Reklama

Reklama

Red Force 6

  • Hongkong Di Xia Bing Gong Chang (více)

Obsahy(1)

Při zmařeném obchodu se zbraněmi jsou zatčeni policisté Samuel a Rickey, kteří jsou pověřeni spolupracovat s poručíkem hongkongské policie (Cynthia Khan) na vyřešení případu a odhalení hledaného gangu. Stopa zločince je zavede na místní univerzitu, kde Sam potká Ednu, která je sestrou Paula, šéfa hledané organizace. Později je unesena. Stopa vede do jednoho zchátralého skladiště, kde se odehraje závěrečné střetnutí hongkongské policie a hledaného gangu. (Mol)

(více)

Recenze (20)

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Šestý díl série Red Force [In the line of duty 6 : Forbidden arsenal (Při výkonu služby VI)] oplývá geniální první polovinou a podprůměrným závěrem, který je zároveň i ukončením celého bloku této výborné HK akce. K poručici Yeung (Cynthia Khan) se protentokrát přidává jeden policista z Tchajwanu a druhý z Číny. Prvně jmenovaný si libuje v oplzlých časopisech, gumových zbraních a zavítá i do klubu pro homosexuály, kde mu někteří jedinci, dle jeho slov, přímo nabíhají do rány [nezapomenutelná hláška padoucha „Dostane AIDS drsňák“]. Čínský polda je skutečně vidlák, jak ho zcela odůvodněně nazývá jeho kolega z nouze, který strká do mikrovlnné trouby celé konzervy, kupuje pandy za šedesát dolarů (přičemž si je nemůže dovolit) a rád poskakuje po okenních parapetech. Společně s hlavní představitelkou tato nesourodá trojice během první poloviny snímku rozjíždí kolotoč geniálních (!!!) vtípků, které jsou povětšinou tak přitroublé, že skutečně fungují na 200%. Bohužel ke konci je to už trochu jiná káva a skoro to vypadá jakoby režisér a scénárista s gradujícím dějem pozapomněli na nějaké to odlehčení. Zápletka se v tomto díle točí kolem nelegální distribuce zbraní či jejich samotné výrobě. Opět jsem se párkrát ztratil, ovšem některé postavy se pohybují po scéně jako neřízené střely a zaostřit je dá vcelku práci. Dabing Intersonicu je o něco solidnější, než v páté části a zvuk se dokonce ani nepředbíhá. Být celý film vyvážený, neváhal bych jít v rámci žánru do plného hodnocení. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Šestka stejně jako dvojka tlačí na komediální pilu, tentokrát v podobě špičkování mezi tchajwanským a čínským poldou, kteří přijíždí do Hongkongu chytit obchodníka se zbraněmi, v čemž jim pomáhá inspektorka Yeung (Khan). Waise Lee (KULKA V HLAVĚ, HARDBOILED, z něhož se tu objevuje i Philip Kwok) si užívá svého klukovsky bezstarostného, nezodpovědného a sobeckého poldy, kterému nevadí srazit při honičce autem kolegu (však on něco vydrží a ten zločinec mu zase "sám naběhl na pěst"), viditelně užívá, až jeho vzájemné pošťuchování s buranským a pro spravedlnost zapáleným kolegou a balení Cynthie Khan (která dokonale spojuje krásu, inteligenci, zarytost a obdivuhodnou mrštnost) zastíní kriminální zápletku o obchodu se zbraněmi. Souboje jsou standartně kvalitní (a dojde i na souboj na kordy), i když nemůžu říct, že by mi z něčeho vyloženě klesla čelist (ovšem minimálně zabití padoucha skrz dutou trubku v jeho rukou je super), chybí výraznější padouši i finále a někdejší melodramatické konce prvních dílů nahradil regulérní hepáč. