Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nikdy ji nespusť z očí. Nikdy nic nepodceňuj. Nikdy se nezamiluj... Ona je superhvězda. On je profesionál. Nedobrovolně se stává jejím osobním strážcem. Noří se do okouzlujícího světa kolem ní, připraven čelit hrozbě, nikoliv však lásce... (Warner Bros. CZ)

Videa (1)

Trailer

Recenze (478)

Tyler 

všechny recenze uživatele

Malý moment, jen si v hlavě projedu seznam filmů, které jsem viděl...ano...hmm...ano, skutečně je to tak, "Osobní strážce" je zaručeně můj nejmilejší kýč. Kýč, který se v žádném případě nestydí za to, co je. Romantika prolnutá s napětím dávkovaná s přesností šéfkuchaře luxusní restaurace - navíc skvěle natočená. Jen si vzpomeňte na atmosféru zimního srubu u jezera, na Oscarový večer nebo na tichý rozhovor v kuchyni... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem ten snímek měl moc rád, ale teď už vidím, že je přece jen trochu moc roztahaný a bohužel také moc předvídatelný, ať už z hlediska castingu, anebo čistě proto, že ten scénář je velmi přímočarý s klasickými romantickými eskapádami, které se mají skrýt za thriller. Nemůže se tomu ale vzít, že na tu hlavní dvojici se dobře kouká a je mezi nimi chemie, která funguje. Jen ten závěr kdyby byl temnější. ()

Reklama

Wysch 

všechny recenze uživatele

Ale jo, proč ne? Spíš než vyčítat, co všechno film má, bych spíš jen chtěl říct, co si myslím, že nemá: Totiž herečku v hlavní roli. Ne a ne, Whitney na to neměla, ke Costnerovi se fakt nehodí, ačkoliv musím uznat, že i když zrovna jeho nemám rád, tady jsem mu tu roli celkem i věřil. Takže asi tak, jinak to byl naprosto pohodově strávenej nedělní odpolední čásek... S českým dabingem je to asi horší než originál, ale co se dá dělat... ()

selfesteem 

všechny recenze uživatele

Osobního strážce mi v letech, kdy jsem ještě navštěvovala základní školu pustila má nejlepší kamarádka Andrea. Vidím to jako dnes - jejich obývák, atmosféru, vůni - snažila jsem se pochopit, že existuje něco jako video (nebo že by to byla kamera?), a že na něm lze přehrávat filmy. Spíše jsem se soustředila na ten přístroj, než na film, a ten proto kolem mě jen tak prošel. Ale proč o tom tak dlouho mluvím - byl to můj první film, který jsem neviděla v TV ale na videu:). Teprve za mnohem delší čas jsem jej viděla podruhé v televizi a dokonce ho i vnímala. Pro mě to není romantický film v pravém slova smyslu, a slaďárnou bych jej v žádném případě nenazvala. Rachel je pěkně protivná ženská ("Já chci s tebou spát!"), nepoučitelná, svéhlavá a je těžké jí zkrotit. Film vám zprostředkuje náhled do zhýčkaného světa celebrit, plného slávy a lesku, za kterým se ale ve většině případů může skrývat i zlo, komplikace, závist a žárlivost. Charaktery všech postav a jejich názory je snadné vyčíst a to je dobře, protože za těchto okolností se vám mnohem více přibíží. V tomto filmu je řada nezapomenutelných scén (sledování klipu Run To You, tanec na country předělávku I Will Always Love You, samurajský meč, zasněžený úkryt, šachová partie, loďka, oscarový večer, přiznání ...). Nemyslím ani, že by byl nějakým způsobem předvídatelný. Já osobně, i když se tomu hodně divím, jsem už podruhé zapomněla, kdo je tím padouchem a pobavilo mě, že si zaboha nedokážu vzpomenout. Takhle prožít znovu film se mi vážně nikdy předtím nepoštěstilo. Je to velmi povedený snímek, který má spád, nepostrádá napětí, akci, humor a pokud stejně jako já oceníte téměř nepřekonatelný pěvecký projev Whitney Houston, nepochybně vás tento film nezklame. ()

suicide 

všechny recenze uživatele

Úplně mě ten film chytnul za srdce. Člověk nepotřebuje vidět vůbec celé, aby mohl "ocenit" jeho "kvality". Posledních 45 minut vypovídá za celý film. Scény s nasazením vlastního života, dojemná písnička a velmi nečekané znovushledání... Skoro jsem se rozbrečel nad tím, co jsou schopni Američani naservírovat normálním lidem a Whitney jako herečka? Co vás nemá... ()

Galerie (41)

Zajímavosti (31)

  • Sídlo Rachel (Whitney Houston) je stejné jako to, ve kterém se odehrála slavná scéna s koňskou hlavou v posteli ve filmu Kmotr (1972). (Kulmon)
  • Žena, kterou na plakátu k filmu drží Kevin Costner (Frank Farmer), není Whitney Houston (Rachel Marron), ale její dublérka. Houston odešla z placu dříve, aby si odpočinula, a Costner se rozhodl udělat fotky s její dublérkou. Řekl jí pouze, aby měla skrytou tvář, aby tak mohla ukázat strach, který její postava prožívá. Costner pak sám vybral finální fotografii, která byla později použita na plakátu k filmu. (Fenk)

Související novinky

Remake Osobního strážce je na cestě

Remake Osobního strážce je na cestě

16.09.2021

Oceňovaný dramaturg Matthew Lopez dostal za úkol připravit scénář k nové verzi kultovního romantického dramatu Osobní strážce. Ve snímku z roku 1992 si hlavní role zahráli Kevin Costner a Whitney… (více)

Osobní strážce princezny Diany?

Osobní strážce princezny Diany?

05.07.2019

Kevin Costner (Hřiště snů, Tanec s vlky) si v mnoha pokračováních nezahrál. Objevil se vlastně jen jako vedlejší postava v Batman vs Superman: Úsvit spravedlnosti, a nyní má hl. roli v seriálu… (více)

Hugh Jackman bodyguardem Miley Cyrus?

Hugh Jackman bodyguardem Miley Cyrus?

01.07.2009

Začalo to tím, že někdo „načapal“ Wolverinea a Hannu Montanu na očividně pracovním obědě (garde jim dělali seriózně vypadající kravaťáci, zřejmě agenti a producenti). Internetem se okamžitě začaly… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno