Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americko-irsko-britský film, který režisér Tommy O'Haver natočil podle stejnojmenné knihy, vypráví příběh dívenky Elly, která žije v magickém světě, kde jsou všechny děti při narození obdarovány pohádkovou Kmotřičkou. Ella jako dar a zároveň prokletí dostala poslušnost a proto nemůže odmítnout žádný příkaz. Aby se osvobodila a získala vládu nad svým životem, musí přelstít království plné obrů, lidožroutů, zlých nevlastních sester, mluvících knih a zákeřných intrik. Pokud se jí to podaří, možná na své cestě potká lásku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (217)

UncleG 

všechny recenze uživatele

Zakletá Ella se odehrává v podivně pokroucené pohádkové řísi, která svým svérázem není úplně daleko od Shrekova animovaného světa. Jinak je to ale naprosto nenáročná oddechová pohádka, která si opravdu na nic nehraje... A s rozjásanou roztomilostí hlásá: Jsem blbá, jsem tady a mám z toho radost. Tak proč bychom se neradovali taky, jářku? (Osobní poznámka na konec: Anne Hathaway má asi nejkrásnější horní končetiny, jaký jsem kdy viděl. A aby nedošlo k mejlce... termínem "horní končetiny" myslím tu část těla od ramen po konečky prstů.) ()

Cruchot 

všechny recenze uživatele

Škoda, že se tvůrci neodvázali ještě trochu víc. Mohla být na světě velmi dobrá hraná konkurence nepřekonatelnému Shrekovi. Mnoho opravdu vtipných scén souvisejících zejména s originálním prokletím Elly ("Freeze!" :)) je zabito trapnými, přeslazenými nebo až hloupými výstupy. Jsou tu zábavné postavy (had, strýc Edgar, vypravěč Erica Idlea, Brumhilda), ale pak také otravné až přehrávající (sestry Hattie&Olive, víla Lucinda nebo zlobři). Hlavním trumfem je určitě Anne Hathaway, kvůli níž stojí za to film shlédnout. Děti nejspíš budou z filmu nadšené, dospělák se pobaví taky, ale jenom si možná povzdechne, že mohlo být líp. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Každé narozené dítě dostane od víly Lucindy (Vivica A.Fox) nějaký ten dar do života - a malá Ella není výjimkou. Od víly dostane dar poslušnosti, což ale znamená, že jakýkoliv rozkaz musí splnit. To, co se jejím rodičům zpočátku může zdát jako vzácný dar (co by za to někteří rodiče dali, že ano), se stane v dospělosti její noční můrou. Zvlášť když vše o jejím daru zjistí její nevlastní sestra Hattie. A když je Ella (Anne Hathaway) donucena zničit své dlouholeté přátelství, tak se rozhodne vydat na dalekou cestu plnou intrik, nebezpečí ale také přátelství a lásky, aby našla Lucindu a nechtěného prokletí se tak zbavila... Když to vezmu kolem a dokola, tak ani nevím, jestli se mi tato moderní pohádka líbila nebo ne. Některé scény byly super (hlavně zpočátku, moderní pohádkové město - dřevěné eskalátory, a tak), ale postupem času (a příběhu) jsem se docela začínal nudit (je to pohádka, tak bylo _naprosto jasné_ jak vše dopadne), a bohužel ani pitvoření Anne Hathaway mne z polospánku moc nevytrhlo. Výborné Somebody to Love od Queenů v pohádkové verzi :) ()

FeriusParfax 

všechny recenze uživatele

Oblíbená pohádka mě a mojí sestry, když jsme byly malé. Viděly jsme ji spolu tolikrát, že jsme odříkávaly slovo od slova. Je to samozřejmě pohádka hlavně pro holčičky, ale je tu neotřelý nápad a velmi zajímavé postavy. Je zkrátka taková trošku jiná než ostatní. Asi proto nám tak přirostla k srdci. Velmi ráda na tyto chvilky, kdy mi sestra nelezla krkem vzpomínám. V příběhu jde o uvědomělou dívku, Ellu, která je prokletá a cestou za pomocí pro obry doslova narazí na krásného prince. Spolu s dalšími přicmrndávači se tedy dají na cestu. No… co se asi cestou nestane? „Spoiler“ – Ella a princ zůstanou spolu a vezmou se. Ella se zbaví prokletí a z prince přestane být takový tupan, kterým býval, než potkal svou vyvolenou. Smýšlení hlavní hrdinky se mi moc líbilo a byla mi sympatická. Což se moc často nestává… Celý film provází chytlavé písničky. ()

Arach.No 

všechny recenze uživatele

Prumerna pohadka ktera vykrada nejenom Shreka ale i ostatni klasicke filmy.Ani jednou jsem se u ni nezasmal, dokonce ani nepousmal, coz je u komedie vazny nedostatek.Herecke vykony jsou opravdu spatne, vyprava klasicka, dalo by se rici televizni.A maskerske zpracovani nekterych postal me opravdu odpuzovalo (treba lidozrouti, u nich jsem si rikal jak mohl nekdo neco takoveho udelat?).Ale na druhou stranu jsem se u tohoto filmu pres vsechny jeho zjevne ne-kvality nenudil.Pustit si to takhle po rano, dat u si u tohoto filmu snidani v posteli, tak je z toho docela prijemne odpoledne.Moje hodnoceni je teste na hranici - 50% dal bych i o trochu vic, ale nemuzu si pomoct, ale Anne Hathaway mi chvilemi trochu pripomina Sandru Bullock, kteru nemuzu vystat, takze mi tento film kazila jeste vic nez jinym lidem. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (5)

  • Název města Lamia, kde princ Char žije, je latinské označení pro čarodějnici nebo upíra. (Teres)
  • Pisničky, které zpívá Ella, nazpívala všechny sama její představitelka Anne Hathaway. (Teres)
  • Na večírku obrů zpívá Ella (Anne Hathaway) píseň „Somebody To Love“ od skupiny Queen. (hrumsrt)

Reklama

Reklama