Reklama

Reklama

Film (Ne)obyčejný kluk, natočený na motivy bestselleru deníku New York Times, vypráví fascinující a dojemný příběh Augusta Pullmana. Ve chvíli, kdy August, který se narodil s vadou obličeje, která mu dosud bránila navštěvovat běžnou školu, nastupuje do páté třídy místní školy, stává se tím nejméně pravděpodobným hrdinou. S tím, jak se jeho rodina, noví spolužáci a širší komunita snaží nalézt v sobě soucit a přijmout ho, Auggieho mimořádný osud je všechny spojí a dokáže, že nelze prostě zapadnout, když se už od narození lišíte. (HBO Europe)

(více)

Videa (17)

Trailer 2

Recenze (341)

Handle 

všechny recenze uživatele

Ve svém žánru naprostá paráda. Možná jen místy lehce přitaženo za vlasy (ale mohlo by to být daleko horší), nicméně jinak feel-good bomba, která je tak pozitivní, že snad každému musí zákonitě zpříjemnit den (nebo teda už nevím, co jinýho by to mělo být:)). Každopádně i filmařsky je to podle mě velmi dobře ukočírováno. Stephen Chbosky po The Perks of Being a Wallflower opět překvapil a evidentně ví, jak pracovat s herci a neudělat už z dost sentimentálního námětu lacinej kýč. Moc mě bavil i neprvoplánový styl vyprávění - člověk by si řekl, že budou pokračovat ve vyprávění rodiče a ono prd. Zároveň se mi opravdu většina věcí ze snímku zdála celkem dost blízká realitě. Především postava ségry mi přišla skvěle ztvárněná (což tu docela málo zaznívá). Jinak samozřejmě obecně sympatické herecké výkony. Byl jsem prostě nadšenej. Hádám, že i knižní předloha by mohla být dost čtivá, určitě ji zvážím. Tak či tak mohu film rozhodně doporučit... a to snad úplně všem! :) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Když už se Wonder snaží o jakous takous subtilnost (asi tak ve dvou či třech scénách), tak stejně přímočaře citově vydírá na 120%. Většinu stopáže však nestydatě tlačí na pilu málokdy vídaným způsobem, za který by se styděla i produkce Hallmarku. Protáčel jsem u toho oči, kroutil hlavou, neodpustil si kousavé poznámky a... A stejně jsem tomu nakonec podlehl se vší parádou. Ach jo. ()

Reklama

TominoLa 

všechny recenze uživatele

Charlieho malá tajemství mám moc rád a tak jsem byl zvědav jaký příběh nám bude Stephen Chbosky vyprávět teď a jaký bude. Je opět výjimečný!!! A čím byl pro mně výjimečný? Tím, že nám ukazuje, že to nejdůležitější v životě co máme není kariéra ani peníze, ale vztahy. Když má člověk vedle sebe rodinu co ho má ráda, pár přátel kolem sebe tak to je tím největším štěstím. Štěstím, které je trvalé. To nějaká koupená věc nikdy být nemůže. A právě děti jako August Pullman nám můžou pomoci vidět svět lépe. Stephene děkuji. 10/10 ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Určite nejde o žiadne majstrovské, filmové dramatické dielo, no v tomto prípade hodnotím skôr pocitovo. Emotívny účinok snímku sa mi skrátka dostal pod kožu a koniec ma v tomto smere totálne rozložil... Smutný a dojímavý príbeh o chlapcovi, ktorého chovanie a správanie aj napriek ťažkému životnému údelu, ma totálne očarilo, to bolo presne to, ako si predstavujem vnútorne krásneho človeka. A ten chalan bol vo vnútri tak krásny, ako len málokto, klobúk dole. Myšlienky o tom, čo je naozaj v živote dôležité a ako by sme sa mali k sebe správať, či už to bolo vo forme veršov od toho básnika, alebo potom na konci pri prejave toho riaditeľa, by mali byť vlastné každému - to je tá pravá hodnota. Tak nejak by znela moja odpoveď na tak zložitú filozofickú otázku - ako žiť? Čo sa týka emotívnej stránky, len málo filmov u mňa nastavilo latku tak vysoko. A čo je hlavné, emócie z filmu mi prišli ako prirodzený dôsledok jednotlivých situácií, nenásilné a vo veľmi príjemnej forme. Páčila sa mi aj samotná koncepcia skladby príbehu, najmä perspektíva pohľadu jednotlivých členov rodiny a kamarátov na malého Augusta. Pokiaľ mám dať nejakému dojáku plný počet, tak toto je určite tá správna voľba. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Ak nemáte radi komixové filmy a chcete vo februári vidieť aspoň jeden film, tak si urobte radosť, nechoďte na "Fifty Shades Freed", a miesto toho si choďte pozrieť "Wonder". Film, ktorý ma skutočne zahrial pri srdci, mal v sebe veľmi peknú myšlienku a okrem toho nie je tu jediná postava, ktorá by pre mňa nebola pochopiteľná. Nie sú tu žiadne otravné stereotypy, nemáme tu žiadne typické ľahké scenáristické klišé, ktoré sme videli miliónkrát a miesto toho sa sústredíme na všetkých, ktorí v príbehu vystupujú. Lebo všetky postavy vo filme sú dôležité. Všetci majú dôležitú rolu, nikto nerobí rozhodnutia bez toho, aby sme ich skôr či neskôr nepochopili a najmä nič nie je také, ako sa na prvý pohľad môže zdať. Koniec koncov, ľudia robia chyby, robia rozhodnutia, no súčasne musia prijať aj dôsledky týchto činov. Decká v tomto filme sú skvelé. A nielen Jacob Tremblay. Všetci podávajú skvelé výkony, film má úžasnú, hrejivú atmosféru a rieši problémy, s ktorými sa stretávame v bežnom živote. Najmä si treba uvedomiť jednu vec. Ako dospelí mnohé veci zvykneme zabúdať. No keď ich potom vidíme naživo, tak sa nám veľmi dobre pripomenú. A problémy, s ktorými bojujú vo svojom živote deti a tínedžeri sú rovnako dôležité pre nich, ako sú dospelácke problémy dôležité pre nás. Len občas to nevidíme, alebo nechceme vidieť. Byť rodičom je ťažká vec. A tento film to skvele ukazuje. Neviem osobne, čo by som filmu vytkol. Podľa mňa je vynikajúco napísaný, úžasne zahraný, vynikajúco graduje a je podaný spôsobom, ktorý ho robí oveľa komplexnejším a funkčnejším, než mnoho iných filmov, ktoré sa chce tváriť, aké sú skutočné a silné. Tento film sa netvári. Tento film taký je. A odporúčam ho vidieť všetkými desiatimi. Ako som povedal, ak chcete ísť vo februári 2018 vidieť jeden film, tak si pozrite tento. Môj osobný favorit. Hodnotenie: A+ ()

Galerie (156)

Zajímavosti (16)

Reklama

Reklama