Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Julius "Lavi" Lavický byl velký fotbalový talent. Večírky, alkohol, kouření, holky a eskápada za eskapádou mu ovšem ničí slibně rozjetou kariéru. Už dokonce nehraje za Spartu, ze které byl stylově odejit, ale "pouze" za Vyšehrad. Bude sekat latinu v tomto rodinném klubu, řízeném charismatickým majitelem, nebo nás čekají další až mýtické historky? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (344)

P1tr 

všechny recenze uživatele

Český internetový fenomén dostává své pověsti, ale bohužel jenom v první polovině epizod, ve které jde o opravdu svižnou a odvážnou sportovní satiru, která si nebere servítky a skvěle baví. Po přeobsazení jedné z kličových jde ale energie a kvalita do kopru a druhá polovina první série jede již na půl plynu a je pouze odrazem předchozích geniálních dílů. I přes slabší epizody jde ale na naše poměry o netradiční a zajímavý projekt, který má povedené epizody tak silné, že zlidověly a staly se fenoménem, což je obdivuhodné. Snad podobných dílů ještě pár přibyde. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Nekompromisní, nekorektní, ulítlé, ale přitom pořád strašně zábavné. Štáfek byl vždycky příjemně hrající osobou, Prachař mě zatím také nikde nezklamal. Fotbalu rozumím asi tak jako vietnamec českému jazykolamu, takže nejrůznější reference napříč všemi deseti díly šly mimo mě. Ale i přesto jsem si tenhle netradiční seriál užil. Delší odmlka nám přinesla v druhé polovině sice slabší díly, velkolepé finále (první řady) Vyšehrad opět zase vytáhlo na jeho zasloužených 80%. ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

Prvý diel bola trefa do čierneho. Krátke, trefné, skvelo parodujúce imidž, mentalitu a hlášky futbalových "star", a výstižne zobrazujúce pomery v českom futbale. V tomto duchu sa nesie prvých 5 dielov. Bohužiaľ potom odišiel Jakub Prachař, zároveň klesla trefnosť parodovania a pôvodný 4* dojem začal padať strmo dole ako výkonnosť českých futbalistov po odchode do bundesligy. Lavi je dnes už kultová postava a Vyšehrad dokázal, že s odvahou a bez servítok sa dá aj za málo peňazí, a na malo priestore urobiť veľká sranda. Zostal však aj dojem, že to tvorcovia nemali premyslené ako celok a boli trošku prekvapený, že z toho nakoniec vyliezlo až 10 dielov. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Sľubný námet, výborný rozjazd, no potom sa zjavne niečo zaseklo. Pauza v nakrúcaní nikomu neprospela a od zvratu s plastikou jednej z dôležitých postáv ide kvalita seriálu od deviatich k piatim. Posun od mimoriadne vtipnej a trefnej satiry smerom až k futbalovému Kameňáku zamrzí o to viac, že k nemu došlo behom mimoriadne krátkej doby a je otázne, či ešte Lavi niekedy nájde stratenú formu. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Lavi se přiřítil jako lavina, ale já na nějakej novej internetovej seriál o fotbalu docela dlouhou dobu úspěšně prcal. Ale dýl už jsem na to asi prcat nemoh, ty vole, protože tý píči Laviho je všude plno. A teď vážně. Ten seriál je skutečně... no, ano, geniální. Fotbal prcám, takže mi je to úplně fuk, ale tenhle seriál je fakt bomba. Krátký, úderný, geniálně zahraný (hlavně Kuba Prachař v něm přímo září, škoda, že nemá víc prostoru), v těch pár minutách nestačí nudit, fóry jsou naprosto perfektní a skvěle vypointované. Prostě paráda, já jsem po prvních čtyřech dílech nadšen a rozhodně se podívám i na ty další. Tahle móda miniseriálů mě zprvu znepokojovala, ale začíná se mi to líbit, protože je to asi fakt pecka. Vyšehrad je geniální počin a já mám radost z dalšího českého seriálu, který má nepochybné kvality. A abych nezapomněl, nemusíte mi řikat pane, normálně mi tykejte. 95%. P.S.: V tom Kubovi (Štáfkovi) vážně něco bude... ()

Galerie (33)

Zajímavosti (23)

  • Herec Jakub Štáfek dokonce dostal možnost zahrát si za skutečný třetiligový Vyšehrad, proti FK Loko Vltavín ale branku nevstřelil. (griph)
  • Autorem hlášky, kterou pronese Julius Lavický (Jakub Štáfek) hned v druhé minutě 1. dílu 1. série Rovina (2016): "Já nic neplatil a ta částka taky nesouhlasí", je fotbalista Tomáš Ujfaluši, který na jaře roku 2007 slavil narozeniny se spoluhráči z národního týmu. Údajně si reprezentanti pozvali na hotel několik prostitutek a slavili až do ranních hodin. (ELBobes)

Související novinky

Začal se natáčet film Vyšehrad

Začal se natáčet film Vyšehrad

17.09.2020

Po úspěšném seriálu přechází postava Laviho do celovečerního filmu, za kterým stojí jeho původní tvůrci. Film Vyšehrad vzniká v produkci Gangbang production a bude se natáčet do poloviny října… (více)

Reklama

Reklama