Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Představte si, že nejpopulárnější příběh všech dob ztvárňují největší hvězdy stříbrného plátna v novém, zvláštním prostředí: to je Sen noci svatojánské v režii Michaela Hoffmanna. Zatímco o Hermínu soupeří hned dva nápadníci, Helena trpí při pohledu na muže, kterého miluje a jenž její lásku neopětuje. Jenže díky vílím kouzlům i ten největší cit během okamžiku zmizí a naopak - kde nebyla ani jiskřička, rozhoří se nezvladatelná vášeň... Klasická Shakespearova komedie o lásce a soupeření, tentokrát plná nadpřirozených bytostí. Král Oberon (Rupert Everett) a královna Titanie (Michelle Pfeiffer) vás zvou do svého čarovného lesa... (Cinemax)

(více)

Recenze (71)

AIMÉE 

všechny recenze uživatele

Podobně jsem si při čtení této Shakespearovky představovala filmové zpracování co se týče těch lesních exteriérů a všech nadpřirozených bytostí. Co se týče hereckého osazenstva, nemám nikterak velké prostesty. Snad možná Oberona jsem si představovala staršího. Nicméně se ani ztvárnění Everettem nebráním. Naopak mě překvapila Calista Flockhart, kterou jsem vždy měla zafixovanou jako Ally McBeal. A troufám si říct, že byla jednou z nejvýraznějších postav, ještě spolu s Christianem Balem a Kevinem Klinem. Ten ostatně předvedl velmi dobrou "hru ve hře" a ta story o Pyramovi a Thisbě bylo to nejlepší z celého snímku. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Na Zatřesoštěpovi ujíždím ve staroanglickém originále, v divadle, v českém překladu, a ve filmu samozřejmě taky. Obzvlášť s tak skvělým obsazením a špičkovou vizuální stránkou, takhle nějak si taky představuju "fairies". A říkejte si co chcete, Michelle Pfeiffer je jako Titanie nádherná (no dobře, Rupert Everett je jako Oberon taky k sežrání, ale nahlas bych to neřek:)) a Kevin Kline...co k němu dodat. To je rozsah - od příšerného Wild Wild West k jedné z nejlepších novodobých adaptací Shakespeara, klobouk dolů. Asi bych se měl pořádně podívat na nějakého "Branagha" :) ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Že tvůrci přesunuli Atény někam do Toskánska a celý děj notně i v čase, to jsou docela pěkné nápady. Jenže jsou využity jen k tomu, že herci jezdí po ateliéru na bicyklech. Neříkám, že je to špatná adaptace, ale od takovéto herecké sestavy jsem prostě čekal víc. Pěkná ilustrace Shakespearova textu, ale na čtyři hvězdičky to není. ()

D28 

všechny recenze uživatele

Ak Luna zľutuje sa,odpustí mi pýchu,slabosť z ľútosti, nech ožiari mi cestu striebornú a pošle mňa,fanynku pokornú na výlet do zázrakov ríše. Nazriem i do tajnej skrýše. Ach,chyba,oslie uši mám, nechcem,no aj tak vytrvám hľadiac na lásky bytosti v úžase,nežnej starosti. Vďaka za príjemný to sen, viem,nepatrím ja sem, no bicyklujem celkom rada. Vraj-k ochotníkom padaj! Chcem zotrvať tu navždy, tu,v krajine elfov,víl, je tu šťastný každý, ani ty sa nemrač,Will. ()

TheRay97 

všechny recenze uživatele

První, o čem se musím zmínit, jsou verše. Velice se mi zamlouvá, že stejně jako v původní Shakespearově hře zanechávají strukturu a tím pádem i kouzlo celého díla. V angličtině se občas člověk zapotí, protože hra obsahuje nespočet slov, které jsem v životě neviděla, avšak stojí za to si film pustit v originále. A to nemluvím o skvělém obsazení v podání nejednoho velmi známého herce, doslova se to hemží celebritami. Michelle Pfeiffer mě překvapila svou rolí, úžasně zahranou, ke které bych ten sen určitě přirovnala. Ačkoli se jedná o všeobecně známou předlohu, vtípky se nesmí vynechat, těch je během dvou hodin hromada. Celkově jsem nečekala tak povedený snímek, nedá se co vytknout. A s italskou operou je perfektní. ()

Galerie (41)

Reklama

Reklama