Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rodina hejkala Huga obývá poklidně starou vilu na pokraji města. Sladký strašidelný život, v němž si Hugo hejkal, jeho paní Patricie a její matinka Žofie čarovaly, vodník Bubla se staral o dušičky a víla Jitřenka si tančila lehkonohé tanečky, změní vpád úředníka Patočky, který má na obecním úřadě ve správě evidenci budov. A jak zjistil, za dům už pěknou řádku let nikdo neplatí nájem a nikdo v něm ani oficiálně nechce bydlet, především proto, že tu straší. Přesto tu žije jakási šílená rodinka. Verdikt je nemilosrdný: zaplatit nebo se vystěhovat! Čím však platit, když pan Hugo za hejkání nemá žádnou mzdu a paní Patricie míchá pouze lektvary, po nichž se může člověk proměnit ve zvíře či filmovou divu ale peníze nevyčaruje? Nedá se nic dělat, strašidla budou muset do práce a jejich děti – Ester a Eleonor do školy. Vypadá to jednoduše, ale život obyčejných smrtelníků bude pro strašidelnou rodinu složitější, než se na první pohled zdálo. Jak se bude dařit vodníkovi v prádelně, víle jako primabaleríně tanečního souboru a hejkalovi jako hvězdě místního divadla? A odolá paní Patricie svodům své první lásky – upíra Ignáce z Temešváru? A co pan Patočka? Setkání s lidským světem, v němž platí jiná pravidla, než v tom pohádkovém, přinese řadu komických i napínavých situací. Naši hrdinové musí zapojit nejen kouzla a čáry, ale také rodinnou soudržnost, lásku a odvahu, aby dokázali přelstít úředního šimla a zvítězit nad nástrahami „obyčejných" lidí. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (244)

klukluka 

všechny recenze uživatele

Pan Troška filmařsky ustrnul v osmdesátkách. Klíčování nepočítám, podobný triky dnes zvládají podomácku i děti školou povinné. Myslím především způsob snímání a pitvořící se herce. To by mi na tomto rodinném filmu nakonec ale ani tak nevadilo, po chvíli jsem tomu pravěkému vizuálu uvykl a už mě tolik nerušil. Co mi vadilo, to byly vulgarity. Aby ve filmu, který je určen zejména dětem, zaznívaly výrazy jako děvkař, to je podle mě špatně. Tady je pan Troška naopak až příliš progresivní. Oba ty extrémy (technologický mastodont a bezmezný názorový libertarián) z něj činí terč masového opovržení. Tohle podle mě na odpad!y rozhodně nebylo, ale rozumím tomu, že už od něj někteří diváci nic jiného než odpad! a priori neočekávají. ()

M.i.k.e odpad!

všechny recenze uživatele

úplně upřímně...Strašidla nejsou ani zdaleka takový průser jako třeba poslední Kameňák,divák si během filmu nemá tendenci umýt oči mýdlem a koukat se na to dá bez větší psychycké újmy...na druhou stranu je to ale strašná nuda s množstvím tolika hloupých dialogů že to až zavání ordinací.Nějak si navíc nejsem schopen utřídit jestli to má být komedie či snad pohádka...nebo snad dokonce oboje?Za mě to není ani jedno...nudil jsem se,odzíval jsem,zapomněl jsem...0% ()

Reklama

Lukoboss odpad!

všechny recenze uživatele

To je ale sračkoidní slátanina! Ale co by taky člověk chtěl, když je tam výběr (ne)herců z našich příšerných seriálů a tomu všemu vévodí za kamerou Z. Troška?! On postupem času klesá níž a níž, vždycky si říkám, že dál to nejde, ale evidentně jde. U některých herců se divím, že do toho šli, ale to je asi otázka peněz.. Strašidla mě budou strašit ještě hodně dlouho. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Strašidla svým námětem - bizarní rodinka se musí zapojit do běžného lidského života - okatě poukazují na Addamsovu rodinu, kvalitativně se však bohužel blíží Troškovým Kameňákům či Babovřeskům. Strašidla nejsou pohádkový, ani komediální (snad jen u scén se zkoušením divadla jsem se lehce pousmál), ani rodinný film. Spíše jde o náhodně uplácaný sled scének, které se předbíhají ve své (často zvrácené) bizarnosti, přičemž tomu všemu "vévodí" zde nejedním uživatelem zmíněné znásilnění Carmen Mayerové v kočičí podobě. Jinak skvělí herci jako Dobrý, Polívka či Polívková zde nemají co hrát a spíše se ztrapňují. Troška to tentokráte trošku (více) přehnal! ()

malylada 

všechny recenze uživatele

O něco méně tragické, než jsou Babovřesky, ale množství trapných dialogů a scén je pořád nespočet. Opravdu nechápu některé herecké persony, jak se mohou pod touto šarádou podepsat. Strašidla působí jako nepovedená divadelní taškařice, která má aspoň světlé náznaky na začátku, než spadne do Troškovských kolejí. Proč to má proboha skoro dvě hodiny?......2/10 ()

Galerie (47)

Zajímavosti (8)

  • Film byl natáčen celkem v lokacích: Zámek Líšno a Liteň, Základní škola Františka Josefa Řezáče v Litni, Veteránů "U MED.Věda"- Řevnice, Prádelna "Quido" Praha 3, 1. Toušeňská, s.r.o, Kino Řevnice, Městský úřad Řevnice a ZUŠ Řevnice (Brydnis)

Reklama

Reklama