Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wendy Darlingová je romantička s velkou fantazií a touhou po dobrodružství. Chtěla by napsat knihu o pirátech a bratrům Johnovi a Michaelovi vypráví po večerech příběhy o Peteru Panovi. Její sny občas komplikují život nejen jí samotné, ale i jejím blízkým. Jednoho večera se u ní v pokoji objeví Peter Pan s vílou Zvoněnkou. Hledají chlapcův vzpurný stín, který tu zůstal po předchozí noci, kdy Peter za oknem poslouchal dívčino vyprávění. Dívka mu utržený stín znovu přišije a Peter jí na oplátku vypráví o Ztracených chlapcích. Přemluví ji, aby s ním odešla do Země-Nezemě, plné dobrodružství, kde neplatí pravidla dospělých. V Zemi-Nezemi se Wendy stane svědkem útoku kapitána Hooka na Ztracené chlapce a sama málem padne za oběť chlapcům, jimž žárlivá Zvoněnka namluvila, že je pták, kterého mají sestřelit. Její bratři se dostanou do rukou Hooka, který je společně s indiánskou princeznou uvězní v jeskyni zaplavované vodou, ale Peter Pan je osvobodí, i když je nucen svést se zuřícím Hookem souboj na život a na smrt. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (207)

Rover 

všechny recenze uživatele

Já moc nechápu, proč tak malé hodnocení? Ten film byl moc pěkný. Krásná milá pohádka, která musí potěšit všechny děti a nejen je. Jeremy Sumpter hraje výborně, stejně jako ostatní dětští herci. Snímek samozřejmě v mnoha věcech pokulhává, ale celkový dojem je velice příznivý. HUDBA: James Newton Howard - pohádková, ne přímo podařená, ale na to já jsem dost náročný, takže byla hezká. ()

Nautila 

všechny recenze uživatele

Podle mého je toto zatím nejlépe zfilmovaný Peter Pan. Kam se hrabe Spielberg nebo Disney. Je to milé, krásně pohádkově barevné a kýčovité, všechny postavy jsou přesně tím, čím by měli být a záporák je zkrátka 'cool'. Skvělá volba na nedělní odpoledne pro ty, co rádi zapomenou na dospěláckou kritiku a střízlivost, a chtějí se vrátit do dětství. Přesto, i přes tu stylizaci, to není tak lehké trávení. Hook je totiž (konečně!) ztvárněn jako opravdový krutý zloduch, co doopravdy propichuje, topí, mučí a manipuluje. Rovněž, nemůžu si pomoct, ale celé to bylo takové...lehce erotické? Juh! ()

Reklama

emo 

všechny recenze uživatele

Celkom pekná dobrodružná, výpravná rozprávka, ktorá ostala tak trochu na pol ceste. Veľkým mínusom je, že sa až otrocky drží knižnej predlohy, ktorá je už dnes= povedzeme si to na rovinu dosť sprofanovaná. Cieľovým divákom budú najskôr deti, avšak je veľmi pravdepodobné, že mnohé nestrávia až prílišnú snahu filozofovať na tému dospievania, zodpovednosti a lásky. Najlepší na celom filme=hneď po hudbe= je casting. Medzi malou Wendy a Petrom je fakt chémia, iskrí to medzi nimi o sto šesť... Isaacs podal veľmi slušný výkon, ale Hook nedosahuje záporácke kvality takého Tavingtona ani zďaleka. ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Hudba je hezká, kapitan Hook v podání perfektního Jason Isaacse náležitě šílený a děsivý, avšak to je vše, co lze pochválit. Kýčovitá výprava lahodící oku dítěte do 12 let, nijak přesvědčiví dětští herci soutěží o titul "Nejsladší úsměv roku" a nebýt souboje Hooka a Petra, tak si ten film dobrovolně nepustím. Ten souboj je totiž ďábelský:-) ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Zrůdné mořské panny hypnotizují Wendy a lákají ji do své moci. Žárlivá víla organizuje dívčinu popravu. Malí potomci hrdých anglických kolonizátorů prosí na kolenou o milost, ale jsou odsouzeni k smrti utopením. Zvoněnka je vyhnána Petrem, a ve snaze odčinit svou zradu, vypije smrtící jed. Wendy, toužící po obdivu, kolaboruje s piráty. Hook je tvrdý a nelítostný. Zpomalený záběr na zlomeného a poraženého Petra Pana, bezmocně padajícího pod nemilosrdným úderem kapitánova háku, dokáže vzbudit zájem a obavy i u pokročilého diváka. To, že malí hrdinové nemají téměř nic zadarmo, a musí opravdu bojovat se skutečným, i když trochu pomateným nepřítelem, je jednou z hlavních deviz této akční, nedisneyovské (místy temné, místy obskurně barevné, ale vcelku zaručeně definitivní) verze klasiky dětské fantasy. Tenhle Petr Pan nikdy nemoralizuje. I když důraz na nelehkost přijmutí vlastního dospívání, a s ním spojené zodpovědnosti by mohl k moralitám svádět, předloha ani tvůrci filmu nic takového nedopustí. Tak jako bývají nekompromisní děti, i tento film je nekompromisní. Ctí svého malého diváka - nemanipuluje s ním jako s blbečkem, není politicky korektní agitkou, a nebojí se opravdového zabíjení ani opravdové lásky. Erotické jiskření (zmíněné zde HoneyBunny), stejně jako neustálá, záměrná oscilace mezi infantilností a osudovou dramatičností, a silná, přitom však nijak křečovitá emocionalita, zajišťují zatím poslednímu zpracování příběhu J.M.Barrieho výsadní postavení mezi dětskými filmy. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (37)

  • Ak si vo filme všimnete posteľ Wendy (Rachel Hurd-Wood), na poličke uvidíte hračku, ktorá sa podobá na kapitána Hooka (Jason Isaacs). (Kacenka616)
  • Jeremy Sumpter (Peter Pan) povedal: „Keď som videl Rachel (Wendy Darling) druhýkrát, hneď som sa do nej zamiloval. Snažil som sa na ňu zapôsobiť, tak som na trampolíne skákal ako najvyššie sa dalo a skoro som sa zabil. Je to skvelá malá herečka a bude z nej veľká hviezda." (Kacenka616)
  • Pro potřeby natáčení byl vytvořen model města Londýn. Jako materiál byl zvolen papírový karton a pro ujednodušení práce vytvořeny jen 4 různé budovy, jimž byla pouze měněna střecha. (Listeroman)

Související novinky

Pražský filmový orchestr se vrací

Pražský filmový orchestr se vrací

16.10.2011

Příznivci filmové hudby budou mít již brzy další příležitost k nevšednímu zážitku. Ve středu 23. listopadu v 19:30 se v pražském Rudolfinu uskuteční další koncert Pražského filmového orchestru, který… (více)

Reklama

Reklama