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný film, ktorý je posledným dielom mojej obľúbenej akčnej série. Má dobrý príbeh o dvojici úplne odlišných policajtoch, ktorí sa pridajú k hlavnej hrdinke Cynthii Khan, aby spolu zastavili jednu zločineckú skupinu prevádzajúcu zbrane, ale spracovanie až tak moc nezaujme. Akčných scén je optimálne množstvo, ale v rámci série patria určite k tomu najslabšiemu. Páči sa mi úvodná naháńačka polície a nákladného auta, kde hlavná hrdinka na streche nákladného auta predvedie jeden dobrý súboj a výborná finálna akcia v skladisku, kde hlavní hrdinovia porazia celú zločineckú skupinu, pričom dôjde k viacerým súbojom a prestrelkám a ten najlepší súboj samozrejme predvedie Cynthia Khan. Okrem začiatku a konca sú všetky akčné scény úplne priemerné, takže ani nie sú zapamätaniahodné. Celkom dobre funguje humor, ktorého tu určite nie je tak veľa ako v dvojke a ani nie je taký extrémny, skôr také reálne hlášky a situácie. Z tohto dielu nie som moc sklamaný, všetky diely tejto série sú nadpriemerné, ale tento diel je z nich najslabší. Objektívna kvalita filmu- 60%, film sa páči mne na 60%. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl už je jenom totální wtf slátanina co chce bejt vtipná za každou cenu. Tentokrát to nezachrání ani akce, protože i ta je nanejvýš průměrná. Nejslabší Red force. Zbytečnej díl.25% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Celkem slušné zakonečení této vydařené nadprůměrné série. Akce tu je a hlavně film má konečně výborný příběh, který zaujme. Mohlo zde být více akce a více nápadů. Přesto jsem docela spokojen. Hodnotím na dobrých 67% = *** ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Šesté Při výkonu služby už za ostatními částmi docela zaostává. K Rachel Yeung se při vyšetřování obchodu se zbraněmi přidávají dva krajánci, čínský a taiwanský policista, a jejich vzájemné interakce jsou středobodem celého snímku. Místy lehce úsměvné, většinou však plytké scénky a spousta nezajímavého štěbetání. Akce je výrazně méně a prakticky chybí ultimátní souboje, kterými byla celá série do této chvíle prodchnuta a díky tomu pak vynikne více než jindy nanicovatost celého příběhu. Navíc padouši alias gang mladých spratků nemají tu správnou šťávu, aby dokázali "supergirl" pořádně zatopit. Nedá se svítit, víc než na dvě hvězdy se jít nedá. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Přijde mi, že poslední dva díly už této sérii dochází pomalu dech. Zase tu byla snaha o komediální vložku a dvojice policistů – kteří jsou hlavní hrdince k ruce – byla pěkně jeblá po palici. Občas jsem se těm jejím forkům i zasmál, ale všechno šlo na úkor bojovým scénám. Těch opravdu dobrých tu bylo jen pár (co se choreografií týče). Spíš se tu střílelo a vybuchovalo ve velkém a to už mě moc nebralo. Cynthia Khan to držela nad vodou, ale je tu i dost nelogických situací. Takže opět jen obyčejný průměr. 50% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

