Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Představte si, že nejpopulárnější příběh všech dob ztvárňují největší hvězdy stříbrného plátna v novém, zvláštním prostředí: to je Sen noci svatojánské v režii Michaela Hoffmanna. Zatímco o Hermínu soupeří hned dva nápadníci, Helena trpí při pohledu na muže, kterého miluje a jenž její lásku neopětuje. Jenže díky vílím kouzlům i ten největší cit během okamžiku zmizí a naopak - kde nebyla ani jiskřička, rozhoří se nezvladatelná vášeň... Klasická Shakespearova komedie o lásce a soupeření, tentokrát plná nadpřirozených bytostí. Král Oberon (Rupert Everett) a královna Titanie (Michelle Pfeiffer) vás zvou do svého čarovného lesa... (Cinemax)

(více)

Recenze (71)

Želik 

všechny recenze uživatele

Nenapadlo by ma, že v jednom filme uvidím Christiana /Batmana/ Balea, Calistu /Ally Mc Beal/ Flockhart a Annu /Bathory/ Friel:))). Inak k filmu môžem povedať iba krása, krása, krása. Ale čo sa čudujem, veď je to Shakespeare so skvelým obsadením, dobrou hudbou a vtipom. Keby ma niekto hľadal, zháňam ten zázračný kvet, aby som neskončila v háji a sama. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Ó, při luně, kdo může i rozverně nadpřirozeného Shakespeara, zvláště s obsazeným Chrisem Baleem♥, neměl by mít problém s touto příjemnou a místy i vtipnou klasikou po britsku, s hereckým národnostním mixem, kde kromě vyzkoušené kvality (David Strathairn, Sam Rockwell, Stanley Tucci, Michelle Pfeiffer) někteří velmi příjemně překvapili (Rupert Everett, Calista Flockhart). ()

Reklama

Lionheart 

všechny recenze uživatele

Tak toto je naprosto perfektní Shakespearova adaptace! Všichni herci (a že to jsou páni Herci) si to viditelně užívají, k Williamovu již trochu místy zastaralém humoru je dodána i trocha modernějšího situačního a je to vážně kouzelná zábava. Dějový posun do 19. století překvapivě vůbec nevadí, aspoň je to podmalováno nádhernou klasickou operní hudbou a ano - dočkáme se i Mendelsohnova Pochodu. Ke konci jsem se válel smíchy a jsem nadšen. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Na Zatřesoštěpovi ujíždím ve staroanglickém originále, v divadle, v českém překladu, a ve filmu samozřejmě taky. Obzvlášť s tak skvělým obsazením a špičkovou vizuální stránkou, takhle nějak si taky představuju "fairies". A říkejte si co chcete, Michelle Pfeiffer je jako Titanie nádherná (no dobře, Rupert Everett je jako Oberon taky k sežrání, ale nahlas bych to neřek:)) a Kevin Kline...co k němu dodat. To je rozsah - od příšerného Wild Wild West k jedné z nejlepších novodobých adaptací Shakespeara, klobouk dolů. Asi bych se měl pořádně podívat na nějakého "Branagha" :) ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem se nezamilovávala do Shakespeara, ale samozřejmě inspirace odvozená z jeho děl je opulentní, což respektuji. A proto je například zde možné sledovat tuto hravou variaci Snu (hra byla dokončena v roce 1596), jenž je přesazena do Toskánska na konci 19. století. Čiší tu láska k divadlu v době belle époque stejně jako k magickému světu královny Titanie. Obsazení je božské, miluju kombinaci Michelle Pfeiffer (přeněžné královny) Calisty Flockhart (bláhově zamilované) a Anny Friel (důstojně bojující o lásku). Nikdy bych tu nečekala Christiana Balea nebo Stanleye Tucciho, kdo byl ale na přelomu 90. let a outís ideální tváří klasiky, to je samozřejmě Rupert Everett. Pokud vášnivě sledujete vše, co je božským Willem políbeno, pak je to jasná volba, pokud je váš poměr k nesmrtelnému dramatikovi vlažnější, ani tak se nudit nebudete. Tento Sen je radostí pro všechny smysly. ()

Galerie (41)

Reklama

Reklama