem bez účasti hlavní herečky, aniž by do toho byl někdo zasvědcen. Od režiséra je to však provotřídní mystifikace a v každém ohledu nahlodává zajímavé téma. Tento film mě překvapil a vyhrál to u mě./// Celkem 90%/// ()

katuska138 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně originální námět, naprosto neobyčejně zfilmovaný. Rachel Roberts byla naprosto kouzelná, jako kdyby ani nebyla z tohohle světa. Sci-fi, které vypadá tak neskutečně opravdově, až to nahání husí kůži. Ani nevím, co bych vytknula, možná trošku ten závěr, asi bych to utnula tak patnáct minut před koncem, bylo by to zajímavější, ale drastičtější. Ten happyend tomu prostě neslušel. ()

dzej dzej 

všechny recenze uživatele

Režisér Viktor Taransky a jeho pixelová diva, která ohromila mediální bezkontakotvý svět. Andrew Niccol natočil vizuálně bravurní podobenství o umělecké krizi, o nelítostném světě filmu a především o nekonečné moci médií. Výborný je Al Pacino a stejně i pseudointelektální rádobyumělecké filmové bláboly, kterými se jako režisér prezentuje. Bezpochyby narážka na evropskou tradici "náročného" filmu, což dokazuje i jeho příjmení - Taransky. Křestní jméno Viktor zase odkazuje k jinému velkému tvůrci, Viktoru Frankensteinovi. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (7)

  • Vo filme môžeme viackrát počuť melódiu piesne "Adagio for Strings", ktorú hlavná postava použila do svojej snímky Východ a západ Slnka. (Greenpeacak)
  • Viktor Lazansky (Al Pacino) nosí hodinky značky Rolex Datejust. (dyfur)
  • Za záverečnými titulkami následuje ešte potitulková scéna. (ad0lph)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno