Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bezcharakterný advokát Billy Halleck (Robert John Burke) zrazí pri nezodpovednej jazde autom Cigánku z jarmoku, ktorý prišiel do mestečka Fairview. Vďaka jeho reputácii mu ale ani len nevezmú vodičský preukaz. Po odchode zo súdnej sály sa ho dotkne starý Cigán a uvalí naňho kliatbu. Halleck začne v nasledujúcich dňoch drasticky chudnúť. Na pomoc mu v poslednej chvíli prichádza jeho nedávny klient - schopný newyorský mafián Richie Ginelli (Joe Mantegna) Filmovej adaptácie románu Richarda Bachmana Thinner sa ujal Tom Holland, režisér Detskej hry a Časožrútov (podľa knihy Stephena Kinga, ktorý sa v dnešom filme mihne ako Dr. Bangor). (tron)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

akisha 

všechny recenze uživatele

Film, kde zápletkou je kletba, díky který tlusťoch hubne a nemůže to zastavit, vypadá zprvu atraktivně, ale časem vyjde najevo, že se tenhle nápad brzo vyčerpá a tím pádem klesá i zábavnost snímku. Přesto je to zajímavá oddychovka s typickým Kingovským koncem a výborným Joem Mantegnou (dabuje v originále Tlusťocha Tonyho v Simpsonech - zde uvidíte, proč se na to tak hodí). ()

dopita 

všechny recenze uživatele

V porovnání s Kingovou předlohou film rozhodně neobstojí. Což je ale, až na pár výjimek, běžná věc. Na Kinga celkem uzoučká kniha, možná spíš novela (něco málo přes 200 stran) je i tak Hollandem odvyprávěná zbytečně překotně. Což má za následek, že film celkem rychle uteče a divák se ani moc nenudí. Ale že by to byl dobrej film, to teda ne a už vůbec se nejedná o dobrou adaptaci. Výběr herců taky stojí za prd. Tom Holland se podobně odfláknutým způsobem vypořádal i s další výbornou Kingovou novelou Časožrouti. ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Námětem působivě bizarní a ve vztahu k >jistým< americkým >spoluobčanům< i tak nějak >mile nekorektní< horůrek, formou pak však film zpackaný snaživě nejapným téměř televizním režijním zpracováním i machou imbecilně přehrávajících "bílých mužů z města"... Hm... Tak za takhle zabitou šanci by si tvůrci snad zasloužili proklít! . . . "Zhebni...", Tome Hollande... %-[ - - - - - (Poprvé viděno 26.2.2010 na ČT1, bohužel s tradičně otravně mizerným českotelevizáckým dabingem a v podivně ořezaném obrazu, hodnocení 422., hubený komentář zde zklamaný a i bez jahodového koláče otrávený jako mnohý - 27.2.2010) ()

swed 

všechny recenze uživatele

Tyhle Kingovy adaptace mají vesměs jedno společné- jsou nepodařené. Zhubni není vyjímkou. Béčková režie a podprůměrné herecké výkony, za vlasy přitažený scénář, který se nelogicky potácí od jedné situace k druhé (ten chlap ze samopalem byl na mě skutečně moc) a nakonec skončí rádoby šokující pointou. Když se na film podívám z jiné stránky, vlastně jsem se bavil. Ten film je totiž tak špatný, až je dobrý (pro masochisty :). 3/10 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Další z mnoha filmů na kterej se chystám už řadu let. Thinner je zfilmovanou povídkou Stephena Kinga o tlouštíkovi na něhož je uvalena cigánská kletba po níž začne rapidně hubnout. Film ani v dnešní době neurazí. Nejsem sice nějakej extra fanda remaků ale myslím si, že třeba konkrétně tomuhle filmu by remake slušel. V rukou schopnýho režiséra by to mohlo stát za to. 3hvězdy. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (6)

  • Snímek byl promítán spolu s krátkým filmem Ghosts (1997) ve vybraných kinech po celém světě. (Roman.Ticka)
  • Stephen King, který je autorem knižní předlohy, si ve filmu střihl cameo roli. Ztvárnil postavu lékárníka Dr. Bangora. Bangor je město v americkém státě Maine, ve kterém King žije. (Zdroj: ČSFD)
  • U Halleckových nad jídelním stolem můžeme vidět plakát s obrazem „Breakfast Time“ od malíře Wayne Thiebauda (1920–2020). (Petsuchos)

Reklama

Reklama