V tomto diely sa do serie znova vo velkom vratil humor a bitky ustupili prestrelkam a nahanackam. Čo jak vidim podla hodnotenia, ostatnych skôr sklamalo. Mne HK humor sedi. Neustale superenie medzi dvoma policajtami je zabavne a iskrenie medzi Waisom Lee a Cynthiou Khan je dokonale. Na strane zaporakov kraluje drsny Robin Shou. Akurat Gary Chow sa na zaporaka nehodi a jeho postavy mi bolo luto. Bitiek nie je vela a aj ked su spickovo prevedene, tak su kratke. Nastastie je tu dostatok prestreliek v ktorych neustale chcipaju civilisti, takze je na co pozerat a potesia aj nejake tie nahanacky. Po tolkych dieloch v ktorych sa neustale vsetci len mlatili pôsobi pestrejsia akcia osviezujuco. Potesi konecne aj novy hlavny hudobny motiv. Pohodovy pribeh tohto dielu sa mi paci, postavy ma bavia, akcia je pestra a kvalitna, takze pre mna to je jeden z tych oblubenejsich dielov, ktory si kedykolvek pustim znova. 8/10. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

V tomto prípade sa táto nepriama séria mierne dotkla dna. V dobách VHS fenoménu to rozhodne patrilo medzi to nadpriemerné v akčnom žánri v našich videopožičovniach, ale čas bol predsa len neúprosný. ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Této šestidílné sérii se musí nechat, že každý díl je velice originální po všech stránkách, ale tady mi scházelo víc bojových scén a taky trochu propracovanost charakterů postav, pak by to bylo uplně fajn. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Bohužel všechno jednou končí a tak této sérii definitivně po šestém pokračování odzvonilo. Mezi námi, už téhle mišmaš kopanice a honiček bylo dost. 45% ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Výborné zakončenie celej série. Zas ako dvojka je film založený na komédii. Mne to sedelo. Nie len akcia je výborná ale aj príbeh. 8/10 ()

Mol 

všechny recenze uživatele

Hned po čtverce druhej nejlepší ze série. Mezi akčníma sekvencema je zdařilá vtipná výplň. Ne trapná jako ve dvojce. ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Tento film je nutno vidět s dabingem! Ten totiž nechá vyniknout naprosto absurdním dialogům hlavní trojice. První půlhodka, kde se neděje téměř nic jiného, než že si hlavní představitelé různě nadávají a pošťuchují se, je skvělá. Poté bohužel začne absurdit ubývat, přibude důraz na příběh a filmu jednoznačně začne docházet dech. Škoda, ale naštěstí se tu najde pár solidních soubojů (které drží linii série - tedy všichni umí kung-fu a pár kopaček do hlavy nikoho nerozhází...) ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Vůbec bych nečekal, že šestá část série bude patřit k vrcholu. Hodnocení je v rámci Red force filmů. Ale dávka humoru tomuto filmu prospěla. ()

Looka 

všechny recenze uživatele

Spolu s Red force 2 určitě nejlepší díl série. Perfektně zvládnuté akční scény, nejen souboje, ale i kaskadérské kousky při kterých fakt tuhne krev. A Cynthii to taky náramě sekne ! ()

RetroMan 

všechny recenze uživatele

Série Red Force, nebo ať už jí distributor nazval jakkoli (Yes, Madam nebo In the Line of Duty), představuje další akční hongkongskou podívanou s mnoha souboji, kaskadérskými výkony, honičkami, přestřelkami a detonacemi. Nejlepší díl série je se Cynthií Rothrock a Michelle Yeoh a jejich finální souboj na konci prvního dílu (podle producentů druhého dílu) je jeden z nejlepších, jaké jsem kdy viděl. Pořadí od nejlepšího je pro mě: 1 nebo 2, 4, 5, 3 nebo 6. Trojka nenabízí moc akcí a vadilo mi použití stejných jmen hrdinů z dvojky a když už ani tohle hlava nebere, tak se objeví herec Michael Wong, který v předchozím díle zemře. Šestka se snaží o více humoru, který čerpá z rozdílu mezi Hongkongčany, Tchajwancem a kontinentálním Číňanem s rudou knížkou. V šestce se mi nelíbil střih akcí a některé scény nebyly precizně zvládnuté. Čtyřku bych ohodnotil 3 a 1/2, pětku slabší trojkou. Celá série je lepší než Ultra Force. Výběr neboli náhrada Cynthie Khan za Michelle Yeoh se povedl a obě jsou skvělé. ()

horor2 

všechny recenze uživatele

6.díl - poslední direktová tečka na závěr. Kdo má rád podobné jednoduché po dějové stránce nakopávačky, stále si přijde na své. Kdo rád čte knihy, ať si jde číst. ()

djbarrel 

všechny recenze uživatele

Red Force 6 hraje první dvě třetiny filmu spíš na komediální strunu, v té poslední se přidává i trocha dramatu, ale ve své podstatě mi celá Red Force 6 připomínala komedii. Což ale nebylo na škodu a u fimu jsem se výborně bavil, snad jen zakončení filmu, potažmo i celé série mohlo být o trochu lepší, ale což, celá série si držela poměrně solidní standard a ani šestka není vyjímkou. Přece jen film je hlavně o akci a té tam bylo požehnaně. 63 % ()

Reklama

Reklama