Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Torkild, vodca gangu kodaňských zlodejíčkov, túži uskutočniť  svoj posledný zločin, ktorý mu zaistí bezstarostný život v cudzine. Stretne ho šťastie v podobe Muža z Fara, bezcitného kriminálnika, ktorý ho najme spolu s tromi kumpánmi, aby ukradli vrece so štyrmi miliónmi dánskych korún. Štvorlístok sa rozhodne utiecť do Barcelony. Cestou sa im však rozbije auto, pričom objavia opustený dom, ktorý býval reštauráciou.  Tak sa im ponúkne  šanca vybudovať si rodinný život, ktorý im vždy chýbal... (Film Europe)

(více)

Recenze (244)

claudel 

všechny recenze uživatele

Snad první dánský film, který mě nějak nezaujal. Mads Mikkelsen a Nikolaj Lie Kaas pro mě dosud v nezvyklých rolích, o to více se mi líbili, Ulrich Thomsen také předvedl standard, nicméně příběh, zápletka, humor, jestli tam nějaký vůbec měl být, nic moc. Možná mi to jen nesedlo, protože o žádném dánském filmu bych si nedovolil říct, že je špatný. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„OBČAS, I KDYŽ ZŘÍDKA, NAJDETE PODNIK, KDE NA MENU NEZÁLEŽÍ…“   Seversky nepřívětivý hrdinové, který, de facto netoužíme nijak poznat. Čtyři kámoši, lůzři a zločinci, tam někde v lese rozehrajou hru na to, abychom si je oblíbili. Nebo taky ne… Doporučuju příznivcům Madse Mikkelsena! /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Film získal cenu dánských diváků za rok 2000. 2.) Thx za titule „Petr Čemus“ a „Pushover“. ///                         PŘÍBĚH  ****  HUMOR  *  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Pro mě nejlepší skandinávský film o partě přestárlých mafiánů....kteří na nebezpečném sklonku svých zlodějských kariér neví kam dál a začnou objevovat krásy vyfukování vajíček..... :D děláš to úplně špatně Torkilde :) Scénář plný úžasných postaviček a skvělých dialogů,s dokonalým vykreslením charakterů ústřední čtveřice,díky dokonalým flashabackovým scénám na jejich dětství. Jeden z nejpříjemějších filmů na světe,který pro mě objevil Madse Mikkelsena,který je pro mě Dánským Johnym Deppem. Nádherný film... 100%. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Přes všechny nedostatky dávám tomuto filmu čtyři hvězdičky - jednu pro Stefana, jednu pro Petera, jednu pro Arna a jednu pro Torkilda. Jensen zde sice teprve nesměle vystrkuje růžky, přesto už tehdy bylo možno vycítit základy jeho nezaměnitelného rukopisu a citu pro tvorbu degenerovaných, ale podivným způsobem sympatických postav. ()

DDT 

všechny recenze uživatele

Film, který výrazně vybočuje z řady nepřekvapivých a ničím neurážejících tuctových kriminálek (sorry, viděl jsem asi úplně jiný film než Mustafa :-)) Některé scény, neuvěřitelně dobře spojující zdánlivě nespojitelné, tedy brutalitu s humorem, jsou pro mě nadlouho nezapomenutelné (scéna s veverkou, flashback s otcem a jabloní a hlavně úžasná scénka gangsterů, vyfukujících vajíčka). Čtyři a půl hvězdičky. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama