Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americko-irsko-britský film, který režisér Tommy O'Haver natočil podle stejnojmenné knihy, vypráví příběh dívenky Elly, která žije v magickém světě, kde jsou všechny děti při narození obdarovány pohádkovou Kmotřičkou. Ella jako dar a zároveň prokletí dostala poslušnost a proto nemůže odmítnout žádný příkaz. Aby se osvobodila a získala vládu nad svým životem, musí přelstít království plné obrů, lidožroutů, zlých nevlastních sester, mluvících knih a zákeřných intrik. Pokud se jí to podaří, možná na své cestě potká lásku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (217)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Milá a vtipná podívaná, která má ke Shrekovi a Princezně Nevěstě opravdu blízko a je na hony vzdálená dejme tomu nejnovější Sněhurce od Tarsema Singha. Anne Hathaway je nejen okouzlená, ale i jaksepatří okouzlující, a také obsazení ostatních rolí nemá chybičku. Obzvlášť mě bavili Cary Elwes coby proradný strýc a senzační Lucy Punch v roli zlé nevlastní sestry Hattie. Coververze Somebody To Love výborná, Eric Idle... prostě Eric idle. ()

Kimkong 

všechny recenze uživatele

Proč se na tento film dívat? Jedině kvůli Anne a dosti originální kletbě. Na Anne se dobře kouká a kletba přinese několik zajímavých a celkem vtipných okamžiků. Na druhou stranu film je bohužel rodinný, takže se tvůrci nemohl příliš odvázat. Ella nejvíce připomíná popelku, ale film obsahuje neskutečný mix i dalších postav či světů. Výrazným prvkem, pro mne dosti neoblíbeným, je sklouznutí do žánru bláznivých komedii, což znamená historicky zprzněné fantasy a notnou dávku trapně-vtipných scén. Dalším výrazným jevem je očividně nízký rozpočet filmu. Film se našim kinům vyhnul, ačkoli propadák to rozhodně není a cílovka (rodiny s dětmi), by si přišli jistojistě na své, neboť i dospělí si z filmu něco odnesou. Celkově lepší 2*. ()

Reklama

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Zakleta Ella je takovej hranej film z kralovstvi ze Shreka - jsou tam moderni veci ve stredovekym provedeni (eskalatory, kose na recyklovany odpad atd.) a politicka korektnost, takze vila je mlada negrice co mluvi jak negrice z ghetta, kamaradka je cmoudka a Ella je bojovnice za prava elfu, obru a trolu. Jinak je Ella prokleta tim, ze musi delat co se ji rekne, z cehoz se asi dalo vytezit mnohem vic nez skakani a zpivani v hospode. Slabsi prumer. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Máte rádi příběhy o tajemných stvořeních, obrech, dracích, lidožroutech, elfech a oživlých předmětech? Vše začalo chybou potrhlé víly .…. Úvod slibuje mnohé, dar poslušnosti je dar nedar, ale žít se sním dá. Jen se to nesmí profláknout. Bohužel této moderní pohádce chybí víc humoru, který by odlehčil atmosféru plnou intrik či šikany (?), ze kterých nemám dobrý pocit. V dětech vyvolává pocit neštěstí a ve mně trapnosti. Zakletá Popelka tak bojuje láskou proti kouzlům, což není nic nového, bohužel ani extra vtipného. Na své si přijdou hlavně všichni, kteří ocení neštěstí druhého. PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE * NAPĚTÍ * Co uvidíme (možná) příště? O zakletém Topolovi. Nebohý chasník musel mluvit pravdu. Vše prokoukne zlý skřet Jyrka a začnou se dít věci! Příběh plný lásky, nebezpečí a boje proti pravdomluvnosti uvidíme již na podzim! ()

Rami 

všechny recenze uživatele

Celkově to je vševykrádající brak, ve kterém vše skončí tak jak má. krásná Ella, krásný princ - vlastně vše co je dobré je krásné nebo vesele ulítlé. Vše, co je špatné je hnusné a infantilní. Šílený klišé. :-( Stejné jako všechny ty Deníky princezny a podobné bláboly, kde se vše točí okolo hlavní hrdinky. Přiznávám, občas jsem se i trochu pousmál a tak dávám 1 hvězdičku. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (5)

  • Na večírku obrů zpívá Ella (Anne Hathaway) píseň „Somebody To Love“ od skupiny Queen. (hrumsrt)
  • Název města Lamia, kde princ Char žije, je latinské označení pro čarodějnici nebo upíra. (Teres)
  • Pisničky, které zpívá Ella, nazpívala všechny sama její představitelka Anne Hathaway. (Teres)

Reklama

Reklama