Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve městě Fairwater dochází k dalšímu podivnému úmrtí na srdeční selhání. Obětí je sedmatřicetiletý Chuck Hughes. Za čtyři roky již takhle zemřelo přes třicet lidí. Vše začalo po aféře s Johnym Bartlettem, který v záchvatu šílenství zastřelil dvanáct lidí. Byl popraven a odsouzena byla i Patricie Bradleyová, která ho oddaně milovala. Ta ale byla po pěti letech propuštěna a žije ve starém domě s matkou. Na pohřbu Chucka Hughese se objeví Frank Bannister, který se zabývá výzkumem psychoaktivit. Seznámí se s manželi Rayem a Lucy Lynskeyovými. Oba pozorují podivné přízraky a Frank jim nabídne svoji pomoc... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (203)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Prvý hollywoodsky snímok Peťa Jacksona nedopadol najhoršie. Jeho režijný štýl sa zachoval a podobne ostali aj bláznivé nápady. Lenže odišla zábava a nastúpila nuda. Ťažko povedať, či za to môže štúdio ktoré verím, že nenechalo režisérovi úplnú slobodu, alebo slabý scenár. Vizuálna stránka ale nemá chybu a práve vďaka nej film u mňa nazbieral body. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Námět skvělý, herci skvělí, zpracování vtipné a kreativní, a přesto tomu něco chybí.. Anebo je toho naopak tolik, že se postupně ve všech odkazech, bubácích zabíjejících bubáky a bubácích hovořících s divnými lidmi ztratíme a necháme se odnést tak hluboko do Jacksonovy hlavy, že velmi povrchní, neoriginální a nečekaně i přeplácaná závěrečná třetina se nás nakonec ani nedotkne a zůstane jen u toho známého pocitu "tohle mělo být jinak (a lépe)". Jednou jsem se pobavil, podruhé už bych musel mezi scénami hodně přetáčet, takže zlatý a neškodný střed - 60% ()

Reklama

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Svižná duchařská komedie, která místy a zejména ke konci volně přechází do hororovější atmosféry. Film jsem viděl až v r. 2011, tudíž 15 let po natočení a i tak se mi líbil. Je málo starých filmů, na které když se poprvé podíváte s takovým odstupem, tak vás stejně osloví i v konkurenci dnešních trikových trháků. Peter Jackson ukázal smysl pro humor i vážnost příběhu, k tomu mu pomohl vždy sympatický Michael J. Fox. PŘÍZRAKY bych tedy zařadil do podobné kategorie jako např. BEETLEJUICE a stejně tak ohodnotil. ()

Kass 

všechny recenze uživatele

Celkem podařená duchařská komedie se stále příjemně bezprostředním M. J. Foxem. U filmu, který má poměrně jednoduchý námět, nemůžu od Petera Jacksona očekávat (zvláště pokud se měl film objevit v normální hollywoodské distribuci) nějaké mistrovy slavné "úchylácké" orgie, ale i tak ho Peter dokázal vybavit pár správně ujetými postavami a scénami. A jelikož měly "Přízraky" po celou dobu poměrně slušný tah na branku a také si dovedu představit jak by asi dopadly pod taktovkou méně zručného režiséra, dávám za 4*. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně čtvrtá Peterova parodie a poprvé to nebude za 5*, což mě trochu mrzí. Film mě totiž bavil a líbil se mi, jen jsem čekal podstatně víc humoru. Jinak to ale byla slušná jízda se spoustou dobrých nápadů a vychytávek (režisérova fantazie opět pracovala na plné obrátky). Kromě menší dávky humoru se Přízrakům moc vytknout nedá, přece jenom jde o parodii, která si hned od začátku stanoví vlastní pravidla, ta úmyslně porušuje a tím se vysmívá mnoha žánrovým klišé duchařských hororů. Může si dovolit takřka zabít člověka a pak mu s hurónským smíchem vrátit život přesně tak, jak to bývá ve velké většině vážně tvářících se žánrovek. Funkční výtah v x-let zaniklé nemocnici? Žádný problém. V nebi vám řeknou, že ještě nepřišel váš čas a do toho vám zesnulá exmanželka přeje, abyste byl šťastný? Sen nejen všech vdovců. Problém ovšem je, že jsem si tyhle věci uvědomoval až zpětně, v danou chvíli totiž tolik nevyzněly. Pravděpodobně je u tohoto filmu nutnost zhlédnout ho znovu, aby si divák vše patřičně vychutnal, resp. v mém případě tomu tak zřejmě bude. Přes jistou nevyrovnanost to tak celkově vidím na slabší 4* a někdy v budoucnu si rád dám repete. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (26)

  • Během prací na filmu na Novém Zélandu se Michael J. Fox definitivně rozhodl dát přednost rodině před časově náročným natáčením filmů. Vrátil se na televizní obrazovky a příležitostně se ukázal ve filmu ve vedlejší roli. Jak se nakonec ukázalo, Přízraky se staly posledním filmem, v němž ztvárnil hlavní roli. (HellFire)
  • Michael J. Fox se ve většině fyzicky náročnějších scén nenechal zastoupit kaskadérem. Ironií osudu si zlomil nohu při večerním natáčení nenáročné scény v lese, což Peter Jackson kvitoval s povděkem, protože získal potřebný čas k vypilování scénáře a práci na střihu některých scén. (HellFire)
  • Režisér Peter Jackson a výkonný producent Robert Zemeckis usilovali o uvedení filmu do kin na Halloween, ale nepovedlo se jim přesvědčit studio, které zvolilo letní slot. Toto rozhodnutí se ukázalo jako nešťastné, protože film si na sebe v kinech nevydělal. (HellFire)

Reklama

Reklama