Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdinka příběhu Sylvie (S. Nováková) si bere za muže mladého lékaře, který je silně citově svázán se svou matkou. Hynkova (M. Trnavský) matka Alžběta (L. Švormová), která ho k sobě připoutala svou chorobnou mateřskou láskou, si nedokáže představit, že by se měla o svého syna dělit s jeho manželkou. Začíná si uvědomovat, že po synově svatbě zůstane sama. A toho se obává. Až majetnický vztah Alžběty k Hynkovi a její strach ze samoty ji vede k tomu, že se synovu sňatku se Sylvií snaží zabránit všemi možnými způsoby. A když se jí to nepodaří, usiluje o rozbití synova manželství. Snacha Sylvie na vlastní kůži zažívá boj s tchyní o jejího syna a svého manžela. Poznává tak, co všechno dokáže matka, chorobně milující svého dospělého syna. Zákonitě si klade otázku, zda si muž, který se v pětatřiceti letech nedokáže vzepřít své matce, zaslouží manželku, nebo jen soucit. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (166)

kajas 

všechny recenze uživatele

K filmu mne přilákalo jméno Martina Trnavského, kterého jsem neviděla hrát od jeho působení v "Ordinaci v růžové zahradě". Musím říct, že lepší televizní film jsem ještě neviděla. Libuše Švormová ztvárnila svoji postavu úžasně a ani ostatní nebyli špatní. A Jitku Čvančarovou jsem konečně viděla v záporné roli. Poslední půlhodina byla opravdu mrazivá, konec mě mrzel (v dobrém slova smyslu, mám ráda špatné konce :D), skvělé. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Už sem ani nedoufal, že se u nás objeví opravdu kvalitní televizní film. Scénář, herci, kamera, atmosféra... prostě všechno OK. Hudba mohla být lepší, ale ušla.Jedinou výraznější výtku bych měl k použití jednoho otřepanýho vtípku na začátku, po kterém tvůrci dokonce pojmenovali film. Název je fakt debilní a určitě se najde dost lidí, který odradí. A jak už tu přede mnou někdo psal, začátek mohl být i kratší, ale i takhle to bylo fajn. Je to těžký, když si někdo vezme sympatickýho a milýho chlapa, u kterýho se ukáže, že je tak trochu blb, a navíc má takovou sympatickou maminku. ()

Reklama

Kovaja 

všechny recenze uživatele

Trnavský zahrál mamánka jak víno,bože takový chlapi sou uplně ubohý.No a mít takovou tchýni je snem každé ženušky:-))Hodně dobrá byla postelová scéna kdy Trnavský podvádí svoji choť se služkou Čvančarovou.trnavský se jen ohlíd kdo že je nachytal a pěkně číslo dokončil.Idiot pak vzal kytku a šel žádat o odpuštění,,chudák,asi moc rozumu nepobral.:-)No a Čvančarce to opět hodně seklo:-))) ()

Fifer 

všechny recenze uživatele

O mrtvých jen dobře, říká se. Ale přiznám se, že ta mediální vlna opěvující zavražděnou autorku, mi je dost nepříjemná. To be fair, je možné, že knížka je dobrá a zprznily ji Papoušková s Wimmerovou. Každopádně pro mě to byl příklad filmu, který patří na Novu, ale na veřejnoprávní televizi nemá co dělat. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Společný život s Hynkem (Martin Trnavský) si určitě Sylvie (Sandra Nováková) představovala úplně jinak. Jenže Hynek je až příliš citově vázán na svoji matku (Libuše Švormová), která naopak nesnese, že by jí nějaká cuchta měla připravit o milovaného synáčka. A tak se rozhodne udělat vše pro to, aby mladý vztah rozeštvala. Ale až pozdě jí dojde, že když jedna odejde, přijde jiná, mnohem horší... Ač se povětšinou k české televizní tvorbě stavím zády, u tohoto filmu jsem udělal výjimku. Kromě toho, že zde hrají dvě z mých oblíbených hereček (Sandra Nováková, Jitka Čvančarová), a že se děj odehrává v Brně, jde až o překvapivě zajímavý příběh. Celkový dobrý dojem z filmu mi trochu pokazil velmi rychlý konec - přes hodinu se něco rozehrává, aby se to během deseti minut stihlo všechno převrátit. Ale i tak chválím, a jen víc takovýchto počinů... ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Natáčanie prebiehalo v Brne a Jevišoviciach. (dyfur)
  • Název filmu pochází z lidového prostořekého úsloví: „Tchýně a uzený, nejlepší jsou studený.“ (sator)

Reklama

Reklama