Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americko-irsko-britský film, který režisér Tommy O'Haver natočil podle stejnojmenné knihy, vypráví příběh dívenky Elly, která žije v magickém světě, kde jsou všechny děti při narození obdarovány pohádkovou Kmotřičkou. Ella jako dar a zároveň prokletí dostala poslušnost a proto nemůže odmítnout žádný příkaz. Aby se osvobodila a získala vládu nad svým životem, musí přelstít království plné obrů, lidožroutů, zlých nevlastních sester, mluvících knih a zákeřných intrik. Pokud se jí to podaří, možná na své cestě potká lásku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (217)

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Zakleta Ella je takovej hranej film z kralovstvi ze Shreka - jsou tam moderni veci ve stredovekym provedeni (eskalatory, kose na recyklovany odpad atd.) a politicka korektnost, takze vila je mlada negrice co mluvi jak negrice z ghetta, kamaradka je cmoudka a Ella je bojovnice za prava elfu, obru a trolu. Jinak je Ella prokleta tim, ze musi delat co se ji rekne, z cehoz se asi dalo vytezit mnohem vic nez skakani a zpivani v hospode. Slabsi prumer. ()

Kubi21 

všechny recenze uživatele

Povedená a krásná pohádka s popkulturními odkazy alá Shrek a Arabela. Přiznávám bez mučení, že jsem dlouho okolo tohohle filmečku chodil a nechával ho ležet ladem. Včera jsem si už řekl dost a šel do toho. A opravdu jsem neprohloupil. Už začátek je dokonalý a Eric Idle jako vypravěč je skvělý. Od eskalátoru ve středověkém městečku už jsem se jenom bavil a vydrželo mi to do konce. Děj není zbytečně přeplácaný a vlastně pohádkově jednoduchý a Anne tomu dává to správné kouzlo. Tady je oproti Disneyho Deníku princezny roztomilá, milá a krásná. Přesně tak jak má poháková hrdinka být. Opravdu uvažuji o plné palbě. Uvidím jestli se budu bavit při druhém a dalším shlédnutí stejně, nebo i víc. Pak bych přitlačil. PS: Dolů určitě nepůjdu z výše uvedených důvodů a také za tu obryni, která mi byla povědomá, ale došlo mi to až u titulků. Palec nahoru. PPS: Teď jsem v rádiu slyšel Somebody to Love od Queen a musím říct, že filmová předělávka byla úžasná a dokonalá. Řval jsem u toho smíchy skoro tak, jako u Don't Stop Me Now v Soumraku mrtvých. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Zakletá Ella coby "moderně" pojatá verze Popelky, v níž víla hlavní hrdince namísto vybavení na bál nadělí poslušnost, je místy nadmíru potrhlé pohádkové fantasy s množstvím bizarních postaviček, které však díky sympatickému (či přesnému) hereckému obsazení a rozumné stopáži pobaví a nenudí. Některé efekty sice člověka bily do očí, na druhou stranu to ale vykompenzoval skvěle vybraný soundtrack - třešničkou na dortu byla bollywoodsky pojatá verze Don't Go Breaking My Heart. Nenáročná oddychovka i na více než jedno zhlédnutí! ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Hodně silné 3*. Totiž - evidentně s trhlostí udělaná béčkovina, která se ani nesnaží maskovat, že neměla na pořádné triky, nicméně zachraňuje to nadstandardně dobře vypadající Anne Hathaway a jí dobře zobrazená nápaditá zápletka "dívky, jež musí poslechnout každé přání". Klidně se na to podívám znova :). ■ Po druhém vidění zvyšuji na neobjektivní 4* :). ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 3/10 Hudba 6/10 Efekty 9/10/// *film JE pohádkový, film JE trapný, film JE taky o hadovy *film NENÍ moc romantický, film NENÍ moc zábavný, a vlastně film NENÍ ani moc pro velké diváky/// Anne jako herečku mám celkem rád, ale bohužel její role pro mě nejsou poslední dobou moc okouzlující. Uvidím jak zapůsobí na vážnější notu, třebas si řeknu: Díky bohu že vyrostla z rolí princezen. Tento film může ohromit zpracováním. To je pěkné (příroda, kostými) a celkově svět ve kterém se příběh odehrává je docela zajímavý (postavičky). Bohužel ale scénář či snad réžije je příliš moderní a díky tomu je film hodně nudný a v některých pasážích opravdu trapný. Je to škoda, příběh je to totiž zajímavý. Mimochodem pomyslnou hvězdičku navíc zaslouží ten had, ten byl skutečně zábavnej, měl správný hlášky a byl dobře nadabovanej./// Celkem 54%/// ()

Galerie (50)

Zajímavosti (5)

  • Na večírku obrů zpívá Ella (Anne Hathaway) píseň „Somebody To Love“ od skupiny Queen. (hrumsrt)
  • Pisničky, které zpívá Ella, nazpívala všechny sama její představitelka Anne Hathaway. (Teres)
  • Název města Lamia, kde princ Char žije, je latinské označení pro čarodějnici nebo upíra. (Teres)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno