Reklama

Reklama

Možná kdyby ji měla její matka víc ráda, nemuselo se to stát. Takhle vyrostla malá Carrie v plachou dívku, pro kterou je život ve škole peklo. Spolužačky se jí posmívají a fanatická matka ji rozhodně neutěší. Možná kdyby si dříve všimli, že když se Carrie ocitne ve stavu rozrušení, popraskají v okolí žárovky a věci se dávají do pohybu, byli by mnozí ještě živí. Neustálé ponižování Carrii žene až k hranicím šílenství a když pochopí, že, aniž by se o to jakkoliv zasloužila, má telekinetické schopnosti, je osud jejích trýznitelů zpečetěn...

Nová televizní adaptace stejnojmenného románu Stephena Kinga či remake slavného filmu Briana De Palmy se Sissy Spacekovou v roli Carrie z roku 1976 je v mnohém věrnější slavné předloze než De Palmův film. Natočil jej v roce 2002 zkušený televizní režisér David Carson (seriály Právo v L.A., Star Trek, Návraty Sherlocka Holmese a další) s přesvědčivou Angelou Bettisovou v roli Carrie. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (85)

jondoe 

všechny recenze uživatele

Zbytocny remake slavneho hororu. Hororova atmosfera ziadna, divna kamera a scenar nestoji ani za rec. Angela Bettis ako Carrie bola dobre vybratna a celkom jej to aj ide, ale zo Sissy Spacek sa jednoducho nemoze porovnavat. Tento remake je neuveritelne nudny a prazdny a este aj dlhy. Ta hviezdicka patri Angele a aj tomu ze som vlastne na to dokazal dodivat. Slabota. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Tak přesně takhle to vypadat... nemělo. I když uznávám, že můj komentář a moje hodnocení není úplně objektivní, páč po hříšných polštářcích jsem tak trochu přestal vnímat... Jedna hvězda za, na televizní film, docela povedené efekty a za sympatickou Emilii de Ravin (která tu však paradoxně měla být tou největší mrchou). Samotná Carrie v podobě Angely Bettis jen o malinko lepší než letošní Carrie (Chloe Moretz), což ale taky není žádná extra vizitka. No a za ten přepsaný konec by hněv Carrie měli pocítit všichni ti, co ho mají na svědomí. Takže moje rada na závěr a k nezaplacení- když už slečnu Whiteovou, tak jedině tu z roku 1976. ()

Reklama

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Máme tady další film Carrie. Tentokrát natočený jen pro televizi. Hlavní herečka Angela Bettis v roli Carrie mi byla strašně nesympatická i když roli zahrála docela dobře. Zlatá Sissy Spacek. U Sissy Spacek, Emily Bergl a Chloë Grace Moretz jsem měl nějaký sympatie, ale u týhle herečky vůbec. I když mě film docela bavil, tak to hrozně kazí ty triky na počítači a vizuál typickýho televizního filmu. Vyloženě to neni úplně špatně natočený ale je to pro mě nejslabší film o Carrie. Čekal jsem to mnohem lepší a ty triky a vizuál filmu mě celou dobu srali. Tenhle televizní film o Carrie mohli tvůrci natočit mnohem líp. Škoda. ()

MIMI.kry 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejslabší zpracování Kingova románu. Tento slepenec má sice momenty velice slabé i pár trošku lepších, jako celek je ovšem nezajímavý a nefunkční, místy vyznívá až téměř jako parodie. Napětí žádné. Horor? Ani náhodou. Drama je bez života. Scénář mdlý. Ani hudení doprovod mi nesedl. Tady bylo špatně snad úplně všechno. Hlavní hrdince je těžké se dostat pod kůži, natož s ní sympatizovat. A to mám přitom pro postavy ve složitých životních situacích slabost. Carrie je v tomto filmovém podání především nezajímavou loutkou bez pořádného vnitřního života, roztřesenou bytostí s vyšinutým, zlým pohledem. Když k tomu přidám moudra jako učitelčin banální proslov: "Přemýšlely jste, dívky, někdy nad tím, že Carrie taky něco cítí?", obracím už nad tou křečí a neživotnou umělostí oči v sloup. Film jsem na jeden zátah nedala, musela ho zastavovat, jak se mě absolutně nedotkl a jak mě nebavil. (Carrie ano, ale již nikdy v tomto zpracování od režiséra D.Carsona). ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem neviděl původní verzi, tak nemohu srovnávat, ale tenhle film mě dostal na kolena-opravdu. Nevěděl jsem co čekat a představitelka Carrie to zahrála opravdu výborně. Hlavně její sokyně Emilie de Ravin se mě líbila, takhle chladnou a bezcitnou jsem ji zatím v žádném filmu neviděl a myslím že jí to padlo na tělo. Samotný závěr byl hodně zajímavej a přeju si hlavně jedno, aby proboha nebylo další pokračování, které by to celé mohlo pokazit. 80% ***Tak jsem si doplnil filmové vzdělání o původní verzi (1.10.2012)*** ()

Galerie (14)

Zajímavosti (7)

  • Závěr filmu byl přizpůsobený k navázání seriálu Carrie. Díky nízkému ratingu sledovanosti však seriál nevznikl. (Halloween9)

Reklama

Reklama