Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americko-irsko-britský film, který režisér Tommy O'Haver natočil podle stejnojmenné knihy, vypráví příběh dívenky Elly, která žije v magickém světě, kde jsou všechny děti při narození obdarovány pohádkovou Kmotřičkou. Ella jako dar a zároveň prokletí dostala poslušnost a proto nemůže odmítnout žádný příkaz. Aby se osvobodila a získala vládu nad svým životem, musí přelstít království plné obrů, lidožroutů, zlých nevlastních sester, mluvících knih a zákeřných intrik. Pokud se jí to podaří, možná na své cestě potká lásku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (217)

Cruchot 

všechny recenze uživatele

Škoda, že se tvůrci neodvázali ještě trochu víc. Mohla být na světě velmi dobrá hraná konkurence nepřekonatelnému Shrekovi. Mnoho opravdu vtipných scén souvisejících zejména s originálním prokletím Elly ("Freeze!" :)) je zabito trapnými, přeslazenými nebo až hloupými výstupy. Jsou tu zábavné postavy (had, strýc Edgar, vypravěč Erica Idlea, Brumhilda), ale pak také otravné až přehrávající (sestry Hattie&Olive, víla Lucinda nebo zlobři). Hlavním trumfem je určitě Anne Hathaway, kvůli níž stojí za to film shlédnout. Děti nejspíš budou z filmu nadšené, dospělák se pobaví taky, ale jenom si možná povzdechne, že mohlo být líp. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Zakleta Ella je takovej hranej film z kralovstvi ze Shreka - jsou tam moderni veci ve stredovekym provedeni (eskalatory, kose na recyklovany odpad atd.) a politicka korektnost, takze vila je mlada negrice co mluvi jak negrice z ghetta, kamaradka je cmoudka a Ella je bojovnice za prava elfu, obru a trolu. Jinak je Ella prokleta tim, ze musi delat co se ji rekne, z cehoz se asi dalo vytezit mnohem vic nez skakani a zpivani v hospode. Slabsi prumer. ()

Reklama

starbrejkr odpad!

všechny recenze uživatele

Ach, prokleté budiž filmy, jež jsou promítány v autobuse. Opravdu nevím, kde tam na tohle chodí, tam mají jet nějaké české klasiky typu Pelíšky. Kde vyhrabali takovou hrůzu, to nechápu. Zřejmě to má fungovat jako pohádka, ale působí to tak ohromně trapně, že bych si to nejspíš ani jako dítě nezapamatoval. Pohádka má být roztomilá a příjemně vtipná. Tohle je křečovité, šklebivě komediální a dějově naprosto o ničem. Že já radši nezůstal i během tohohle u poslechu hudby... ()

5150 

všechny recenze uživatele

Příjemně pohodová pohádková komedie, ve které režisér Tommy O´Haver (HOLKA JAKO LUSK) znovu dokázal skvěle využít potenciál mladých herců a chytlavých písniček. Nejkouzelnější byla především sekvence, kdy Anne Hathaway zpívá a tančí "Somebody To Love" (Queen). Neméně však potěšila klasika 70. let "Strange Magic" (Electric Light Orchestra) v nové - popové úpravě a bylo toho ještě víc.. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Příjemná, ulítlá bláznivost, která už v roce 2004 ukázala, že Anne Hathaway je skvělá herečka a Hugh Dancy je dobrej sekundant. Bez nich by to totiž bylo na odpad. S nimi je to ale fajn teen městská fantasy, která svojí absurditou občas i pobaví. Přijde mi, že dříve se podobné ztřeštěné komedie v Hollywoodu točily a dnes po nich neštěkne ani Ella. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (5)

  • Název města Lamia, kde princ Char žije, je latinské označení pro čarodějnici nebo upíra. (Teres)
  • Pisničky, které zpívá Ella, nazpívala všechny sama její představitelka Anne Hathaway. (Teres)
  • Na večírku obrů zpívá Ella (Anne Hathaway) píseň „Somebody To Love“ od skupiny Queen. (hrumsrt)

Reklama

Reklama