Reklama

Reklama

Alfa

  • Slovensko Alfa (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Velkolepé dobrodružství, odehrávající se během poslední doby ledové v Evropě před 20 tisíci lety. Mladý lovec, který se vypravil na svůj první lov se skupinou nejlepších lovců kmene, utrpí zranění a je ostatními zanechán napospas osudu. Když se probere, zjišťuje, že je zraněn a sám - je nucen naučit se přežít v drsné a nemilosrdné divočině. S jistými komplikacemi se mu podaří ochočit si osamělého vlka, kterého opustila jeho smečka, a postupně se učí spoléhat se jeden na druhého. Stanou se z nich přátelé, kteří budou nuceni přečkat bezpočet nebezpečných a náročných situací, pokud mají nalézt cestu zpátky domů dříve, než nadejde vražedná zima. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (361)

vurhor 

všechny recenze uživatele

Je to hrozný kýč. Ale zase hezký. Po vizuální stránce učiněná lahůdka, navíc s velmi sympatickým hlavním hrdinou a pěknou hudbou. Po přečtení popisku k filmu už v podstatě budete znát dopředu 90% děje, nicméně i tak na diváka čeká podívaná, která je sice opravdu dost předvídatelná, ale stále dokáže být i vcelku podmanivá. Rozhodně lepší film než Emmerichovo "10 000 př.n.l.", není tak utržený ze řetězu, dává si na čas, plus člověk se do onoho jednoduchého příběhu hezky ponoří. Rozhodně to nepoloží na zadek, ale na klidný sobotní večer je to naprosto ideální příležitost. Lepší 3* ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Občas jako dospělejší disneyovka, občas nekompromisní boj o přežití, ale po celou stopáž lavina emocionálních rozhodnutí a dech beroucích obrazových výjevů. Snad každý druhý záběr téhle mládeži (skoro) nepřístupné verze Medvědích bratrů by si zasloužil místo jako obraz na zdi. A že se dějově nejedná o žádný objev, že dialogy občas působí jako patetické fráze, to mi je nyní hluboce jedno. Alfa totiž vypráví o natolik archetypálních a téměř až životodárných věcech, že výsledná pocitová lavina všechny výtky hlasitě přehluší. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Před dvaceti tisíci lety obývaly naši planetu primitivní kmeny. A ty velmi často podnikaly lovecké výpravy. Na jedné z nich dojde k nedobrovolnému odloučení nezkušeného mladíka od své tlupy. Ta ho na skalním převisu, kam byl stržen bizonem, nechá napospas jeho osudu. Albert Hughes natočil film pro celou rodinu. Děti, které ještě do včerejška kopaly do svého letitého vypelichaného psa, najednou budou postupně zvažovat setrvání dávno nechtěného domácího psího přítele v jejich kruhu. Mladík se totiž po jednom útoku vlčí smečky spřátelí s vlčicí Alfou. A i to nejzlejší dítě, které  je nutno na noc přivazovat za nohu k topení, náhle zjihne. Vždyť přátelství člověka se psem je tak krásné. Vlčice není jediným zástupcem fauny. Ta je kompletně v CGI provedení. Jen vlčice je kombinací živého a digitálního zvířete. Hlavní  hrdina Kodi Smit-McPhee není sice žádný velký herecký tahák, není to ale ani žádný herecký postrach. Hughes nepracoval s extra scénářem. Debutant Daniele Sebastian Wiedenhaupt nepřišel zrovna se smrští scenáristické originality. Propadnutí pod led, těžké přežívání v nízkých teplotách a hladových podmínkách, útok rozzuřené zvířecí smečky, klišé přátelství s divoce žijící němou tváří, tohle už má napříč filmovým vesmírem nemalé zastoupení. Takže bylo na režisérovi, jak se s tím popasuje. A je to technicky zdatný režisér, který bez problémů ovládá řemeslné a vizuální finesy. A tak se tento film směle může  přiřadit k rodinné zábavě, co sice nepřináší velká překvapení, ale nudou také u ní nezhynete. 7/10 ()

CrypzzXD 

všechny recenze uživatele

Ten film je vážně jednoduché sestřelit díky hodně pomalému tempu a dějové prázdnotě, ale i přes mé vcelku nízké hodnocení jsem odcházel z kina v rámci možností docela potešen. Neočekával jsem totiž vůbec nic a byl jsem vůči Alfě hodně skeptický, ale nakonec jsem dostal sugestivní příběh o chlapci, který se musí poprat se svým osudem a stát se mužem, aby vyzrál na drsnou a nemilosrdnou přírodu. Alfa se může pyšnit působivým vizuálem, který si však bohužel neodpustil pár skutečně ošklivých CGI záběrů. Především si ale snímek neodpustil ani několik WTF scén, které byly nechtěně vtipné. Tvůrci vše prezentují ambiciózně s vážnou tváří a nepochybuji o to, že jejich záměrem bylo u diváků vyvolat poněkud jiné emoce, než se jim nakonec podařilo u mě. Překvapivě mě to ale nijak neuráží a místo toho jsem si projekci docela užil. Tento film rozhodně není pro každého a dokonce i jinak přijatelná hodina a půl může být pro většinu diváků nestravitelná. Avšak stojím si za tím, že Alfa za zkoušku rozhodně stojí. Osobně ji ale již podruhé vidět nemusím. PS: Ve verzi, která mi byla promítnuta, se žádný vypravěč s hlasem Morgana Freemana nevyskytoval [29.8.2018, Letní kino Regina] 5/10 ()

juta 

všechny recenze uživatele

Něco po dlouhé době hooodně historického. :D Děj je fajn, spřátelení člověka a vlka nenarušuje realitu a tak to ani nenudí. Překvapí rozhodně práce s kamerou a lokacemi, které vypadají moc dobře, díky kterým jsem přidal hvězdičku. Jediné co si mohli odpustit byl závěr (spoiler) s porodem štěňat. To bylo naprosto zbytečné. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (11)

  • Název filmu se objeví až na konci filmu. (Duoscop)
  • Mláďata se rodí po 59 až 63denní březosti, většinou v dubnu nebo v květnu. V jednom vrhu bývá zpravidla čtyři až šest vlčat, ale může být více nebo i méně. Velikost vrhu závisí především na množství kořisti v místě, které smečka obývá. Čím méně kořisti se v oblasti vyskytuje, tím méně mláďat se narodí. [Zdroj selmy.cz] (mavin)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama