Reklama

Reklama

Outland

  • Česko Třetí měsíc Jupitera (více)
Trailer

Obsahy(1)

Policista ONiel (S.Connery) je poslán do pracovní kolonie na jednom z měsíců Jupitera, kde jsou hlášeny násilné smrti horníků. V těle obětí byla vždy nalezena smrtící droga. Šéf základny moc vstřícný není, a tak se ONiel musí na vlastní pěst vydat po stopě drogových překupníků. Stává se však terčem najatých vrahů… (pfa)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Prijemna sci-fi detektivka v 80-tkovem stylu. Neurazi, nesokuje, pobavi. Triky uchazejici, pribeh jednoduchy. Kiku Markham jsem dosud neznal. Tot vse. Slabsi 4. P.S.: zaverecna skafandrova rvacka mimo kosmickou lod ("venku") je dokonale vtipna. Jestli to nekdy videl nejaky kosmonaut, tak se musi smat jeste dneska...ale co, mirna naivita k zabavnym sci-fi patri. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Sci-fi variace na western V PRAVÉ POLEDNE přenášející spravedlivý osamocený boj jednoho proti přesile z Divokého Západu do vesmíru může překvapit příjemnou civilností, ale zároveň se divák neubrání otázce proč. Co z toho, když z žánru vytěží jen pár pěkných úmrtí (dekomprese) a nadmíru efektní finále? Krom toho filmu hodně dává tradičně dobrý Connery a výborná výprava, nad kterou musí (nejen) každý sci-fista zaslintat. Přesto OUTLAND ani dnes neurazí a svého času dokonce přihrál Hyamsovi režii pokračování 2001: VESMÍRNÉ ODYSSEY. ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem si dal opáčko (po 15-20ti letech) a musím říct, že vkus se mi nezměnil. Film mi stále prostředím připomínal Vetřelce (jako tenkrát), jediný kvůli kterému se mělo smysl na to dívat byl Connery (jako tenkrát) a jako tenkrát jsem prost nepochopil, proč s "řešením" potíží s šéfem základny se muselo čekat až přiletí raketoplán (a na to až se vypořádá s tím kdo přiletí)... rozbít hubu mu mohl hned ;). ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

(BLU RAY) Celkem nevýživná variace na High Noon, kterou drží Conneryho charizma a hlavně (pro mě dost překvapivě, čekal jsme že jde o lacinější záležitost) prvoligový sci-fi design interiérů, který je bez problémů na úrovni třeba s prvním Vetřelcem, prostě radost na všechny ty chodby a ubikace pohledět. Jinak se toho ve filmu moc neděje. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Bál jsem se, že to celé bude jen tuctová kriminálka, která se bez jakéhokoli opodstatnění odehrává ve vesmíru na měsíci Io a ono to tak i částečně bylo, třeba v tom, že to opodstatnění pro to, že je to sci-fi, tam nebylo, ale tuctové mi to nepřišlo určitě a i když to ani tak nevidím na nic extra, nenudil jsem se u toho, mělo to silnou atmosféru, zajímavé a zapamatovatelné postavy, samozřejmě i nějaké napětí a celkově to vlastně bylo docela fajn. Jak moc to připomíná western mi je upřímně jedno, protože mě westerny nebaví a tak to ani nehodlám porovnávat, protože by mi to hodnocení nejspíš neovlivnilo i kdybych měl jak porovnávat. Pro mě je o dost příjemnější to zasazení do sci-fi a v tomhle případě to u mě dopadlo ještě dobře. Je to docela fajn sci-fi, ale jestli bych si ji pustil znova, to opravdu netuším. Silné 3* ()

Galerie (54)

Zajímavosti (3)

  • Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films - Saturn ´82 (USA): - Cena pro nejlepší herečku ve vedlejší roli (Frances Sternhagen). (Terva)

Reklama

Reklama