Reklama

Reklama

VOD (1)

Poté, co vydá úspěšný bestseller inspirovaný úmrtím jednoho z jeho spolužáků ze střední školy, je kontroverzní spisovatel Sidney Hall (Logan Lerman) nečekaně katapultován ke slávě a věhlasu. Vztah s jeho přítelkyní (Elle Fanningová) se začne rozpadat, neboť temné důsledky vydání této knihy naruší jejich společný život a Sidney náhle beze stopy zmizí. Bezmála o deset let později začne tajemný detektiv (Kyle Chandler) pátrat po zmizelém spisovateli, jehož knihy jsou propojeny s řadou záhadných případů žhářství. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (112)

ARI50 

všechny recenze uživatele

Spisovatelský zázrak, film začal dost dobře a nenudil ani moc, celý film sice skáče z bodu A do bodu B a naopak a příběh je celkem super tak tahle kniha zůstane dočtena a zapomenuta. Logan je prostě zvláštně nadaný a zajímavý kluk a nakonec muž. Skvěly hudební doprovod a hlavně trochu stopu zkrátit. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý film, ktorý sa v podstate odohráva v troch etapách Sidneyho života. Trvalo mi naozaj dlhú chvíľu, kým som sa v tom náročnom troj-etapovom koncepte ako tak zorientoval a dal som si to do nejakého zmysluplného celku, ale postupne to všetko do seba zapadalo - aj keď tie dôležité spojivká príbehu sme sa dozvedeli až na úplnom konci. Finálny príbeh so všetkými okolnosťami teda vyznel naozaj zaujímavo. Aj keď akosi nechápem (pozor spoiler), prečo Sid podvádzal Mel, keď ju tak bezhranične ľúbil. A takých nelogických vecí tu bolo v podstate viac. Napriek vynikajúcemu konceptu a formátu, ktorý absolútne nedal šancu priamočiarosti, som ohľadom dejovej línie až tak spokojný neni. Hoci potenciál takýchto filmov o spisovateľoch dáva obrovský priestor na hru s balansom na hrane reality a manipulácie. Myslím, že aj tu sa s tým dalo pohrať aj ďaleko viac... ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Prvá hodina je trochu zmätočná, nakoniec sa ale ukáže, že rozčlenenie sujetu do viacerých časových rovín a ich prelínanie, kedy občas neviete, v ktorej sa zrovna nachádzate, robí snímku o dosť zaujímavejšiu. Druhá hodina je tak podľa môjho názoru silnejšia, plynulejšia a s rýchlejším tempom a na záver ponúka jedno veľké prekvapenie. Oceňujem aj, že scenár sa s postavami vážne nemazná. Nič proti Loganovi Lermanovi, ale Kyle Chandler ho predsa len ako skúsenejší herec zatieňuje. Mix (melo)drámy a tragédie v modernom puzzle - vydaní, ktorému neuškodil ani mierny pátos. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Příběh s velkým P. 1) Škoda, že tvůrci se rozhodli podat story souběžně hned ve čtyřech časových rovinách (dítě, střední škola, spisovatel, útěkář). Vyznat se v tom sice dalo, ale přesto dávám přednost lineárnímu plynutí času. Ubírám proto jednu hvězdičku. 2) 25letý Logan Lerman (spisovatel Sidney) je herecky rok od roku stále lepší a lepší. Rovněž 25letý Blake Jenner (šikanista Brett) je pěknej kluk. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Přesně, jak tu uvedl uživatel Enšpígl. Film roste a padá na Sidneym. Největší deviza filmu pramenící z tajuplného samotářství Sidneyeho v přítomnosti, je utopeno v paralelním vyprávění jeho minulosti, které rozebírá to, proč se ze Sidneyeho stal samotář. Po shlédnutí jsem byl ale poměrně na rozpacích. Nevím, jestli jsem v těch myšlenkách, co film nabízel, dokázal najít něco, co by mě víc vtáhlo do děje. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama