Reklama

Reklama

Raubíř Ralf a internet

  • USA Ralph Breaks the Internet (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ve filmu Raubíř Ralf a internet opouštíme Litwakovu videohernu a vydáváme se do rozsáhlých, nezmapovaných a vzrušujících vod internetu, na kterých udělá Ralfovo raubířství pořádné vlny. Známý videoherní záporák Ralf a jeho malá poruchová kamarádka Vanilopka von Šmak musí podniknout riskantní cestu po světové počítačové síti a najít náhradní část do Vanilopčiny videohry s názvem Cukrkáry. Cestou se Ralf s Vanilopkou setkávají s webovými občany neboli Webčany, mezi které patří například internetový podnikatel zvaný Yesss, který je hlavním algoritmem a duší trendové stránky „BuzzzTube“. (Falcon)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (319)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Totální popkulturní esence s nejrůznějšími narážkami, které nikdo, minimálně napoprvé, nemůže všechny pochytit najednou. Vrhnul jsem na druhý díl, navzdory faktu, že si z jedničky pamatuji už jen několik málo výtažků scén a nejprve to bylo poměrně těžké plácnutí do vody, ale jakmile se člověk v neskutečně barevném Disney světě rozkouká, začne si to užívat. Ano, hlavní a obrovskou výhodou je neskutečně obrovské Disney portfolium všemožných značek (snad jen ten Marvel je tu minimálně, což mě celkem překvapilo), ze kterého si tvůrci hromotluka Ralfa utahují a zároveň mu vznášejí neutuchající poctu. Což je oproti několika jiným animákům ze stejné stáje i celkem příjemná změna. Zapomněl jsem zmínit jistou symbiózu s žánrově úplně jiným protějškem, avšak paralely se hledají snadno - Ready Player One. Mimo to očividné z marketingové kampaně, pamatujete památné převyprávění scény ze Shining? Tak tady máme Star Wars. Těžká liga, ale šikovní pánové a dámy z Disney animation to zvládli bravurně a někdy si říkám, proč kdy vůbec chtěli v Disney dělat i hrané filmy. Na druhou stranu, není to šleha celou dobu, na animák je 110 minut prostě moc a najdou se i pasáže, kde trošku film ztratí tempo. A z nových postav mě nikdo moc nepřesvědčil. Amerika klasicky po úspěchu WW hypovala Gal Gadot, ve výsledku je její šablonovitá postava, z počátku záporačka, pak mentorka/kamarádka, karikatura s nepravděpodobným vývojem osobnosti a přístupu k hlavní hrdince. Ale co, děr má každý velkofilm dost a dost a hlavní je, jestli baví. A to i druhý Raubíř celkem dostatečně splňuje PS : Vzpomínáte na ten boží sneak peak s holčičkou v autě, žejo? Zde scénu dostanete jako bonus a neomrzí se..7/10 ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Průměrné pokračování, jež využilo silné stránky svého předchůdce a akorát je zopakovalo. Prostředí videoher je zkraje nahrazeno světem uvnitř internetu (zazní věta „Je nový, je jiný, a proto se ho musíme bát.“), do nějž se sice podařilo nasmlouvat oficiální loga řady slavných firem, ale děj už se v nich odehrávat zřejmě nesměl, takže hrdinové např. namísto přítomného YouTubu a Googlu navštěvují fiktivní společnosti BuzzzTube a KnowsMore. Až na jednu vynikající pasáž s disneyovskými princeznami (chceme samostatný seriál, prosím) a několik referencí však kupodivu nezbývá příliš mnoho dalšího humoru, který by obstál sám o sobě, a příběh je navíc velmi jednoduchý a místy až zbytečně natahovaný. Vnitřní chod internetu je ztvárněn poměrně vynalézavě, jinak ale snímek nápaditostí příliš neoplývá, což reflektuje i sekvence, v níž se hrdinové rozhodnou vydělat peníze natočením vtipného videa, ale namísto nějakého vlastního originálního nápadu jen nekreativně okopírují nejpopulárnější trendy. Animaci naopak nelze vytknout nic. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Stále je to napísané dobre a Ralphova postava sa super vyvíja. Len by som čakal viacej fórikov ako bol Disney. Snaha rozprávať tému viac na vážno oceňujem. Pretože takéto príbehy u deciek treba. Ale neviem sa zbaviť pocitu že je to od určitého momentu veľmi moralizujúce a aj samotné finále ma nechalo pomerne chladným. Je tu ale prierez pekných odkazov a vtipov, ktoré potešia. Len mi to už nepríde také konzistentné. Na to, že sme sa dostali do sveta internetu sa drží film na uzde. Čo je pri niektorých scénach - reklamy, hry pre deti, dark net... trochu škoda. Gal Gadot aj animovaná vyzerá super. A Disney princess rulez! ()

Dale 

všechny recenze uživatele

To zobrazenie internetu mi pripomenulo systém, aký bol použitý V hlave. Opäť množstvo skvelých nápadov a vychytávok, nevedel som, kam skôr pozerať, aby mi niečo neušlo. Internetové reklamy boli super, Disneyho svet takisto, aj srdiečkovanie videí. S príchodom vírusu to trochu stratilo ten náboj a energiu, ale nechýbali ani emócie a množstvo vtipných momentov, pre mňa dvojka o kúsok prekonala jedničku. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Ano, je to otevřené self-promo studia Disney a film je plný product placementu, za který se vůbec nestydí. Netvrdila bych, že film není pro děti - poselství o přátelství je rozhodně pro děti a děti jsou zároveň dnes často zběhlejší na internetu než jejich rodiče (i tohle ve filmu uvidíte). Pro dospělé jsou hlavně povedené meta vtípky (Disney princezny!) Je tu samozřejmě posun oproti prvnímu dílu, ale to je v rámci pokračování animáků vlastně dobře. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (20)

  • Stan Lee má ve filmu nemluvené animované cameo. Konkrétně jde o scénu, kde do Stana, otočeného směrem k Iron Manovi, neúmyslně vrazí Vanellope, kterou pronásledují stormtroopeři. Omluví se slovy: „Sorry, mister!“ (Rominator)
  • Při útěku před Stormtroopers v Disney světě lze na na stěně chodby vidět nápis „Sector A113“. Zkratka A113 se objevuje ve všech animovaných filmech Disney/Pixaru v různých podobách a odkazuje na číslo dveří učebny kalifornského institutu umění odkud vzešla většina animátorů. (vojacekr)
  • Celosvětová premiéra proběhla 5. listopadu 2018 v Los Angeles. (Varan)

Související novinky

Raubíř Ralf zdolal kina

Raubíř Ralf zdolal kina

26.11.2018

Pokračování Raubíře Ralfa Ralph Breaks the Internet vstoupí do tuzemských kin bohužel až v lednu, v zámoří ale mezitím sympatická disneyovka otevřela za úctyhodných 84,6 milionů dolarů v rámci pěti… (více)

Reklama

Reklama