Reklama

Reklama

OA

(seriál)
  • USA The OA
Trailer
Drama / Mysteriózní
USA, (2016–2019), 14 h 43 min (Minutáž: 31–71 min)

Hrají:

Brit Marling, Will Brill, Emory Cohen, Patrick Gibson, Brendan Meyer, Ian Alexander, Scott Wilson, Robert Eli, Marcus Choi, Chloe Levine, Nikolai Nikolaeff (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Sedm let po svém zmizení se mladá žena vrací se záhadnými novými schopnostmi a společně s pěti neznámými se vydává na tajnou misi. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (132)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Astrální výlet do dimenze, kde hrdinové postrádají sympatie a tvůrčí proces logiku. To new age tajtrlíkování s anděly a estetikou autistické jógy mi vlastně vadí o něco méně, než to, že vyprávění stojí na vachrlaté režii, která neumí pracovat s napětím a vše vrší do zpočátku nezajímavého a ke konci směšného celku, který má tak vratký základ, že pointu málem přehlédnete a u finálního gejzíru se už vyloženě za tvůrce stydíte. Míň vážně se berou i ty ezo vědmy ve dvě ráno na Barrandově. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Parádní a správně podivná záležitost. Na jeden zátah jsem to nakonec nedala, přece jen je to místy natolik ujeté, že to člověk potřebuje nechat uležet, ale to vůbec není na škodu. Seriál sází hlavně na pečlivě budovanou atmosféru a téma, se kterým si tvůrci opravdu vyhráli. Do značné míry artová záležitost, kterou samozřejmě ne každý konzument stráví. Pro ty, kteří mají rádi neotřelá díla, je to ale vyložená lahůdka, a to i po herecké stránce. Vedle spolutvůrkyně Brit Marling, jež je v hlavní roli zkrátka úžasná, stojí za zmínku i Jason Isaacs, který se opět vrací k záporáckým rolím. 1. série - 100% ()

Reklama

zsn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zas*aná terapie pro schizofreniky a ti, co to tady povznáší, stoprocentně berou invalidní důchod na hlavu. Ani o ho*no víc to není. Jo, je - velice špatně investovaný čas vašeho života. Nic, co udrží vaši pozornost. Nic, na co se podíváte podruhé. A dost možná nic, co vůbec dokoukáte do konce. A když dokoukáte, tak jen s vidinou nějakého vývoje. Který však nebude žáden. První řadu jsem měla za inovativní fantasmagorii, která se dala unést a v závěru s charismatickým doktorem a jeho dějovou linkou v čele, to dotáhla až na čtyři hvězdy. Ovšem to, co přišlo s druhou řadou... Druhá řada tak zprznila tu první, že snad celý seriál degraduji na dvě hvězdy. A jestli mne poslední díl druhé řady nevzbudí, pak dám hvězdu za obě série jen jednu. S druhou řadou totiž přišel vylitej guláš v hajzlu. Záměna identit hlavních postav, jejich fyzických schránek i rolí, zprovázanosti děje... Prostě neskutečný, a hlavně nezáživný pitchachaos!!!! Bez logiky, bez děje a bez nápadu! Jsem fascinovaná, jak moc lze utratit zbytečně filmový čas. Slátanina prvního kalibru. Existují daleko poutavější seriály a v době permanentně plodícího Netflixu, kdy jeho seriály pomalu nemáte šanci shlédnout všechny za celý život, si člověk ze svého drahocenného času musí vybírat, kterému dá přednost. OA prosím ne. Vtipné bylo i podílení se Brada Pitta na tomto seriálu. Zrovna on není ten typ, který by takový astrální výlet kdy jindy podporoval a možná mu i rozuměl. Ku*va, o čem to vlastně bylo? - o tom, že mi funguje přetáčení na ovladači? Takový Altered Carbon je sto a jedna k tomuto. ()

pavcas 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že mně tohle mysteriozní drama z dílny Netflix celkem posadilo na zadek, připomínalo mi Stranger things, ale o level lepší. Ze začátku to vypadá jako klasika a trochu nuda, mladá žena se ztratila, zčista jasna se po 7 letech našla a teď se dozvíme co se stalo. Jenže příběh Prairie Johnson je přeci jen trochu jiný, což pochopíte už v prvním díle v nemocnici při setkání s rodiči, které nejdřív nepoznává. Prairie má šrámy nejen na duši, ale i na těle a v sobě ukrývá jedno velký tajemství, které se z nějakého důvodu rozhodne sdílet s pěti dalšími outsidery z města. Postupem času vás její neskutečný příběh natolik vtáhne do děje, že mu odpustíte místy trochu přestřelenou scifi zápletku a na konci si nebudete jistí, jestli se jí to všechno jenom nezdálo. A když mluvím o velmi realisticky natočeném finále, tak to mi šel vážně mráz po zádech. Doufám, že bude druhá serie, chtěla bych vědět víc, protože vlastně pořád nevím nic, ale ještě dlouho o tom budu přemýšlet....Může být nějaký život po životě? ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zcela jistě se tomuto seriálu nedá upřít kvalita. Vynikající herci, solidní kamera, režie a scénář, který si s diváky vcelku zdařile pohrává celých osm dílů. Jediné co bych vytknul...pokud bych chtěl, je pár scén, kdy Prairie vypráví příběh ze svého pohledu a tvůrci nám ukazují i to, co rozhodně vidět nemohla. Ale to je jen drobná výtka, protože ve finále je to všechno o něčem jiném. O čem? Nu...chvíli je to drama, chvíli mysteriózní příbeh, pak zase drama, pak se to smíchá, pak zase oddělí a nakonec... :o) Pokud nepovažujete možnost života po životě za hloupost a je ve vás kus esoterična, pokud jste si mysl nenaplnili jen skepsí a rozumem, pokud ve vás Moodyho Život po životě nechal otazníky...bude se vám to líbit. Ale jestli patříte k těm, kteří při slovech anděl, karma, dimenze, zázrak... protáčí panenky, tak neztrácejte čas, bude to pro vás jen hromada keců. Pro mě, který byl nadšený třeba z Výchozí bod (2014), to bylo fajn, i když se přiznám, že jsem nebyl tak nabuzený, abych to sjel celé v kuse, což normálně u kratších seriálů, které mě opravdu zaujmou dělávám. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (8)

  • Brit Marling, která hrála Oa, na sociálních sítích přiznala, že když se o zrušení seriálu dozvěděla, tak si spolu s jedním z producentů Netflixu pobrečela. (Cooller)
  • V 1. minutě, když doktor Roberts (Emory Cohen) posiluje, slyšíme v pozadí skladbu „Ordinary World“ od anglické kapely Duran Duran, která vyšla na jejich sedmém studiovém albu nazvaném „Duran Duran“, které bylo přezdívané „The Wedding Album“ a jenž vyšlo v roce 1993. (Trajektt)
  • Netflix seriál pár měsíců po odvysílání 2. série zrušil i přesto, že tvůrce seriálu Zal Batmanglij měl připravený námět na 3. sérii. Důvod je veřejnosti neznámý, oficiální vyjádření ze strany Netflixu je: „Těšíme se na další spolupráci v této a možná i jiných dimenzích.“ (Cooller)

Reklama

Reklama