Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bezcharakterný advokát Billy Halleck (Robert John Burke) zrazí pri nezodpovednej jazde autom Cigánku z jarmoku, ktorý prišiel do mestečka Fairview. Vďaka jeho reputácii mu ale ani len nevezmú vodičský preukaz. Po odchode zo súdnej sály sa ho dotkne starý Cigán a uvalí naňho kliatbu. Halleck začne v nasledujúcich dňoch drasticky chudnúť. Na pomoc mu v poslednej chvíli prichádza jeho nedávny klient - schopný newyorský mafián Richie Ginelli (Joe Mantegna) Filmovej adaptácie románu Richarda Bachmana Thinner sa ujal Tom Holland, režisér Detskej hry a Časožrútov (podľa knihy Stephena Kinga, ktorý sa v dnešom filme mihne ako Dr. Bangor). (tron)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Tak aby bolo jasné Thinner je nehorázny (ale fakt NEHORÁZNY) shit, kde logika nemá miesto. Je to čistý "chill out", pričom Kingova (Bachmanova) kniha (podľa mňa priemerná) nebola až tak ironická a ujetá ako toto "dielo". To čo sa deje tu je fakt na "pobavenie" (ak viete oceniť "béčkovú krásu"). Robert John Burke je totálne herecké drevo, ale väčšieho psychopata som už fakt dlho nevidel, tá jeho mimika- WAW! To čo sa deje posledných 10 minút (keď na scénu nastúpi výborný jahodový kolačik) je absolútny WTF!!!!!!! Krásne úchylné sračkoidné dielo vhodné na jedno pozretie..tie tri *** treba brať s veeeeeeeľkou rezervou :))) ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Nehoráznej hardcore. Naprosto geniální nápad (což je u Kinga v drtivé většině normální) zpracovaný poněkud sterilně. Horor to neni ani náhodou, ale napínavý to místy je. Burke to zahrál excelentně, kvalitní práci odvedli i trikaři. Dobře se na to kouká, a i když někdy logika hapruje, dá se to přežít. Závěr filmu je neskutečnej nářez, Burke si to neskutečně vychutná. Jediná škoda je, že Kingova kniha (kterou ale napsal pod pseudonymem Richard Bachman) ještě nevyšla česky, protože by mě zajímalo, jak moc se film od knihy liší. A předpokládám, že hodně, jak znám Kingovy adaptace. Ale na jedno shlédnutí to vůbec není špatný. Asi vás po tom na chvíli přejde chuť držet dietu. ()

Reklama

navorski 

všechny recenze uživatele

Místy to až moc připomínalo nějakou půlhodinovou povídku z Příběhů ze záhrobí. Režie bez nápadu, televizní prvoplánovost a divní herci. Jako by ani neexistoval scénář a točilo se jen podle zatrhaných odstavců předlohy. Asi je fakt lepší, když se film knihou pouze inspiruje, než když jí takhle sprostě opíše. Taky mě trochu zarazilo, proč ve filmu nehráli žádní cikáni, ale jenom za cikány namaskovaní běloši (případně indiáni). Navíc dost chabě. Jo a Lempkeho nos byl úplně o ničem!!! ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Pokud držíte dietu tenhle horor způsobí jak nedobře děláte. Hubne se tady až na kost a to všechno vlivem cikánské kletby. Film se snaží hodně divákovi znechutit co se dá, ale stejně se z toho tématu nedalo moc vyždímat, protože krátká literární povídka nemůže pokrýt film. Tenhle námět by spíše vyhovoval být zpracován jako nějaká kratší hororová povídka, protože s přibývajícím časem se to jeví jako roztahaný hororůrek, který právě nejvíc nepřímo varuje dietáře. 60% ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Předem upozorňuji, že opět film nehodnotím z hlediska zadaptování, páč knihu jsem nečetl, zatím. V poslední době se mi do rukou dostalo vícero kingovek, tohle byla už asi šestá za poslední měsíc. Musím však konstatovat, že jednoznačně ta nejhorší. Filmu chybí jakákoliv hutnější atmosféra a ani děj není tontokrát žádným zázrakem. Závěr filmu nepřekvapivý a taktéž bez nějakého výraznějšího vrcholu. když se na to podívám celkově, tak na mě celý nímek zapůsobil asi tak, jako jedna z průměrných epizod seriálu Veřte - Nevěřte. I kdyby se celý snímek stáhnul do těch 10 minut, nic by na kvalitě neztratil. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (6)

  • U Halleckových nad jídelním stolem můžeme vidět plakát s obrazem „Breakfast Time“ od malíře Wayne Thiebauda (1920–2020). (Petsuchos)
  • Stephen King, který je autorem knižní předlohy, si ve filmu střihl cameo roli. Ztvárnil postavu lékárníka Dr. Bangora. Bangor je město v americkém státě Maine, ve kterém King žije. (Zdroj: ČSFD)
  • Snímek byl promítán spolu s krátkým filmem Ghosts (1997) ve vybraných kinech po celém světě. (Roman.Ticka)

Reklama

Reklama