Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americko-irsko-britský film, který režisér Tommy O'Haver natočil podle stejnojmenné knihy, vypráví příběh dívenky Elly, která žije v magickém světě, kde jsou všechny děti při narození obdarovány pohádkovou Kmotřičkou. Ella jako dar a zároveň prokletí dostala poslušnost a proto nemůže odmítnout žádný příkaz. Aby se osvobodila a získala vládu nad svým životem, musí přelstít království plné obrů, lidožroutů, zlých nevlastních sester, mluvících knih a zákeřných intrik. Pokud se jí to podaří, možná na své cestě potká lásku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (217)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Dá se Popelka natočit s nápadem? Dá! Jak dokazuje Ella a ostatní osazenstvo filmu: víla kmotřička věčně navátá, princ prchající před svým fanklubem, zlovolný strýc na trůně nebo elf, který chce být právníkem. Pohádka je modernizovaná a vtipná, hraje si s klasickými motivy (střevíček, dýně, půlnoc na plese..) v nečekaných souvislostech a nebojí se zlehka drknout do tématu soužití různých etnik (elfové/židi, obři/afroameričané). Ella, přestože je svázaná nechtěným darem poslušnosti, je přesto šibalská a svéhlavá, a dokáže si najít cestu, jak se pokusit o záchranu nejenom sebe, ale celého království. Skvěle využitý Cary Elwes, který od dob Princezny nevěsty udělal v pohádkovém světě velký skok od jelimanského klaďase po záporáka. Hughovi Dancy se povedlo vytvořit prince, který není jen hezounek, jehož úkolem je trpně políbit nevěstu a pak si ji odvést až na věky, ale je to kluk, kterého některé věci štvou, a který se dokáže prosadit jako plnohodnotný protějšek Popelky. SHRNUTÍ: Každé půlnoční překvapení na plese nemusí zahrnovat ztracený střevíček. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Zakleta Ella je takovej hranej film z kralovstvi ze Shreka - jsou tam moderni veci ve stredovekym provedeni (eskalatory, kose na recyklovany odpad atd.) a politicka korektnost, takze vila je mlada negrice co mluvi jak negrice z ghetta, kamaradka je cmoudka a Ella je bojovnice za prava elfu, obru a trolu. Jinak je Ella prokleta tim, ze musi delat co se ji rekne, z cehoz se asi dalo vytezit mnohem vic nez skakani a zpivani v hospode. Slabsi prumer. ()

Reklama

Kubi21 

všechny recenze uživatele

Povedená a krásná pohádka s popkulturními odkazy alá Shrek a Arabela. Přiznávám bez mučení, že jsem dlouho okolo tohohle filmečku chodil a nechával ho ležet ladem. Včera jsem si už řekl dost a šel do toho. A opravdu jsem neprohloupil. Už začátek je dokonalý a Eric Idle jako vypravěč je skvělý. Od eskalátoru ve středověkém městečku už jsem se jenom bavil a vydrželo mi to do konce. Děj není zbytečně přeplácaný a vlastně pohádkově jednoduchý a Anne tomu dává to správné kouzlo. Tady je oproti Disneyho Deníku princezny roztomilá, milá a krásná. Přesně tak jak má poháková hrdinka být. Opravdu uvažuji o plné palbě. Uvidím jestli se budu bavit při druhém a dalším shlédnutí stejně, nebo i víc. Pak bych přitlačil. PS: Dolů určitě nepůjdu z výše uvedených důvodů a také za tu obryni, která mi byla povědomá, ale došlo mi to až u titulků. Palec nahoru. PPS: Teď jsem v rádiu slyšel Somebody to Love od Queen a musím říct, že filmová předělávka byla úžasná a dokonalá. Řval jsem u toho smíchy skoro tak, jako u Don't Stop Me Now v Soumraku mrtvých. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Úchylné, ale roztomilé. V tomhle soudu mě definitivně utvrdila narozdíl od mnoha jiných pokusů skutečně VTIPNÁ coververze Somebody To Love od Queenů. Cary Elwes je v hlavní záporné roli naprosto dokonalý úlisňák, a to jak si užívá Ellino prokletí... muhehe, nebýt to film pro děti, viděli bychom určitě velmi zajímavé věci:) Dokonale přehnané a přehrané postavičky rozeseté napříč celou tou drblou a divně naanimovanou pohádkovou říší protančí skrz rozumně dlouhou stopáž až k děsivému sborovému trsu (podstatné jméno od slovesa trsat) Donť Go Breaking My Heart od Sira Eltona a závěrečnému proslovu Erica Idlea a já se celou tu dobu poměrně dobře bavil. 70% nejen za velmi hezky středověky oblečenou a velmi moderně a nepohádkově namalovanou Anne Hathaway;) ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Poměrně milé překvapení, očekával jsem průšvih a nakonec se z Elly vyklubala poměrně uvolňující rodinná zábava, která se nesnaží tvářit, že je něčím více, a to je základ úspěchu. Jen to trochu občas připomíná tuctovou teen komedii v pohádkovém hávu. Sympatická a půvabně působí také Anna Hathaway. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (5)

  • Pisničky, které zpívá Ella, nazpívala všechny sama její představitelka Anne Hathaway. (Teres)
  • Na večírku obrů zpívá Ella (Anne Hathaway) píseň „Somebody To Love“ od skupiny Queen. (hrumsrt)
  • Název města Lamia, kde princ Char žije, je latinské označení pro čarodějnici nebo upíra. (Teres)

Reklama

Reklama