Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ve 14:30 Greenwichského času 9. srpna se raketoplán H. M. S. Churchill, na palubě s britsko-americkou posádkou přibližuje k cíli své mise. Tím je pozorování a studium Halleyho komety. Je zjištěno slabé radarové rušení vycházející ze závoje komety. Podrobnějším zkoumání odhaluje obrovskou loď, která se nechává unášet v ohonu komety. Neodpovídá na žádné volání a tak je posádkou považován za prázdnou skořápku unášenou vesmírem. Kapitán se proto rozhodne navštívit neznámý vesmírný koráb. Vše probíhá hladce. Posádka v obrovské lodi nalezne kromě vysušený zbytků nějaké formy života podobající se netopýrům a také tři skleněné rakve s dvěma muži a jednou ženou. Ti jsou přeneseni na Churchilla a loď se vydává směrem k zemi.

Po 30 dnech bez kontaktu s raketoplánem Churchill je rozhodnuto o záchranné misi, která má najít posádku lodi a zjistit co se stalo. Jediné co nalézají jsou poletující zbytky vysušených lidí a tři skleněné rakve. Avšak je zjištěno, že chybí záchranný modul, který je později nalezen a v něm i kapitán raketoplánu Churchill Carlsen s hrůzostrašným příběhem, který se odehrál při návratu lodi na zem. Rakve jsou přezkoumány a uschovány, ale najednou zmizí skleněný štít a žena z rakve společně s oběma muži se probudí k životu. Žena odejde z vojenské základny a nechává za sebou těla lidí, kterým vysála energii. Po jejích stopách je vyslán Carlsen společně s jedním odborníkem, který se mu snaží pomáhat a přitom na něj dohlížet, Cainem. Oba se dostávají mimo Londýn, aby poté zjistili, že jsou posledními dvěma lidmi, kteří dokážou zabránit vysátí energie z celé lidské populace. (Djkoma)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (158)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Na Hovno. Teda pardon, chcel som samozrejme napisat, ze film sa spoluautorovi Aliena fakt nepodaril. Pribeh o vesmirnej lodi mimozemskeho povodu divaka nestrhne,´ba co viac dokonale nudi. Ludsska posadka /tentokrat uz z pozemskej vesmirnej lode/ najde na tej mimozemskej akesi obrovske netopiere ..... nic ... strih ... a sme doma na planete Zem. No tak akoze nasrat - to pisem bez akehokolvek respektu. tvorcovia asi v zivote nevideli kvalitny horor, takze ono to nefunguje ako horor a na scifko je to zase mdle a slaboduche. Proste toto treba obchadzat rovnako ako Anakonda 3,4, dalej Lake Placid 2,3, 4 a Mutant. 15 % ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Budu objektivní a nebudu film hodnotit okem současného diváka, ale okem někoho, kdo si je dobře vědom data vzniku snímku. Film jsem prvně viděl ještě jako náctiletý v době hluboké totality na pirátské VHS a dobře si pamatuju tu hutnou atmosféru i po x té repríze pro známé, ono video tehdy neměl každý. Dnes po téměř 30ti letech a znovunalezení zapomenutého názvu, jsem si film zopakoval znova a musím říct, že filmařského kumštu je tu opravdu habaděj. Ano některé momenty vzhledem k době působí značně úsměvně, ale pořád i po letech, se jedná o dokonale zvládnutou žánrovku. ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Posádka raketoplánu nájde v nehybnej mimozemskej lodi okrem vysušených obrovských netopierov aj tri sklenené rakvy v ktorých bez pohybu ležia bytosti s ľudskou telesnou stavbou. Ženu a dvoch mužov. Tri telá a netopieriu entitu premiestnia do raketoplánu, ktorý sa vydáva na cestu domov. Keďže z raketoplánu na orbite neprichádzajú žiadne odozvy je k nemu vyslaná druhá skupina a objavuje zhorené vnútro so spálenými neidentifikovateľnými mŕtvolami kozmonautov a tri nepoškodené telá, ktoré sa dostávajú na Zem ... Vďaka scenáru Dan O´Banona (Alien, Return of the Living Dead, Screamers) tu samozrejme nejde o nič menšie ako vyhladenie ľudskej civilizácie mimozemskou entitou ktorá z človeka vysáva životnú silu. Tobe Hooper v tom čase nebol žiadne béčko, jeho prvotina The Texas Chain Saw Massacre hovorí sama za seba a spoluprácu so Spielbergom na Poltergeist mal už tiež za sebou. V Lifeforce / Space Vampires tiež nehrajú žiadny známy herci no Mathilda May je jedna z najsexi upírok