Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ve 14:30 Greenwichského času 9. srpna se raketoplán H. M. S. Churchill, na palubě s britsko-americkou posádkou přibližuje k cíli své mise. Tím je pozorování a studium Halleyho komety. Je zjištěno slabé radarové rušení vycházející ze závoje komety. Podrobnějším zkoumání odhaluje obrovskou loď, která se nechává unášet v ohonu komety. Neodpovídá na žádné volání a tak je posádkou považován za prázdnou skořápku unášenou vesmírem. Kapitán se proto rozhodne navštívit neznámý vesmírný koráb. Vše probíhá hladce. Posádka v obrovské lodi nalezne kromě vysušený zbytků nějaké formy života podobající se netopýrům a také tři skleněné rakve s dvěma muži a jednou ženou. Ti jsou přeneseni na Churchilla a loď se vydává směrem k zemi.

Po 30 dnech bez kontaktu s raketoplánem Churchill je rozhodnuto o záchranné misi, která má najít posádku lodi a zjistit co se stalo. Jediné co nalézají jsou poletující zbytky vysušených lidí a tři skleněné rakve. Avšak je zjištěno, že chybí záchranný modul, který je později nalezen a v něm i kapitán raketoplánu Churchill Carlsen s hrůzostrašným příběhem, který se odehrál při návratu lodi na zem. Rakve jsou přezkoumány a uschovány, ale najednou zmizí skleněný štít a žena z rakve společně s oběma muži se probudí k životu. Žena odejde z vojenské základny a nechává za sebou těla lidí, kterým vysála energii. Po jejích stopách je vyslán Carlsen společně s jedním odborníkem, který se mu snaží pomáhat a přitom na něj dohlížet, Cainem. Oba se dostávají mimo Londýn, aby poté zjistili, že jsou posledními dvěma lidmi, kteří dokážou zabránit vysátí energie z celé lidské populace. (Djkoma)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (158)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Mimozemská loď v ohonu Halleyho komety skrývá smrtící hrozbu pro celé lidstvo. Mám dojem, že potenciál, který skýtal tento sci-fi thriller, byl promrhán. Jediné, co tak může divák obdivovat, je prakticky neustále nahá Mathilda May. Pochválit lze i efekty, které mne bavily a fascinovaly. To je bohužel vše, co lze k tomuto dílu říci. Vidět snad, ale opakovat nikoliv. 45% ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Má dětská noční můra. Čistě podle námětu je Lifeforce pravověrné béčko. Rozmařile používané efekty a rozmáchlý děj ovšem tvrdí něco jiného. Toby Hooper měl za sebou velice slušně přijatý a výdělečný The Texas Chain Saw Massacre a především kasovní trhák Poltergeist. Studio mu proto odkleplo ambiciózní projekt a režisér se urval ze řetězu. Úvodní pasáž ve vesmíru je napínavá a navzdory vysokému tempu tísnivá. Postupem času kvalita jen klesá a atmosféra zvolna vyprchává. Děsivost táhnou lekačky a nepříjemně mrazivá hudba. Toby Hooper měl talent a nejspíš i temnou stránku osobnosti ventilovanou přes filmy. Některé scény vypadají až nechutně realisticky a jiné zaujmou rozsahem destrukce. Bohužel všechny klady zabíjí přemrštěná délka a mizerní herci. Zapamatovatelná je pouze Mathilda May a kvůli talentu to doopravdy není. Lifeforce má své kvality a díky námětu a fantazii režiséra je do jisté míry výjimečný. Potenciál byl ale mnohem výš. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Mně se to tedy vůbec nelíbilo. Slibný námět zde byl doslova zabit špatnými herci a přemrštěnou délkou, některé pasáže bych úplně vypustil. Děj mění lokace jako na běžícím pásu, což má za následek rapidní úbytek už tak slabé atmosféry, prostě se nestíhá tvořit a uchovávat, kladný efekt nemá ani vyloženě hloupé chování jednotlivých postav. Speciální efekty mi taktéž nepřišly nijak zvlášť povedené, ba spíše naopak. Nepotěšil mě ani závěr, který je příliš předvídatelný a i kýčovitý. Lifeforce je pro mne každopádně zklamáním. 45% ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

I když je tohle přesně ten typ sci fi filmů, které mám rád, ve výsledku je to jen stín nevyužitého potenciálu. Krásné interiéry a exteriéry mimozemské lodě, budování paranoidní atmosféry, hezké efekty a masky, luxusní kozy a prdelka, sexualita jako zbraň emzáckého vampirismu, Picard atd..to všechno tam je aby to filmaři metodicky zabíjeli plochou zkratkovitostí a divnou uspěchaností, která ničí nejednu potenciálně kulervoucí scénu. Do očí bijící díry v logice scénáře a chování postav(i na parametry žánru) tomu taky moc nepřidají. No a na závěr to celé pohřbívá pro změnu úútahané a nesmyslné finále během kterého mi už bylo ale vlastně úplně jedno jak to dopadne-hlavně aby to dopadlo co nejdříve....Škoda, protože tohle bych mohl a chtěl milovat. :( ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Síla života byla jednou ze tří nejdražších produkcí studia Cannon Films, které na jednu stranu chrlilo bezduché levné akčňáky se snadnou návratností investic, na straně druhé se čas od času s osobitými režiséry pustilo do těžce rizikových projektů, jako byl právě tento. Samozřejmě se z toho vyklubal propadák s ani ne poloviční návratností, nicméně my si dnes aspoň můžeme vychutnat poměrně unikátní dílo. Tobe Hooper natočil podle předlohy stylově pojmenované The Space Vampires a scénáře Dana O'Bannona a spol. extrémně vyhrocenou variaci na klasické britské sci-fi kriminálky, která svou vizí nadcházející vesmírné apokalypsy nutně musí vybočovat z řady. Podívaná je to vskutku velkolepá a extrémně béčková, námětem je to totiž totální brak, přesto se Hooper zpracováním snažil tomu dát trochu áčkový feeling. Musím přiznat, že první zhlédnutí mě nechalo naprosto chladným, ale druhá projekce po letech rezonovala na výbornou - vlastně tohle je ten typ filmů, jaké si dnes dokážu bezostyšně naplno užít a docenit. Zvlášť když tu Mathilda May má tak vydatnou roli. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (33)

  • Film měl premiéru na Filmovém festivalu Sitges 1985. A John Dykstra si odnesl cenu za Nejlepší speciální efekty. (Terva)
  • Podľa dokumentov na Blu-Ray mala pôvodne mimozemská vesmírna loď vyzerať ako obrovský penis. (Dajman)
  • Mimozemská loď je opísaná ako na „geostacionárnej obežnej dráhe“ nad Londýnom. Je nemožné byť na geostacionárnej obežnej dráhe nad nerovníkovými miestami. (Dajman)

Reklama

Reklama