Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bezcharakterný advokát Billy Halleck (Robert John Burke) zrazí pri nezodpovednej jazde autom Cigánku z jarmoku, ktorý prišiel do mestečka Fairview. Vďaka jeho reputácii mu ale ani len nevezmú vodičský preukaz. Po odchode zo súdnej sály sa ho dotkne starý Cigán a uvalí naňho kliatbu. Halleck začne v nasledujúcich dňoch drasticky chudnúť. Na pomoc mu v poslednej chvíli prichádza jeho nedávny klient - schopný newyorský mafián Richie Ginelli (Joe Mantegna) Filmovej adaptácie románu Richarda Bachmana Thinner sa ujal Tom Holland, režisér Detskej hry a Časožrútov (podľa knihy Stephena Kinga, ktorý sa v dnešom filme mihne ako Dr. Bangor). (tron)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

salalala 

všechny recenze uživatele

Nehoráznej hardcore. Naprosto geniální nápad (což je u Kinga v drtivé většině normální) zpracovaný poněkud sterilně. Horor to neni ani náhodou, ale napínavý to místy je. Burke to zahrál excelentně, kvalitní práci odvedli i trikaři. Dobře se na to kouká, a i když někdy logika hapruje, dá se to přežít. Závěr filmu je neskutečnej nářez, Burke si to neskutečně vychutná. Jediná škoda je, že Kingova kniha (kterou ale napsal pod pseudonymem Richard Bachman) ještě nevyšla česky, protože by mě zajímalo, jak moc se film od knihy liší. A předpokládám, že hodně, jak znám Kingovy adaptace. Ale na jedno shlédnutí to vůbec není špatný. Asi vás po tom na chvíli přejde chuť držet dietu. ()

hiroshima 

všechny recenze uživatele

Už jsem si zvyknul na to, že filmové adaptace knih S. Kinga jsou béčkové záležitosti. To mě ovšem nevadí. Dalším takovým béčkem je film "Zhubni". Billy Haleck je právník. Pořádně tlustý právník. Jednoho dne, když jede z menší oslavy nepozorností srazí a zabije starou cikánku. Soud a policie to zametou pod stůl. To se ovšem nelíbí starému cikánskému taťkovi a našeho právníka, soudce i policistu prokleje. Billy Halleck hubne a hubne. Je čas s tím začít něco dělat..... Kdybych nečetl knihu, s čistým srdcem bych sem dal tři hvězdičky. Ale jelikož jsem knihu četl a závěr byl uplně jiný (samozřejmě lepší) musím hodnotit, tak jak hodnotím. Po "Cujovi" další zklamání. ()

Reklama

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Předem upozorňuji, že opět film nehodnotím z hlediska zadaptování, páč knihu jsem nečetl, zatím. V poslední době se mi do rukou dostalo vícero kingovek, tohle byla už asi šestá za poslední měsíc. Musím však konstatovat, že jednoznačně ta nejhorší. Filmu chybí jakákoliv hutnější atmosféra a ani děj není tontokrát žádným zázrakem. Závěr filmu nepřekvapivý a taktéž bez nějakého výraznějšího vrcholu. když se na to podívám celkově, tak na mě celý nímek zapůsobil asi tak, jako jedna z průměrných epizod seriálu Veřte - Nevěřte. I kdyby se celý snímek stáhnul do těch 10 minut, nic by na kvalitě neztratil. ()

stub 

všechny recenze uživatele

Kvalita je u Kinga obecně vzato nejednoznačná věc - v jeho díle se snoubí nejbrakovější postupy s mistrným citem pro křivku příběhu a výraznou schopností vytvořit silnou atmosféru. Navíc jsou jeho postavy obvykle velmi dobře uvěřitelné (byť bývají zlehka typizované) a čitelné - je zcela evidentní, že téměř každý člověk (a pochopitelně zejména Američan) si najde svůj "ekvivalent". Tento kousek patří mezi ty horší, ať už co do kvality předlohy, či zdařilosti adaptace, přesto bez problémů funguje. Je to tak mezi ** a ***, tak dám *** (nejspíš za Kari Wuhrer, která sice hraje strašně, ale sluší jí to;)) ()

dopita 

všechny recenze uživatele

V porovnání s Kingovou předlohou film rozhodně neobstojí. Což je ale, až na pár výjimek, běžná věc. Na Kinga celkem uzoučká kniha, možná spíš novela (něco málo přes 200 stran) je i tak Hollandem odvyprávěná zbytečně překotně. Což má za následek, že film celkem rychle uteče a divák se ani moc nenudí. Ale že by to byl dobrej film, to teda ne a už vůbec se nejedná o dobrou adaptaci. Výběr herců taky stojí za prd. Tom Holland se podobně odfláknutým způsobem vypořádal i s další výbornou Kingovou novelou Časožrouti. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (6)

  • Stephen King, který je autorem knižní předlohy, si ve filmu střihl cameo roli. Ztvárnil postavu lékárníka Dr. Bangora. Bangor je město v americkém státě Maine, ve kterém King žije. (Zdroj: ČSFD)
  • U Halleckových nad jídelním stolem můžeme vidět plakát s obrazem „Breakfast Time“ od malíře Wayne Thiebauda (1920–2020). (Petsuchos)
  • Snímek byl promítán spolu s krátkým filmem Ghosts (1997) ve vybraných kinech po celém světě. (Roman.Ticka)

Reklama

Reklama