Reklama

Reklama

Zmizení dámy

  • Francie Escamotage d'une dame au théâtre Robert Houdin (více)
Krátkometrážní
Francie, 1896, 1 min

Obsahy(1)

Krátky film o kúzelníkovi, ktorý nechá zmiznúť ženu, vzápätí pričaruje kostru a z nej vykúzli naspäť ženu, ktorú nechal zmiznúť. (Marek1991)

Recenze (26)

Radko 

všechny recenze uživatele

Žena či kostra? Na sklonku 19. storočia to bol jasne badateľný rozdiel. Režisér ho využil k inscenovanej realizácii kúzelníckeho triku. Použitím trikov filmových - predovšetkým strihu - tak vzniklo jedno z jeho prvých, mysticky zábavných diel, ktorými tento mimoriadny autor bavil a baví svet už 120 rokov. Poznámka: Dnes by predvedený trik nevyznel tak očividne, pretože niekedy sa rozdiely medzi ženou a kostrou v dôsledku módneho a stravovacieho diktátu vytrácajú. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Na svoju dobu výborne predvedená finta zmiznutia, niekedy nad možnosťami vyše 110 rokov starej filmarčiny zostáva rozum stáť. Ľudia museli byť unesení. 65/100 ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Když mu bylo 34 let, byl patentován kinematograf, o rok později s ním začal točit první trikové filmy. A ty jsou zajímavé dosud. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Tady Méliès vyčaroval jedno ze svých prvních filmových kouzel, ještě to nebyl odvaz, ale už se to blíží... ()

wafc odpad!

všechny recenze uživatele

Já teda nevím, podle mě není možné, aby živou dámu proměnil v kostru a nazpět. Jasný židobolševický podvod! ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Škoda, že si Meliés nezavedl hromadnou výrobu těchto židlí, byl by o ní určitě velký zájem mezi mnohými ženatými muži, vydělal by jmění a nemusel by skončit ke stáru pod mostem. ()

Kmotr76 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních Meliésových filmů. V porovnání s pozdějšími díly je trik opravdu primitivní, ale i tak je velmi působivý (nemluvě o tehdejší době). ()

Perverz

všechny recenze uživatele

Vrátil jsem se v čase....Ta jedna minuta uteče,..jak jedna minuta. To sú triky kurva. V popisku máte napsáno o čem to je. Ale vidět, je vidět. Podle mě to byl jen nějaký trik. ()

redwik 

všechny recenze uživatele

Ha ha, paráda. Super kúzelnícky trik, ktorý pôsobil takmer autenticky. Prestrihy je trošku vidieť, ale to na kvalite neuberá. Pán Méliès je veľký režisér, škoda, že nežil o pár desaťročí neskôr. ()

Reklama

Reklama