a jej výstup mi pripomenul predchodcu T-X. Užijeme si tu celkom solídne masky, vycucané obete sa po určitom čase preberajú k životu a žiadajú si okamžitý prídel životnej energie. Bohužiaľ film ani zďaleka nie je dokonalí. Je asi tak inteligentný ako je inteligentný Armageddon (samozrejme bez nejakých komediálnych vložiek) a nad priebehom vesmírnej misie možno krútiť hlavou no na druhej strane scenár si nerobil ťažkú hlavu z drobnosťami a sústreďuje sa na svižnejší priebeh, ktorý však brzdí stred filmu kde sledujeme vysokopostavených odborníkov ako riešia vzniknutú situáciu. No v tej dobe by som bol určite s týmto filme spokojný a Tobeho Hoopera by som zaradil medzi obľúbených režisérov. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Kdybych viděl tento film jako mladík, možná by v mém životě hrály bloncky a zrzky daleko menší roli. Mathilda May byla opravdu pozoruhodná. Těžko říci, jakou byla/je herečkou, ale výstavním kusem nahé ženskosti je skvělým (abych nekecal, z té čtvrt hodiny na plátně je asi půl minuty i zahalená v nějakém prostěradle). Aby film fungoval úplně dokonale, musel by být jasně zařaditelný protagonista popř. někdo, s kým by se divák mohl identifikovat -- tento problém jsem zaznamenal již ve větším množství britských vysoko?rozpočtových sci-fi 20. století. Dost mi nesedla postava hraná Peterem Firthem, trochu moc zkratky a hlavně hodně špatné "neuvedení" jeho postavy, tedy si ho nejde ani oblíbit, ani neoblíbit -- je vám lhostejný stejně jako většina herců, takže nakonec vám jsou sympatičtější antagonisté. P.S. ale jsem rád, že vše skončilo happyendem. Nejlepší film o vesmírných upírech, který jsem kdy viděl. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Vedecko fantastický netopiero votrelcovsko katastrofický upírsko erotický horor. Začína blízko Halleyho kométy, kde ju skúma vesmírna loď. Tá však narazí na zvláštne obrovsky dlhé teleso tvaru ihly, azda mimozemskú vesmírnu loď. Skupinka prieskumníkov vnikne do jej útrob, nájde tam tri nahé ľudské telá v sklenených rakvách a prenesie ich, spolu s vysušeným obrím netopierom na svoju vesmírnu loď. Po zhruba pol roku sa loď vracia k Zemi, nereaguje však na signály. Vnútro lode zasiahol požiar, zdá sa, že nik neprežil Sklenené rakvy s mimozemskými naháčmi však ostali neporušené. Pri skúmaní zloženia mimozemských naháčov sa prejavia ich schopnosti. A rozhodne nejde o žiadne humanistické posolstvo. Hrôza začína. Schopnosť vysávať z ľudí energiu a meniť identity znemožní efektívne lovenie potvôr z vesmíru. Tie sú navyše schopné prevtelenia do ľudskej podoby. Situácia sa komplikuje, vyšetrovatelia navštívia aj blázninec. Čo z toho, ak jeho riaditeľ je sám napadnutý upírskym vírusom. Mŕtvych a nakazených pribúda. Londýn sa rúti do katastrofy. Obria mimozemská ihla sa priblížila k Zemi aby vysala z centra Albionu životnú energiu mŕtvych ľudí. Jediná šanca ako sa zachrániť, je prečítať si román Brama Stokera Dracula a pokračovať pri likvidácii podľa tamojšieho receptu. Inak ľudstvo vyhynie. Priliehavá hrmotná hudba dotvára stupňujúcu sa vampírsko - mimozemskú katastrofu. Šialene pospájaný eklektický dej, zložený takmer zo všetkých zložiek adrenalínových filmov napriek predpokladanej gebuzine skvele šliape. Okorenený je nahou zvodnou vesmírnou krásavicou a jej erotickými flirtami s pozemšťanmi. Temná atmosféra a komplikovaný boj so zlom vytvárajú neodhadnuteľnosť pointy. Tá tvorí čerešničku na torte, pretože neznamená automaticky víťazstvo ani jednej zo strán konfliktu. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (33)

  • Napriek rovnakému názvu film nemá žiadnu spojitosť s arkádovou hrou od Konami „Life Force“ ani s jej ďalším konzolovým náprotivkom vydaným pre Nintendo Entertainment System. (Dajman)
  • V poslednej štvrtine filmu sa príbeh dostal od mimozemských upírov, ktorí konzumujú ľudskú životnú silu, v podstate k zombie moru. (Dajman)
  • Pri scéne, kedy Mathilda May kráčala po schodoch nahá, boli v postprodukcii pridané tiene k cenzúre, aby sa zabránilo získaniu hodnotenia X. (Dajman)

Reklama

Reklama