Reklama

Reklama

Ghostland

  • Austrálie Incident in a Ghostland (více)
Trailer 1

Beth a Vera jsou sestry, které se společně s matkou stěhují z města na venkov, kde zdědily po tetičce dům. Beth se věnuje vymýšlení a psaní hororových povídek. Zato Vera je teeneger jak se patří "do větru". Proto je matka musí krotit na každém kroku, protože jsou věčně v sobě. Na benzínové pumpě si v novinách přečtou, že v okolí řádí vrah. Ten navštíví i jejich dům, protože ho Vera vypočítavě urazila grimasou na silnici, když je předjížděl. Nyní musí sestry spojit síly, aby porazily společného nepřítele. (Rodriguez)

(více)

Recenze (255)

Trash 

všechny recenze uživatele

Parádní nářez, něco tak autenticky surového jsem nečekal. Možná nijak prudce originální, někdy až šablonovité scény...ale vše a vždy plně funkční. Pro mě rozhodně skvělý filmový zážitek. ()

Magika82 

všechny recenze uživatele

Scénárista a režisér v jedné osobě, si výtečně dokázal vytyčit bod zvratu celé dějové linie, aniž by diváka jakkoli uvedl do nesrozumitelnosti. Velmi zdařilé herecké výkony, výborně vedená linie děje, smysluplné dialogy, pouze posledních patnáct minut bych subjektivně pozměnila. Nicméně, budiž... Bez váhání nemám žádného důvodu hodnotit snímek 80% a tedy krásnými čtyřmi hvězdami. ()

tenebrae86 

všechny recenze uživatele

Dobře natočený exploitation v klasickém francouzském hávu. Snímek mě potěšil, konečně zase nějaký kvalitní 18+ horor. Plus fajn mladá herečka s velkým potenciálem - Emilia Jones. Záporáci absolutně skvělí, bohužel mi ale pár věcí k docílení autentičnosti vadilo, hlavně asi nepovedené masky, make-up a podle mě zbytečná druhá rovina filmu, oddalující beztak nevyhnutelné šílenství hlavní postavy. Za závěrečné setkání s H.P. ale opět palec nahoru :) Hodnocení: 70% ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Perlička mezi dnešními horory, která s velmi povedeným nápadem na hranici psycho-hororu bere všechny smysly vašeho mozku útokem. Chválím skvělý scénář s překvapujícím twistem, neortodoxním pojetím vyprávění plus ohromně strašidelnou složku v podobě až brutálního zvuku, křiku obětí a jejich trýznitelů. 85% ()

Zombi 

všechny recenze uživatele

Pěkně drsný a napínavý veletoč. Herečky dobře vybrané, záporáci děsiví, brutalitky i napětí funguje. Slušné 4 hvězdy. ()

Illy 

všechny recenze uživatele

Miluju horory. A dlouho se mi nestalo abych s lehce zahnědým pyžámkem v noci vypnul film a dokoukal ho za denního světla. Takhle připosranej jsem dlouho nebyl... ()

wampire23 

všechny recenze uživatele

Tak to s pánom Laugierom ide pomaly dole kopcom. Jeho Martyrs sú jednou z najlepších hororových a psycho depiek. Podobný pocit ako práve Mučeníci zažijete málokedy. Tall Man už nedosahoval kvalít Martyrs, ale stále to bol skvelý film, meniaci žánre ako chameleón a doručil veľmi zaujímavý zážitok. Incident in a Ghostland sa snaží o niečo podobné, ako Martyrs a Tall Man. Zmena žánrov, striedanie realít, psychický a fyzický teror na dvoch hlavných hrdinkách. Ale nič z toho nie je na takej úrovni, ako u spomínaných snímkov. Po zhliadnutí zistíte, že ste dostali priemerný, ničím neprekvapujúci, ba dokonca banálny horor s jasným vyústením. Pritom boli miesta, kedy si divák myslí, že je možno všetko inak a režisér ho len vodí za nos. Ale nie je tomu tak. Verím, že Laugierovi nedošli nápady a nabudúce nám naservíruje niečo z jeho pôvodného menu. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Not bad ale mne to veľmi nesadlo. Matka s dcérou sa nasťahujú do domu, odrazu tam pribehnú 2 magori, jeden je transvestita a druhý rád obchytkáva bábiky. Potom sa dej uberie troška iným smerom ale múdrejšiemu divákovi bude jasné ako to celé naozaj je, čo nám aj sám film neskôr vysvetlí. Ako tu písali kolegovia o hodinovom mučení atď, nie je to úplne tak veľa vecí sa neukáže, veľká časť filmu je len tá spomínaná výplň no a samotné mučenie je skôr prezentované ako psychoteror, nakoľko fyzické čo je ukázané na kameru sú len facky. Úchyláci vybraný super, postavám som fandil ale u mňa za 3*. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Vyprava do "posahanej" predstavy a o uniku pred "realitou". Zial poslabsia atmosfera a i ocakavane lakacky, ci otravne vresky a buchoty v preplnenom starom dome este nerobia dobry horror. Mozu posobit znepokojivo, co nieje tento pripad. Inak skor divaka otravuju, skoda. Dvojka "unoscov" mala tiez vyssi potencial. Podobny film, ale kvalitativne, hlavne co-do atmosfery, o uroven vyssie s inym rozuzlenim a tiez z Francuzska bol Haute tension z 2003-tieho. V case, ked som ho pozeral mi pripadal ako slusna pecka. Pozrite si radsej ten. ()

