Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V neurčitej budúcnosti niekde v Nemecku sa nemý barman Leo (Alexander Skarsgård) snaží vypátrať, kde nečakane a záhadne zmizlo jeho dievča Naadirah (Seyneb Saleh), ktoré pred ním ukrývalo jedno tajomstvo. (sochoking)

Videa (1)

Trailer

Recenze (85)

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

Tezko nachazim neco, co stoji za to pochvalit. Mozna Paul Rudd me svou kreaci bavil. Jinak je to smira. Je to nesmyslne napsane, zmatene odvypravene a celkem nudne. Vizual je okoukany uz od roku 1982, Skarsgard je krajne nesympaticky a i tech par kousicku akce je uplna bida. Jones po trech paradnich filmech natoci toto? ()

Pump 

všechny recenze uživatele

Fantazie! Skvělý film. Nemám výhrady. Smysluplná rodinná romance s bezvadným koncem. Dítě s tatínkem v bordelu, maluje si, pohoda. Pedofil, který dostane co si zaslouží, paráda. Někdo vás obtěžuje ve vašem podniku? Vezměte na něj automat, libovka. Vše jak má správně být, bohužel budoucnost. Dnes je všechno nedotažené. A film se může zdát zmatený pouze hňupům !!! ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Vůbec nevím, co se to děje. Duncan Jones je můj oblíbený režisér, ještě mě nezklamal a když jsem se dozvěděl, že chystá duchovního nástupce mého oblíbeného Moonu (Neviděli jste? Proč už na to sakra nekoukáte?), obrovsky jsem se těšil. Abych se to nějak snažil dešifrovat, proč jsou vesměs všichni z filmu rozčílení. Netflixu je vyčítáno, že ačkoliv financuje středně drahé trikové filmy (což je super, jelikož ty už v kinech prakticky vymizely), tak výsledným snímkům (Death Note, Bright) chybí dramaturgie a určitý producentský dohled. Faktem je, že v Mute je nespočet scén, které jsou jakoby vytržené z různých filmů a pro celkové tempo jsou na škodu. A ačkoliv se nejedná o žádnou pecku, která člověka po vzoru nářezového Altered Carbon vytrhne ze sedačky díky promakaným akčním scénám, pro mě to to byla odrovnávačka veskrze emocionální. Jo, sem tam bych stříhal a krátil, ale povedlo se mi naladit na stejnou vlnu a hezky jsem se nesl příběhem. A nebo možná jenom hrozně miluju cyberpunk. Třeba už film ani nikdy znovu neuvidím, ale jako jednohubka ideální. PS : Alexander Skarsgård je vyloženě libovej, je skvělý ho vidět v jiné poloze než třebas v Sedmilhářkách (Neviděli jste? Proč už na to sakra nekoukáte?). A Paul Rudd mi v netradičné podobě také hodně bavil. ()

Topco 

všechny recenze uživatele

Toto dopadlo naozaj neuspokojivo (navzdory očakávanom z top traileru). Menšia katastrofa. Nielenže sa nemôžeme baviť o atmosfére, toto postrádalo fungujúci príbeh. Scenár zlyhal na plnej čiare. Vedľajšie postavy akoby z iného filmu a žánru, nevyrovnané + aj samotný hl. hrdina bez charizmy s nonstop prihlúplo vyciveným výrazom. Chcelo to byť druhý Blade Runner, ale vizuál a 4 pekné zábery nočného, futuristického Berlína nemôžu stačiť ani na priemerný film... PS: Trošičku, ale naozaj len trošičku mi to pripomenulo Goslingovu Lost River (v zmysle pekný obal, wtf obsah). PS2: Najlepším nápadom je napokon Duncanov šikovný TV odkaz na Moon :)) ()

maddy 

všechny recenze uživatele

What the fuck have I just seen? A prečo sa to vlastne muselo odohrávať v rovnakom svete ako Moon? Je síce chvályhodné, že Netflix dáva tvorcom dostatok slobody na realizovanie ich vízie, ale ako sa začína čoraz častejšie ukazovať pri filmoch z Netflix produkcie niekedy to je skôr na škodu a chýba silná ruka producenta, ktorá by aspoň trocha usmernila režisérov čo si vlastne natočia. Pri Duncanovi si totiž vážne začínam myslieť, že ten Source Code bola iba akási zhoda náhod, ktorá sa už nebude opakovať, pretože od tohto filmu to s ním už ide iba dole vodou (Warcraft) a s aktuálnym Mute klesol snáď až na samotné dno. Nezaujímavý film, ktorý dokonale vystihuje jeho názov - Mute (nemý) - film, ktorý nemá čo povedať. Ba navyše ešte bez akejkoľvek atmosféry alebo zaujímavej myšlienky (akciu alebo akékoľvek napätie, keďže v žánri je uvedené aj thriller by ste hľadali už úplne márne). Keď si nechcete nechať skaziť príjemné spomienky na Moon, tak zabudnite, že toto niekedy vzniklo a ušetríte si neskutočne dlhé dve hodiny, v ktorých sa nič nedeje a ešte je to aj celé podporené pomerne druhotriednym vizuálom. CELKOVO: 1,5* (3/10) ()

Galerie (3)

Zajímavosti (5)

  • Film bol pôvodne zmýšľaný ako prvá čast chystanej trilógie so Samom Rockwellom v roli Cactusa (Paul Rudd). To sa však zmenilo kvôli vysokému rozpočtu, a tak sa najprv natočil Moon (2009), kde si Rockwell zahral hlavnú rolu. (Astonko)
  • Film bol opísaný režisérom Jonesom ako "duchovné pokračovanie" jeho filmu Moon z roku 2009. (WalterIK7)

Související novinky

Mute už je za rohem

Mute už je za rohem

22.01.2018

Duncan Jones se po Zdrojovém kódu vrhnul na Warcraft, teď se ale konečně vrací ke kořenům. Už 23. února se totiž na Netflixu objeví sci-fi noir Mute, duchovní nástupce jeho debutu Moon, který chce… (více)

Reklama

Reklama