Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Představte si, že nejpopulárnější příběh všech dob ztvárňují největší hvězdy stříbrného plátna v novém, zvláštním prostředí: to je Sen noci svatojánské v režii Michaela Hoffmanna. Zatímco o Hermínu soupeří hned dva nápadníci, Helena trpí při pohledu na muže, kterého miluje a jenž její lásku neopětuje. Jenže díky vílím kouzlům i ten největší cit během okamžiku zmizí a naopak - kde nebyla ani jiskřička, rozhoří se nezvladatelná vášeň... Klasická Shakespearova komedie o lásce a soupeření, tentokrát plná nadpřirozených bytostí. Král Oberon (Rupert Everett) a královna Titanie (Michelle Pfeiffer) vás zvou do svého čarovného lesa... (Cinemax)

(více)

Recenze (71)

Lionheart 

všechny recenze uživatele

Tak toto je naprosto perfektní Shakespearova adaptace! Všichni herci (a že to jsou páni Herci) si to viditelně užívají, k Williamovu již trochu místy zastaralém humoru je dodána i trocha modernějšího situačního a je to vážně kouzelná zábava. Dějový posun do 19. století překvapivě vůbec nevadí, aspoň je to podmalováno nádhernou klasickou operní hudbou a ano - dočkáme se i Mendelsohnova Pochodu. Ke konci jsem se válel smíchy a jsem nadšen. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Zpracovat klasiku, jakou je Shakespeare, se musí umět. Tenhle film to nepotvrdil dost přesvědčivě. Sice v něm hrají Kevin Kline, Stanley Tucci, Michelle Pfeiffer nebo Christian Bale a další, ale tohle hvězdné obsazení nestačí pro dobré uchopení náročné látky, která zde má podobu neobvyklého experimentu. Občas se objeví skvělá scéna výborně obrazově ztvárněná, a hned po ní zase přijdou nudné scény, jejichž vynechání by pomohlo k celistvějšímu vyznění filmu. Jako celek má film hodně rušivých míst, a naštěstí, v zásobě celou řadu zvučných hereckých jmen. ()

Reklama

vito_corle 

všechny recenze uživatele

Sen noci svatojánské-Shakesperovská pohádková komedie. Příběh v několika rovinách. Mladí lidé, kteří jsou sice zamilovaní, ale nějak se to špatně spáruje. Parta obyčejných ochotníků, kteří touží po skvělé sehraném představení. Pohádkové bytosti v čele s králem Oberonem, královnou Titánii a zmatkářem Pukem. Klasika ve verších s nadsázkou a vtipem, fakt úžasná sranda u ochotnického divadla, náruživý osel :). Vůbec mi nevadily cyklistické závody lesem, všechno se doplňovalo. Já se skvěle bavil !! ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Že tvůrci přesunuli Atény někam do Toskánska a celý děj notně i v čase, to jsou docela pěkné nápady. Jenže jsou využity jen k tomu, že herci jezdí po ateliéru na bicyklech. Neříkám, že je to špatná adaptace, ale od takovéto herecké sestavy jsem prostě čekal víc. Pěkná ilustrace Shakespearova textu, ale na čtyři hvězdičky to není. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Simon Boswell: 1. Overture A Midsummer Night's Dream [11:31] ,2. Brindisi - Renee Fleming/Marcello Giordani [2:52] ,3. Che Gelida Manina - Luciano Pavarotti [4:37] ,4. The Course of True Love [3:23] ,5. Between the Cold Moon and the Earth [3:20] ,6. Hot Ice [2:22] ,7. The Forgeries of Jealousy [3:53] ,8. I Know a Place Where the Wild Thyme Blows [4:15] ,9. Casta Diva - Renee Fleming [7:05] ,10. Intermezzo [2:16] ,11. What Fools These Mortals Be [2:46] ,12. Strange Snow [3:34] ,13. Fair Lovers You Are Fortunately Met [1:46] ,14. Una Furtiva Lagrima - Roberto Alagna [3:40] ,15. Wedding March [5:01] ,16. A Most Rare Vision [5:55] ,17. Non Piu Mesta - Cecilia Bartoli [3:06], ()

Galerie (41)

Reklama

Reklama