ink flo 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejvýraznějších horrorových tvůrců je zpět v plné parádě, asi každej, kdo se o tenhle žánr zajímá, tak zná 10 let starej "Martyrs". Tady přichází s velice širokou a impozantní paletu různých substylů - rodina se stěhuje do předpisové Amityville vily (luxusně vyvedené, což je polovina úspěchu), kde se ale začne odehrávat slasher jako za starých časů francouzské gore vlny, kterej je v režii typické "Texas Chainsaw Massacre" vyšinuté rodinky. Pak se to najednou utne a chvíli to vypadá, že to půjde spíš cestou psychologického teroru, takže ještě v půlce filmu pořádně nevíte, co z toho bude. No a do toho H. P. Lovercraft, fantazijní svět zrozenej z traumatu a všude ty posraný panenky, co mají všichni s těma panenkama? :-)...hlavně je to ale plnotučně zvrácený a hrdinům to utrpení věříte. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Konečně povedený pokus o nějakou tu originalitu v hororu ... atmosféra hutná, děvčata hrála velmi kvalitně ... nic příjemného to určitě nebylo ... myslím si, že to zvádla bravurně ... po delší době příjemné překvapení ... ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Příběh zpočátku sleduje matku a její dvě dcery stěhující se do domu, který zdědila. Netrvá dlouho a jsou v něm přepadení podivnými existencemi vezoucí se v cukrářském autě, který už viděli při cestě sem. Drsná scéna boje matky o život svých dcer až vyráží dech. O šestnáct let později se obě dcery setkávají v onom domě, kde se začnou dít věci vskutku podivné. Šílenostem není stále ještě dost a tak se v kinech objevila další ponurá, temná a velice depresivní podívaná na poli dramatu, thrilleru a hororu nemající zábrany naprosto v ničem. Záhadné postavy přinášející doslova teror vyvolávají strach, nedůvěru a zoufalství. Nic není takové jak vypadá a vše je jen klam i souvislost s očekáváním. Režisér a autor scénáře v jedné osobě si vizuálně s divákem pohrává tak, aby i u něj probudil přesvědčení absurdity šílenství a hrůzy. A to se mu povedlo výtečně, neboť kdo se v tom ztratí a neví která zrovna bije, je na tom úplně stejně jako ta děvčata, která to na rozdíl od diváka pociťuje i silně psychicky, duševně a hlavně fyzicky. Ono psychologické pojetí spojené s určitým mystériem může být skutečně pro někoho velmi těžkým artiklem, ale tak už to u takových filmů prostě bývá. Snímek se tak vlivem svého uchopení příběhu stává pochopitelným jen pro někoho. Když se však do toho divák svojí vůlí zaboří a nic mu neujde, vyplyne mu poměrně zajímavý příběh, který však v žádném případě není pro citlivé osoby. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Ghostland patrí medzi tie horory, ktoré majú čo povedať. Samotný príbeh sám v sebe je strašidelný a nikto by nemal prežiť také hrôzy, čo museli Beth a Vera. Druhá (paralelná) časť príbehu je tu spíš pre vyplnenie priestoru a slúži len na úkryt pred realitou. Je to film, ktorý si od nadšencov hororu zaslúži pozornosť. Osobné hodnotenie: 80% (****) ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Francuzska hororova vlna opat ozila v podobe tohto hororu,ktory da zabrat vasej nervovej sustave,pochmurny strasidelny dom,dusna atmosfera,napatie,kopec lakaciek,skvele herecke vykony,odporni zaporaci,jednoducho perfektna zabava pre fanusikov tohto zanru...:-) ()

Qeo 

všechny recenze uživatele

Skákání v čase a realitou je fajn. Ale to je tak všechno, protože je to je hodně předpovídatelné. ()

peca 

všechny recenze uživatele

10 let po Mučednících další bomba..parádně promyšlený, místama dost brutální horor, s Tichým místem asi nejlepší horor roku.. škoda že toho tento týpek netočí víc.. Smekám!! ()

Reklama

Reklama