Reklama

Reklama

Špunti na vodě

  • Česko Špunti na háčku (neoficiální název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Rodiče bratrů Igora (Jiří Langmajer) a Davida (Hynek Čermák) chystají zlatou svatbu. Z Kanady přilétá jejich bratranec Ondra (Pavel Liška), povahou tak trochu dobrodruh. Bratry napadne, že nejlepší by bylo vyrazit za rodiči na kánoích po řece jen ve třech, tak, jako za starých časů. Jenže od dob společných spanilých jízd se leccos změnilo. Třeba to, že Igor a David jsou ženatí a mají děti. Uvítací večeře pro Ondru, který přijíždí se svou mladou přítelkyní Zlaticou, se nezadržitelně mění v katastrofu. Zlatica, která touží po dítěti, se dozvídá, že Ondra má dceru, o které se jí nezmínil. Igor své ženě Nele (Tatiana Vilhelmová) a jejich dcerám výměnou za pánskou jízdu slíbil rodinnou dovolenou, na kterou kvůli práci nemůže odjet. Davidova manželka Alice (Anna Polívková) si sice nemůže vynachválit manželovu péči o jejich čtyři děti, jenže jinak je její svérázný muž v domácnosti naprosto nepoužitelný. A tak, když slavnostní tabule mizí pod nánosem sazí z komína, který David opět zapomněl opravit, všem ženám dojde trpělivost. Zanechávají pány napospas dětem a vyrážejí na kolech na dámskou jízdu. Tátové se ale nevzdávají a rozhodnou se vydat na vodu v kánoích i se všemi dětmi. A tak nyní již desetičlenná expedice vyplouvá na dvoudenní plavbu vstříc dobrodružstvím a spoustě bláznivých zážitků... (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (362)

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Špunti na vodě přetékají trochu křečovitým herectvím většiny představitelů, ale několik vtípků je skutečně dobrých a jedna věc se musí snímku nechat - vzbuzuje automatickou touhu vyrazit na vodu. Hlavní problém je snad v tom, že kdyby film vůbec nevznikl, absolutně nic by se nestalo, protože za rok po něm neštěkne pes. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Solidne obsazeny film, kdy herci bohuzel nemaji moc co hrat. Dialogy postradaji jakykoliv humor, scenar je pitomy a detske role jsou spatne zahrane. Na jedno podivani se to da vydrzet, ale myslim si, ze divak za par dni zapomene, ze nejake Spunty kdy videl. Zbytecny film, i kdyz se najdou jeste horsi... ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Kupodivu ne tak hrozné, jak dávalo předem tušit jméno scenáristy či příšerný plakát. Žádný zázrak to ale taky není - humor je zde dost jednoduchý (byť pár fórům jsem se zasmál), herecké výkony dle očekávání dosti rozkolísané (Čermák & Langmajer & Liška & Polívková & Vilhelmová dle očekávání všichni skvělí, naopak Kvantiková je tragicky hrozná, Goldflam v pidiroli dědy mi tam přišel spíše jako trapas, většina dětských herců je dost bída, a nepochopil jsem, proč - v době premíéry 19 letá - Coufalová hraje ve filmu 14 letou postavu - proč místo ní prostě nemohli obsadit nějakou 14 letou holku? na 14 ve filmu fakt nevypadá ani omylem), děj celkově zrovna nějakou extra scenáristickou invencí neoplývá (podobnost se snímky S TEBOU MĚ BAVÍ SVĚT a RAFŤÁCI už zde byla zmíněna nespočetněkrát), a film je protivně prolezlý product placementem, jak se už u nás bohužel stalo běžným zvykem. Celkově si tedy myslím, že kdybych si to nechal ujít, o nic bych nepřišel, za vyloženou ztrátu času to ale nepovažuji, pár světlých momentů se tam přece jen najde. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Průměrná oddechová komedie s příliš hvězdným obsazením dospělých rolí, zatímco ty dětské jsou nezvládnuté a hrozně přehrávané. Navíc je to scénáristický kopie již známějších a starších děl, nejvíce asi připomínající S tebou mě baví svět. Celkový dojem nikoli nejhorší, přestože trapnosti se Špunti bohužel nevyhnuli. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Při mém vztahu k dětem ve filmech jsem se tomuto snímku dlouho vyhýbal, při mém dnešním českém filmovém odpoledni na něj už ale došlo, a překvapivě to byl dnešní nejlepší filmový počin (to asi mluví za vše). Kdybych měl hodnotit českou populaci podle toho, jak ji vidí naši scénáristé, byli by všichni muži tupá hovada a ženy nesnesitelné harpyje. Já naštěstí vím, že je deset procent obyvatelstva úplně v pohodě, takže jsem si dovolil občasný smích, slabší pasáže jsem celkem vydýchal a na ty dva kousky to nakonec stačilo. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (10)

  • Natáčelo se v Českém Šternberku, Kácově, Soběšíně, Vlašimi, Praze a v obci Šlakhamry. Natáčení trvalo celkem 33 dní. První klapka padla 15. června 2016 a poslední 13. srpna 2016. (M.B)
  • „S panem režisérem Jiřím Chlumským se mi pracovalo skvěle. Vždy věděl, co chtěl a šetřil naším i jeho časem. Doufám, že jemu se se mnou také natáčení líbilo. Špunti na vodě bylo moje první natáčení s panem režisérem a doufám, že ne poslední. Pan režisér měl kolem sebe skvělý tým lidí. Všichni mě moc bavili,“ řekl Filip Antonio. (SONY_)

Související novinky

Týden nejúspěšnějších filmů BEST FILM FEST

Týden nejúspěšnějších filmů BEST FILM FEST

13.07.2017

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 13. do 19. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama