Reklama

Reklama

Outland

  • Česko Třetí měsíc Jupitera (více)
Trailer

Obsahy(1)

Policista ONiel (S.Connery) je poslán do pracovní kolonie na jednom z měsíců Jupitera, kde jsou hlášeny násilné smrti horníků. V těle obětí byla vždy nalezena smrtící droga. Šéf základny moc vstřícný není, a tak se ONiel musí na vlastní pěst vydat po stopě drogových překupníků. Stává se však terčem najatých vrahů… (pfa)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Outland je zábavná vesmírná variace na western V pravé poledne. Sean Connery hraje vesmírného šerifa a tahle drsná role mu velmi sedí. Zajímavé je sledovat vlivy o dva roky staršího Vetřelce, od něhož si Outland převzal nejen styl úvodních titulků a vynoření názvu filmu, ale i skvělou hudbu Jerryho Goldsmithe. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Mesiac IO (Eye-Oh) je tretia obežnica planéty Jupiter. Má priemer dvetisíc dvesto sedemdesiat tri míľ. Od Jupitera je vzdialený dvesto šesťdesiat dva tisíc míľ. Príťažlivosť na povrchu je jedna šestina zemskej gravitácie. Na IO je vybudovaný rozsiahly komplex na ťažbu titanu so stovkami zamestnancov. Dĺžka letu zo Zeme je jeden rok. Vzdialenosť najbližšej kozmickej stanice je sedemdesiat hodín. Frekvencia zásobovacieho raketoplánu je raz za týždeň. V takýchto podmienkách musí bezpečnostný šerif William T. O´Niel objasniť niekoľko znepokojujúcich úmrtí robotníkov. *** ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

V pravé poledne na třetím měsíci Jupitera, v těžařské kolonii. Po pravdě řečeno, nebýt Seana Conneryho, jehož charisma film zachraňuje, asi by film stál za starou belu. Triky na 80. léta docela v pohodě (Lucasova výrobna triků byla tehdy pro ostatní filmaře ještě moc drahá), a je pravda, že i to prostředí svým způsobem hraje roli. Špičkování Conneryho s doktorkou pak patří rovněž k tomu lepšímu. Ale jinak je to taková béčková oddechovka na páteční večer, když chce člověk vypnout. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Dobrá vesmírná krimi (využívající v úloze šerifa i prvky westernového žánru), napínavý jednoduchý příběh bez zbytečných žánrových klišé a nadbytečné akce - a přes nutných pár nelogičností v chování postav v podmínkách ve vesmíru či aplikaci fyzikálních zákonů v ději jde každopádně o zajímavý počin v rámci žánru. One man show Seana Conneryho jako šerifa stojícího >sám proti všem< na straně pozemského zákona i tam kdesi u Jupitera... Možná nuda pro trumpety ujíždějící na slátaninách typu "Total Recall"... - a ejhle, jak je vše pomatené: Tenhle film atmosférou i zpracováním T.R. daleko převyšuje, ovšem ku slávě mu to moc nepomohlo. Tři a půl hvězdičky za film - z nutnosti pak po rozvaze zaokrouhleno nahoru za to poctivé meziplanetární napětí... ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Těžko označit za kriminálku film, ve kterém nejde o žádné velké vyšetřování, ale spíš o přetlačovanou mezi zásadovým šerifem a hlavounem, který tyto zásady nesdílí. Outland je průměrný thriller, který se odehrává v atraktivních kulisách, se skvělými herci a parádním hudebním podmazem, osvědčeného Goldsmithe. K tomu uvěřitelné dialogy, které nedělají z postav/diváka blbce....a kupodivu mi to dvě třetiny stopáže stačilo, abych byl spokojený. Velká škoda akčních pasáží v závěru, které vyprodukovaly několik nesmyslů a nasměrovaly tím Outland spíš k béčku. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (3)

  • Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films - Saturn ´82 (USA): - Cena pro nejlepší herečku ve vedlejší roli (Frances Sternhagen). (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno