Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vše nechali za sebou a uprchli, aby nalezli to jediné, po čem celý život skutečně toužili. Zemi dost velkou pro jejich sny... V Irsku roku 1892 se rolník Joseph Donelly (T. Cruise) vydává zabít bohatého statkáře Christieho kvůli bídě, v níž se on i desítky dalších ocitli jeho přičiněním. Právě v Christieho sídle se setkává s jeho vzpurnou dcerou Shannon (N. Kidmanová), otrávenou svazujícími společenskými konvencemi. Tyto rozdílné povahy spojí dohromady stejný sen po nové půdě, která se má rozdávat zájemcům v americké Oklahomě. Společně prchají za oceán, ale brzy po připlutí k americkým břehům se svými plány narazí a jsou nuceni přežívat v nuzných podmínkách bostonské chudinské čtvrti. Odkázáni jeden na druhého překonávají spoustu zkoušek, ale svého snu se nevzdávají… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (202)

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Příběh o irském a zároveň chudém rolníkovi, který se nedopatřením seznámí s bohatou dcerou statkáře, působí jako romantické klišé, a možná i trochu je, ale výkon T. Cruise a N. Kidman je fantastický a všechny otřepanosti, které se v tomto filmu nachází se dají předejít, dokonce se vám začnou i líbit. Far and Away se tak díky těmto rozkošným hercům stal impozantním snímkem. ()

castor 

všechny recenze uživatele

„To je ale složitá vražda!“ Je to možná s podivem, ale v mé sbírce DVD zastupují nejpočetnější skupinu právě filmy Toma Cruise. Pro někoho zřejmě stále ten chlapík z Top Gunu, co cení zuby a mhouří oči, pro jiné spolehlivá herecká star, která rozehrává svůj talent v rozmanitých kouscích, ve kterých se často „vykupuje“ ze svých komerčních hříchů. Dost často se objevuje v rolích na něj poměrně atypických a úmyslně na hlavu staví svou image hvězdy, stejně jako motá hlavu filmovým kritikům. Možná je to hlavně pečlivým výběrem rolí a obklopováním se výbornými režiséry (však posuďte sami: Brian De Palma, John Woo, J. J. Abrams, Bryan Singer, Ridley a Tony Scott, Barry Levinson, Cameron Crowe, Michael Mann, Francis Ford Coppola, Rob Reiner, Robert Redford, Sydney Pollack, James Mangold, Edward Zwick, Stanley Kubrick, Steven Spielberg, Martin Scorsese, Oliver Stone, Neil Jordan, Paul Thomas Anderson nebo jako v tomhle případě Ron Howard..), každopádně se zas a znova těším na další setkání.. I tahle irská pohádka o štěstí a kousku té vysněné americké půdy určitě stojí za pozornost. On prostý, nezlomný a irský venkovan, ona vzdělaná, rozmazlená a neposkvrněná dcera velkostatkáře. Spojí je útěk do Ameriky, kterou si ona pro její pokrok vysnila a on doufá, že na něj zbyde kus poctivé půdy. Z irských putyk se dostaneme do amerických boxerských krčem a bordelů. Ale nikdy se doopravdy neušpiníme. Ron Howard mezitím vypráví netriviální (ač jasně nalajnovaný) příběh bez zbytečných ran pod pás, Mikael Salomon pořádá poctivé kamerové jízdy, John Williams diriguje sympaticky rozmáchlé melodie a duo Cruise-Kidman nabízí uvěřitelnou chemii ve story, která se líbí i dvacet let poté. ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Blbé jako troky. Pardon, ale když mě nějaký film neuvěřitelně nasere, holt to napíšu. Dělávám to tak. Nic proti rádoby romantice ani nic proti pohádkám pro dospělé, i na tom si rád pošmáknu, ale něco takového... bohajeho... Urážka všech drsných Irčanů, urážka všech starosvětsky slušně vychovaných slečen toužících se emancipovat, urážka všech Američanů, kteří kdy krotili Divoký západ. Čtvrt hvězdy za zvědavé nakouknutí Nikolky pod salátovou mísu, na mužství alfa samce Tomíka a tři čtvrtiny hvězdy za milionáře s licousy, který se na stará kolena našel v malé lumpárně s kolíkem kvůli půdě, kterou vlastně ani nepotřeboval. Aspoň on byl šťastný. Já akorát nasraný ze ztraceného času. Ach jo. Ale že ten kůň zalehl Tomíka fest... skoro nám na to umřel, chudák ... ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Americký sen. To je tento film. Historický dej o splnení si najtajnejších želaní cez mnohé prekážky. Chvíľami humorný, chvíľami patetický, chvíľami hlúpy a trápny, chvíľami drzý a hnusný, ale vlastne všelijaký. No nebol zas extra super, aj keď tam bolo všeličo. Dlhý, ale zaujímavý životný príbeh obyvateľa krajiny, z ktorej prišiel, za lepším životom za oceán, obrovský počet ľudí. Ak máte chuť na dávku dobrodružstva, tento film patrí medzi tie pravé a snívajte sen o tom ako si nájsť krásny kúsok pôdy pod Slnkom, zbohatnúť a nájsť si ženu svojho života. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Občas se vyplácí sednout si jen tak před televizi a sledovat to co právě jde. Ze začátku trochu neradiční romatické drama, které se pomalu rozvijí v průběhu celého filmu a do toho hrající "pan velký" John Williams. Tom Cruise a Nicole Kidman hrají opravdu dobře a působí velice přirozeně no a Ron Howard odvedl tradičně dobrou práci. Příjemné překvapení. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (8)

  • Tři z pra prarodičů režiséra Rona Howarda se v roce 1893 skutečně zúčastili velkého závodu o pozemky. (CrypzzXD)
  • Od Tronu (1982) první americký snímek, který byl natočen na 70mm film. (Lavran)

Reklama

Reklama