Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Proslulý televizní kuchař Dexter Paris se nesnáší se svým bratrem-dvojčetem Normanem, sucharským bankéřem. Oba se shodnou snad jen v tom, že jsou proti sňatku svého strýce Clifforda s mnohem mladší dívkou Lisou Chambersovou. Oba by tím totiž přišli o možnost zdědit jeho značný majetek. Jeden z obou bratrů proto Clifforda zavraždí, a to s pomocí elektrického mixéru, vhozeného do vany. Poté tělo přenese do strýcovy soukromé tělocvičny, aby vše vypadalo jako smrt v důsledku srdečního záchvatu. Vyšetřovatel poručík Columbo správně pochopí, že došlo k vraždě. Má však před sebou dva podezřelé, kteří nejen že měli stejný motiv, ale dokonce úplně stejně vypadají... (Česká televize)

(více)

Recenze (49)

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kúpanie pred cvičením muselo udrieť do očí aj Columbovi po ťažkej noci takmer spiacemu a so zavretými očami. Pripad sa zdá jednoduchý, že popri ňom zvládne aj uvariť holandskú omáčku, ale nakoniec to až také jednoduché nie je. –––– Míchá, mixuje, šlehá. Ale dokáže ještě daleko víc, strýčku. –––– Poručík Columbo je vyučený slídil. –––– Je to totiž poručík Columbo z policie. Prostě průměrný, běžný, typický ušlápnutý americký manžel. ()

nash. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Columbo opět v plné síle, tentokrát s dvojitou podporou skvělého Martina Landaua. Napětí, Columbovy tradiční fígle, otázky na tělo, k tomu jako bonus skvělá kuchařská show. Servíruje se zkrátka columbovská lahůdka a srdce gurmána může být spokojeno. Zejména, když je tentokrát jednou z netradičních ingrediencí i nečekaný zvrat. Tedy prvek, který se u Columba neobjevuje zase tak často. ()

Reklama

Rudyamon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příběh dvou bratrů, kteří přes vzájemnou nevraživost najdou k sobě cestu, když jde o peníze. Tenhle díl jsem vždycky dost nesnášel, hlavně pro tu ujetou hospodyni, která holdovala ještě o něco víc ujetým telenovelám („Vraťte mi stetoskop, Rocky! A hned!“). Columbo sice dostával trochu na frak („To je poručík Columbo, běžný průměrný ušlápnutý manžel, souhlasíte se mnou?“), nakonec ale přece (jak jinak!) ukázal, kdo je tady šéf. Jinak je děj filmu trochu nezvyklý tím, že o vraždě nevíme skutečně všechno, jak jsme zvyklí z většiny dalších dílů. V každém případě i přes těch několik vystoupení šílené hospodyně dávám 4 hvězdičky - 80%... :-) ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,Já jsem nový a nezkušený.“ ,,A červený.“ U Columba je výhoda i problém v tom, že od počátku zná divák vraha. Tady mě ale na konci čekalo překvapení, jaké se mi v přítomnosti sympatického detektiva často nestává. Mimo to jsem byl v tomto díle nadšený z vedlejších postav. Nejvíce asi z neustále nabručené paní domácí, kterou Columbo trápil dokonce víc než vraha. Dále sympatická mladá dáma, která byla výjimkou z klasického (nejen) filmového klišé, že všechny mladé dívky beroucí si postarší muže musí být nutně zlatokopky. Scéna s vařením mi zůstane v paměti asi navždycky, jen se nemůžu rozhodnout, jestli jeho stydlivost Falk tak perfektně hraje, anebo je takový i ve skutečnosti. Rozhodopádně výborný díl, u něhož jsem se velmi nasmál. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Abych pravdu řekl, myslím, že jsem sem přišel zatýkat." Vandráka Columba je těžké oblafnout, když mu mokré mýdlo, vlhký ručník, infarkt na rotopedu a identičtí bratři nedávají smysl. Já se přitom tradičně pobavil, ale musím smutně konstatovat, že z této "ďábelské" smyčky by pachatele pravděpodobně vymotal i obhájce bez licence. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Jeden z mála případů Columba, kdy divák opravdu nezná totožnost vraha, dokud jej Columbo na závěr neodhalí. (Epistemolog)

Reklama

Reklama