Reklama

Reklama

Návrat k vítězství

  • Česko Vítězství (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Je rok 1943. V nacistickém zajateckém táboře pro vojáky spojeneckého bloku se dává dohromady elitní fotbalové družstvo, které má v rámci propagandy sehrát s německým výběrem zápas před vyprodaným pařížským stadionem. Trenér Colby (M. Caine) shromáždí kolem sebe samé hvězdy, přizve dokonce i zajatce z východních pracovních táborů. Z kdysi vynikajících hráčů vyšli však z koncentráku jen zubožení jedinci. Přesto je Colby přijme do družstva. Američan Hatch (S. Stallone), jenž se fotbalu nikdy nevěnoval, chce využít účasti v Colbyho mužstvu k útěku. Venku má však poslání – v Paříži dojednat s odbojem osvobození celého fotbalového týmu během chystaného zápasu. Utkání se však ze zástěrky pro útěk změní v něco, co začne převyšovat každého z hráčů a ti se rozhodnou podat svůj životní výkon… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (168)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem tenhle snímek měl hodně rád, ale včera jsem ho dal po delší době znovu, protože jsem si všiml že ho zde nemám hodnocen a musím tedy říct, že takhle naivně natočenej příběh jsem už dlouho neviděl. Samotný fotbalový utkání fotbal nepřipomíná ani z rychlíku. Napětí absolutně nulový a vlastně jen účast mnoha hvězd filmových a fotbalových dělá z filmu alespon trošku atraktivní podívanou. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Film jsem měl ještě v živé paměti z dob, kdy ho dávali na ČT (asi před deseti lety). Velice zajímavý válečný snímek, ve kterém si to Spojenci a Němci nerozdávají na bitevním poli za pomocí zbraní, ale s míčem na fotbalovém hřišti v nerovném zápase (ty Německý fauly byly hnusný). Sylvester Stallone odvedl poměrně dobré herectví, i když jeho pohyby v bráně jsou všelijaké (no, naštěstí jich není moc), Michael Caine a Max Von Sydow skvělí jako vždy a nejvíce se mi líbil Pelé, který zaválel nejen coby fotbalista (není divu), ale i jako herec. Konec je sice trochu nereálný (Němci by přece stříleli), ale přesto se jedná o velmi povedený a zajímavý film. ()

Reklama

salalala 

všechny recenze uživatele

Jediný důvod, proč jsem se na tohle koukal, je, že miluju fotbal. Jinak bych o to asi nezavadil. Vítězství rozhodně není úplně hloupý film, jen prostě nemá nic, co by v člověku zůstalo. Příběh je fajn, jen mi přijde trošku odfláknutý a ne tak úplně pravděpodobný. Předpokládám, že ve skutečnosti by se víc řezali a nacisti by byli mnohem zlejší a krutější. Jinak herecké výkony jsou v pohodě, von Sydow to zvládl, Caine je taky dobrý a Stallone taky v pohodě. Sice jeho brankáře mu nežeru ani náhodou, ale což. Závěrečný fotbalový zápas je ze začátku dost chaotický a nepřehledný, pak se to ale zlepší a už je docela strhující, i když je jasné, jak to dopadne. Pelé je famózní a neuvěřitelný borec, jak tam kreslil na tabuli, jak dá gól, byla neskutečná scéna. Kolem a kolem solidní oddechovka s pár dost povedenými fotbalovými scénami a legendárními fotbalisty. 60% ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Hm, a máme tu další ukázku tuctového sportovního filmu. Avšak s tím rozdílem, že Vítězství je na pozadí 2. světové války, která ovšem nepůsobí ani trošku věrohodně. Ono to mohlo být fajn, kdyby alespoň šlo uvěřit válečnému období, jestli by to takhle bylo skutečně, že si vězni diktují po důstojících Wehrmachtu, co chtějí, tak by válka možná ani nezačala. Vidět Sylvestera Stallonea ve fotbalové brance je asi ten největší zážitek z tohoto jinak nudného a dlouhého filmu. ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Po boxe, wrestlingu je pre Sylvestra futbal športovou disciplínou č.3. Nerovný zápas tento raz odohrá z pozície väzňa proti nacistickej veľmoci. Film miesi žánre športovej a vojnovej drámy a je zaujímavý z pohľadu futbalového fanúšika ani nie tak záverečným matchom, ale prítomnosťou profesionálnych futbalistov v roliach trestancov na čele s legendárnym Pelém. Vážnejšie poňatie snímke sluší, rovnako aj použitá metafora riešenia konfliktov. Čo zamrzí je klišovitý finálny zápas akého choreografia strieda lepšie momenty s tými horšími. V sumáre je tak Nerovný zápas rýdzo rýdzim priemerom. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (9)

  • Pelé je vo filme jediný černoch. (Shakers)
  • Tento snímek mohl mít klidně v záhlaví uvedeno "Natočen podle skutečné události". Scénáristé vycházeli z tzv. Zápasu smrti, který sehráli ruští vězni proti vybranému mužstvu luftwaffe v koncentračním táboře. Rusové, bývalí hráči moskevských klubů, porazili letce 5:1 a několik z nich, mimo jiné výborný brankář Trusevič, skutečně byli popraveni. (Robbi)
  • Hlavní děj skutečného příběhu, kterým byl snímek inspirován, se odehrál na okupované Ukrajině. Hráči Dynama a Lokomotivu Kyjev byli spojeni do týmu Start a zápas se odehrál v roce 1942. Přestože většina hráčů měla být zastřelena záhy po vyhraném utkání, oficiální vyšetřování v 80. letech prokázalo, že řada hráčů přežila nejen toto utkání a pobyt v táboře, ale i celou válku. Někteří z hráčů byli skutečně zatčeni, mučeni a usmrceni nebo „alespoň“ odvedeni a uvězněni v koncentračním táboře, nikoli ale bezprostředně po utkání. (Posheidon)

Reklama

Reklama