Reklama

Reklama

Slavný fotograf Paul Galesko miluje svou asistentku Lornu, avšak žije pod vlivem věčně sekýrující manželky Frances. Aby se vrátil ke svobodnému životu, připraví rafinovanou vraždu – manželku unese a zavraždí, přičemž nastrojí stopy tak, aby vedly k jeho novému asistentovi, čerstvě propuštěnému trestanci. Jednou z oněch stop je i fotografie unesené Frances, na které jsou vidět hodiny s časem pořízení snímku. Tento důkaz o Paulově nevině však obstojí jen do chvíle, kdy se poručík Columbo poučí o některých fotografických fintách... (Česká televize)

(více)

Recenze (75)

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pachatel si dal tentokrát hodně záležet, takže vše v jeho spletitém alibi bylo promyšleno do absolutního detailu. Jenže je tady poručíkův pověstný smysl pro detail, a tak čím rozsáhlejší příběh se nám kolem vraždy otevírá, tím více prostoru pro Columbovo šťourání nabízí. Jenže indicie a pochybnosti nestačí, a tak na trpělivost ztrácejícího Dicka Van Dykea (který si columbovské praktiky osvojil o mnoho let později ve svém vlastním seriálu) čeká menší past. Díl je navíc prošpikován několika sebeparodickými scénami hlavního hrdiny. ()

vecnaAmbra 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za ten koniec musím znížiť hodnotenie. Nevieme prečo nemohol náš páchateľ riešiť zlé manželstvo trebárs rozvodom a radšej vymyslel takto komplikovanú vraždu, ale bez toho by pravda príbeh nevznikol. Každopádne aby po tom čo uskutočnil tak zložitý vražedný plán, by sa napokon neovládol a urobil takú banálnu chybu, tak to ma dosť sklamalo. Na druhej strane sama by som asi ťažko vymyslela primerane inteligentné odhalenie a Columbové podozrenia boli v priebehu vyšetrovania dosť pádne. A aj keď podľa mňa príbeh plynie občas trocha zdĺhavejšie ako by mal, Columbo je tu na vrchole sympatickosti a keď si ho príliš neopozeráte, tak táto časť ako oddychovka padne naozaj dobre. Toho chlapíka čo ho zabil mi bolo fakt ľúto akoby existoval naozaj, vydierač- nevydierač :-) A inštruktor autoškoly bol bohovský! :-) ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ak by som pod hrozbou mučenia musel označiť jediný diel Columba ako svoj najoblúbenejší, bol by to Obrátený negatív. Rovnako, ako pri diely Za úsvitu musím skonštatovať, že niet čo vyčítať, tento diel je proste geniálny a pri odhalení vraha a jeho prekvapivého výrazu sa kochám vždy blahom. Tentokrát je ten chyták tak podvratný, že to chudáka vraha muselo psychicky zdeptať na celý vyšok života viac, ako samotné väzenie. Van Dyke je ako vrah famózny. ()

šerminator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moc pekné a vtipné scény - Colombo v utulku pro bezdomovce (nejdeme vam nejake pekne ciste šaty) a s inspektorem autoškoly (bezpečnostni pasy? ony jsou povinne??? ). Vrahem je umelecky fotograf, proto se colombo zameri na fotografovani, coz mu moc nejde. Ovsem usvedceni v samotnem zaveru je opravdu strhujici, jedno z nejlepsich. ()

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slušný záporák s dobrým vražedným plánem, kde ale byly logické díry, které tentokrát oprávněně poručíka zarazily (polovičatě zapsané instrukce, chybějící zbytky novin v hotelu, tajemná budka, o které podezřelý nemůže říct, kde je, rozestupy při střelbě). Samozřejmě nesmí chybět povinné náhodičky (viz obviněný podezřelý si dělal řidičák těsně před zločinem), nesmíme to podezřelému nějak moc ulehčit. Nicméně to konečné usvědčení je k smíchu, profesionální fotograf ze snímku identifikuje použitý druh foťáku a to má být jako důkaz viny? Spíš důkaz toho, že se ve své profesi vyzná, řekl bych... Jinak bych dal možná i pět hvězd ()

Galerie (4)

Zajímavosti (3)

  • V době natáčení byl Dick Van Dyke mluvčím kamer Kodak Instamatic (film o velikosti 110) v řadě televizních a tiskových reklam. (Epistemolog)

Reklama

Reklama