Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rozvedený novinář Jack Taylor, do jehož péče svěří bývalá manželka na týden jejich dceru Maggie, a rozvedená architektka Melanie Parkerová, která se stará o syna Sammyho, shodou okolností zmeškají odplutí parníku na celodenní školní výlet dětí. Oba exponovaní rodiče musí v běžném pracovním dni plném povinností vyřešit, co s dětmi, ale nejjednodušší řešení – předat je na hlídání příbuzným – selhává. Situaci komplikuje jak averze dětí vůči sobě navzájem, tak nedůvěra a averze rodičů k opačnému pohlaví. Stresová situace nutí rodiče k vzájemné pomoci: Melanii čeká prezentace jejího významného architektonického projektu, Jacka tisková konference, na níž má předložit důkazy o tom, že starostovu volební kampaň finančně podporuje mafie. Hektický den, vyplněný překotnou koordinací osobních programů, dětským nezáměrným torpédováním snahy dospělých, nedopatřeními a drobnými nehodami sbližuje nejen děti, ale i dospělé… (TV Prima)

(více)

Recenze (110)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Pokud jsem tenhle film kdy viděla dřív, musela jsem mít vlčí mlhu. Nebo jsem ještě nebyla zralá, ale tohle je dokonalost sama. Ta kompaktní funkčnost je až fascinující, s jakým přehledem a nicotnou zápletkou se dá uhrát celý film na bázi jediného zmateného dne, který jen stále někdo komplikuje. Zásadní kouzlo samozřejmě stojí a padá s dokonale neviditelnou formální stránkou a hereckými koncerty nijak se neexhibující přirozeně krásné a opravdové Michelle a kupodivu nijak nevtíravého George. Ti dva nejsou příkladnými protiklady, oni mají k sobě neskutečně blízko právě díky své otevřenosti vůči svým dětem a snaze balancovat mezi péčí o ně a svou kariérou. Není tu nic, co by vyprávění kladlo zásadní překážky, jde jen o ryzí obraz fenoménu 90. let. Vrcholil tlak na svobodné mateřství spojené s ambiciozní kariérou a bonvivánství s odstupem k zodpovědnosti. A pak na řadu přišly rybičky a kočka Lois Lane, která všechno pomohla nasměrovat k ideálnímu konci. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Zcela nečekaně vcelku slušný film, který si nehraje na vážnou romantickou podívanou, ale jen si tak pomalu a volně pluje ke zdárnému konci. Jeho obrovskou výhodou je vyvážený temporitmus, charismatičtí hlavní představitelé, zajímavá dějová linie (velmi dobře udává tempo) a v neposlední řadě konec, který ač je hodně sladký, rozhodně jej nelze zařadit k těm přesládlým happy endům, jimiž většina romantických filmů končí. [TOP 19/8 60%] ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Novinář Jack Taylor musí několik dní hlídat dceru, protože její matka odjíždí na svatební cestu s novým manželem. Jenže Jack dceru nejenže nedovede k exmanželčině přítelkyni Melanii, ale ani ji včas nedopraví do školy. Tím pádem překazí školní výlet své dceři i Melaniinu synovi. Tak začíná kolotoč, v němž se točí pološílení zaměstnaní rodiče, jejich děti i láska. Příjemný snímek, který se ať se snaží jak se snaží, nedokáže vymanit z osidel průměrnosti. A to si Michelle Pfeifferová a George Clooney počínají více než zdatně. 60% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tvorcovia si myslia, že keď sa to bude odohrávať vo fotogenickom New Yorku, dajú tam dve krásne hviezdy, tak že to pôjde samo a nemusí sa vlastne ani nič napísať. Obaja sa zaľúbia v priebehu jedného dňa, dokonca tak, že im ani neprekáža si pribrať ďalšie dieťa do potenciálnej rodiny. No a za ten deň sa tam udeje toľko, že ľudia s nudným kľudným životom môžu mať nakoniec depky z toho, aký by ho mohli mať, aj keď ide o únikový film a efekt by mal byť opačný. Ale inak pohodička.... ()

TheRay97 

všechny recenze uživatele

Občas se stane, že se ráno vstane levou nohou. Ale přestože se nedaří, za každým mrakem svítí slunce, takže všechno špatné je k něčemu dobré. A co si v případě Jacka a Mel víc přát. Překvapilo mě, že ačkoli je to klišé romantická komedie, skvěle se na film dívá a i těm nepochopitelným americkým vtípkům se člověk zasměje. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (4)

  • Ve scéně, kde Jack potká Melanii v jejím bytě drží před obličejem až nápadně Mae Whittman. Maskuje tak monokl, který si způsobil při basketbalu den před natáčením. (don corleone)
  • Báječný den (1996) se mimo jiné zapsal do nekonečného seznamu filmů, které vzdaly úctu klasickému technicolorovému muzikálu Čaroděj ze země Oz (1939). (NinadeL)
  • Škola, ve které přijdou Jack a Melanie na to, že jejich děti již opustili třídu, je ve skutečnosti soukromá střední škola interierového designu v New Yorku. Vstupní dveře byly natřeny na červeno kvůli filmování. (don corleone)

Reklama

Reklama