Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Julius "Lavi" Lavický byl velký fotbalový talent. Večírky, alkohol, kouření, holky a eskápada za eskapádou mu ovšem ničí slibně rozjetou kariéru. Už dokonce nehraje za Spartu, ze které byl stylově odejit, ale "pouze" za Vyšehrad. Bude sekat latinu v tomto rodinném klubu, řízeném charismatickým majitelem, nebo nás čekají další až mýtické historky? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (344)

MarekT 

všechny recenze uživatele

Nelze zapomenout na boom, který tento seriál na podzim 2016 vyvolal. Když jsem pak viděl první dvě epizody (kdy na uvedení dalších se teprve čekalo), byl jsem bezvýhradně nadšen z trefné satiry na český fotbal jako celek, přičemž razítkem na to byly epizodní role v podání samotných hráčů. Poté čas plynul, další dva díly taktéž povedené, pátý slabší... což už mě mohlo varovat, protože když se seriál začíná vyčerpávat takhle brzy, není to dobrý signál. I tak jsem vznik druhé řady přívítal a... není podle mě lepších slov než těch vypůjčených z titulní písně - "z vrcholu na dno", kdy naprostou hrůzou byla v pořadí sedmá epizoda. Ostatně, napadlo by někdy někoho, že někdy nějaká tvorba utrpí tím, že z ní odejde Jakub Prachař, který do role skvěle zapadl? Přirozeně se nabízí úvahy jako - "nestoupl ten náhlý úspěch tvůrcům do hlavy?" Nebo "není na škodu, že seriál vznikal takřka on-line?". Ještěže to zakončení celé ságy, okořeněné Martinem Hoffmanem, zachránilo. Stejně jako fakt, že některé hlášky se při pozorování dalších a dalších ročníků naší kopané vrací jako ty z Čtvrtníčkova "Ivánka". 70% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vyšehrad je určitě skvěle zpracovaný nápad a Kuba Štáfek se ve své postavě vysloveně našel. Hlásí do koho může a například dementní Limberský si to rozhodně zaslouží. Nicméně se nemůžu zbavit dojmu, že například pátý díl tak strašně tlačil na pilu, že výsledná pointa byla spíš trapná, než dobrá. Nehledě na to, že ten díl skončil pomalu dřív, než skončily titulky. Pravidelnější stopáž by seriálu určitě prospěla a stejně tak si myslím, že platforma Obbod svůj smysl také moc nevymyslela. Uvidíme, s čím přijdou dál... ()

Reklama

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Něco jako fotbalovej Zoolander. Škoda (ne)herce v hlavní roli, protože spousta fórků by se dala prodat líp. Pro člověka se zájmem o fotbal to nicméně je zábavný kousek se stopáží "tak akorát". "Rosu? Skleněnýho? Porcelánovýho panáčka? Místo mně???" Problém je, kromě herecky slabého hlavního protagonisty, hlavně to, že se veselé příhody dost rychle vyčerpají. Pak je bohužel vidět, že vlastně není moc o čem točit. ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

První tři díly jsou zlato. Pak to ještě ujde, ale po odchodu Prachaře (který si tak stačil zachovat důstojnost) se tvůrcům podaří doslova husarský kousek, a to, že všechny ty skvěle načrtnuté postavy během dvou dílů totálně znemožní (ponížený trenér, z Laviho udělají ještě většího dementa, než byste čekali) a kouzlo je pryč. Tam, kde to kdysi báječně oscilovalo na hraně, to jde v šestém a v sedmém díle totálně přes čáru. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Co chcete psát o Lavim, když naprosto všechno je řečeno v úvodní znělce každé epizody?:) No dobře, tak co zkusit něco o Vyšehradu? Proč ne... tak asi takhle - Vyšehrad má tah na branku, protože i když stojí na parodii reálií fotbalového světa (a do nemalé míry na recyklaci toho, co už se stalo tak dávno, že už se tomu i Tomáš Ujfaluši dokáže zasmát), nabízí toho o dost víc. Sice pochybuju, že dost na to, aby se z něj pro nejmenovaného českého webového vysílače stala obdoba exkluzivních taháků Netflixu a spol., ale Jakub Prachař a ostatní představitelé vedlejších rolí nakládají divákům nefotbalovým situačním humorem víc než slušně. A samozřejmě kdo by se nezasmál, když i samotní skuteční plejeři si tu ze sebe a svého denního chleba dělají legraci "až na dřeň", a padají tu hlášky jako "se snad dožiju doby, kdy budu na fotbal chodit s tim, že nevim jak dopadne":) Každopádně pointa "kabelky od Křéti" je luxusní okamžik české scénáristiky a režie, na tom trvám, a trvat budu, i kdyby se David Limberský obrátil na víru, IQ a EQ mu stouplo na dvojnásobek, a daroval svoje jmění a orgány (ty nepostižené různými návykovými látkami, jsou-li ještě nějaké takové) těm nejpotřebnějším:) Nakonec budu muset přece jen popřít svoji úvodní větu, protože když si během psaní vybavuju jednotlivé momenty, Jakuba Štáfka je potřeba ocenit zvlášť. Jeho kreace esence nagelované, potetované, na vysoké noze si žijící fotbalové demence, bude zakrátko stejně legendární jako celý Okresní Přebor i se zařízením. Takže "Hoši děkujem!" a 80% to jistí. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (23)

  • Ústřední znělku „Lavina“ nazpíval Vojtaano. (SONY_)

Související novinky

Začal se natáčet film Vyšehrad

Začal se natáčet film Vyšehrad

17.09.2020

Po úspěšném seriálu přechází postava Laviho do celovečerního filmu, za kterým stojí jeho původní tvůrci. Film Vyšehrad vzniká v produkci Gangbang production a bude se natáčet do poloviny října… (více)

Reklama

Reklama