Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První křížová výprava za svobodnou Svatou zem skončila. Vyčerpaní rytíři se vrací do svých domovů v Evropě. Nastává věk legend a záhad. I anglický rytíř Jiří (James Purefoy - Resident Evil) touží odložit svůj meč a žít poklidný život. Cestou domů prochází zemí krále Edgaara. Král mu slíbí kus půdy, když najde jeho ztracenou dceru, krásnou princeznu Lunnu (Piper Perabo - Divoké kočky, Dvanáct do tuctu), pro kterou truchlí celé království (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (131)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Ale hej dá sa to. Nie je to žiadna vyhrá (hlavne tie efekty), ale keď vám herci padnú do oka (Purefoy, Duncan, Perabo, Swayze) nebudete sa nudiť. Vlastne pri takej krátkej stopáži sa to až tak moc nedá. Bavila ma výprava, kostýmy a dobová atmosféra, ale všetko čo je v žánri napísané tu moc nefunguje. Jedine tak ta akčná stránka šmrncnutá s tým dobrodružstvom lebo romantika a humor tu vlastne nefunguje vôbec. A fantasy a drak ? Ten vyzerá najlepšie asi len na plagáte. Na jedno pozretie sa to dá, Purefoy a Duncan sú sympaťáci, ale najviac čo ma pobavilo boli nepodarené scény v záverečných titulkoch, tak to hneď nevypínajte. 50% - 2* ()

depony 

všechny recenze uživatele

Dobrá ... drak byl mizerně odvedený, ale špinavé exteriéry a vtipné dialogy s několika známými herci mne nakonec přesvědčili, že i když jde o německou koprodukci, tak vliv britského cítění je silnější ... jen je škoda, že třeba Val Kilmer neměl víc prostoru :)) každopádně na odpočinkový promítací večer je to OK :) ()

Reklama

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Kdyby ty boje nebyly trapné a v případě princezny ještě nereálné, bylo by to o hvězdu víc. Protože žádná holka na světě, pokud nemá aspoň nějaký ten pásek s aikida, karate, juda.... nikdy nepřepere tři chlapy, ještě takové barbary...Pozn.: scéna před jeskyní, jak se k banditům přibližuje Lunna s klackem, je přímo směšná. Dostala se k nim na dva metry blízko, aniž by ji slyšeli. I v normálním prostředí nereálné, natož v lese... ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

Připouštím, že občas ráda zapomenu na strasti všedního dne odlehčeným žánrem, v němž se snoubí dobrodružství a romantika, v tomto případě vystavěné na jedné z nejznámějších středověkých legend, která je však trefně upravena a převyprávěna směrem k novověkému divákovi. Takhle si vyhrát s legendou, to se nebývale povedlo! Připouštím taky, že na komediální nádech bývám u těchto filmů velmi háklivá a tak po několikátém shlédnutí plesám a žasnu, neb se mi to nejen líbí, ale celý film to nádherně okořeňuje. ()

LadyEsik 

všechny recenze uživatele

Moc nechápu, proč má tento film tak špatné hodnocení na csfd.cz, snad proto, že někdo zná tu legendu a zpracování je vážně na draka. Já legendu neznám a film se mi líbil. Hlavně scéna, kdy vejce spadlo ze stráni na toho chlapa. Je tam drak, rytíř, hezká slečna, nepůsobí to prvoplánově a neuvěřitelně - samozřejmě až na toho draka, ale i ten mohl kdysi existovat! Proč ne? Taková pěkná pohádka ze středověkého prostředí. Proč ne? ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Juraj (James Purefoy) podáva ruku chlapcovi Rinovi, potom ju zvesí dole. Nasleduje záber zozadu, kde má ruku opäť hore. (ČSFD)
  • Film sa natáčal v oblasti jazera Eau d'Heure (Belgicko) a vo filmovom štúdiu Carousel Picture Company v Luxemburgu (Luxembursko). Obdobie natáčania trvalo od 4. februára do mája 2002. (Arsenal83)

Reklama

Reklama