Reklama

Reklama

Příběh služebnice - Série 1 (2017) (série)


Na druhé straně (S01E07)

(epizoda)

VOD (1)

Obsahy(1)

Z retrospektivy sledujeme boj o svobodu a následně holý život Offred čili June Osborneové, Lucase Bankolea a jejich dcery Hannah. Manželé se po nástupu republikánské teokracie rozhodnou uprchnout z Bostonu do Kanady. Najmou si převozníka, který je usídlí v ústraní divočiny nedaleko kanadských hranic. V patách jsou jim však Strážci; June s dcerou jsou zajaty a vzájemně odloučeny a Luke je postřelen. Přesto se mu šťastnou shodou okolností podaří přežít a s pomocí odpadlíků Gileádu – gayů, jeptišek a uprchlých Služebnic – se dostane do Toronta. Zde obdrží překvapivý vzkaz od June, kterou považoval za mrtvou… (Česká televize)

(více)

Recenze (15)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I keď sme si asi väčšinu v tejto epizóde vyplnili do fabuli sami už z dosiaľ videného, napriek tomu ma tento razantný odskok od atmosféry a štýlu seriálu bavil. Ono ani trocha tej alegorickej srandy neuškodí, Amíci utekajúci smerom na sever potom, čo sa doma k moci dostanú magori, no nebolo od toho ďaleko ani v realite. Snáď ale takýchto odbočiek nebude veľa, jedna za sériu bohate stačí a nakoniec je aj potrebná. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dosud především prostřednictvím jejího pohledu vnímáme, čím vším si prošla. Četné voiceovery popisují její vzpomínky a myšlenky. I jízlivé poznámky. Nyní June/Offred ustupuje stranou. Poslední okamžiky rodinného štěstí, kterému dýchá na záda zlo. Trošku to celé působí jako natažení série, protože ač má díl své momenty, vesměs je utahaný a plný několika zbytečných sekvencí. Shrne rozdělení rodiny, zejména pravdu o Lucasově „úmrtí“ a detaily z jeho cesty do Kanady. Po letech se k němu dostane nečekaný vzkaz od milované June, se kterou se už zřejmě vnitřně rozloučil. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sedmá epizoda byla otravně opisná, průměrně inteligentní divák si jistě dokázal domyslet, jaký byl průběh událostí předcházející první epizodě. Takže jsem třičtvrtě hodiny sledoval Lukovo utrpení, které mi bylo v podstatě lhostejné. ()

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečne dostáva dostatočný priestor aj iná postava, nielen tá menej sympatická služobníčka. Epizóda je aj trochu akčná, trochu skúmajúca začiatky a tiež situáciu v inej krajine než Gileád. Fajn scéna v kostele. ()

Sayko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně pořádný díl, přesně takový, na který jsem čekal. Tentokrát ustupujeme od hlavního příběhu Offred v současnosti a vrháme se do celodílového objasňování, co se vlastně stalo s Lukem, jejím manželem. Od začátku až do konce je zde spousta akce, spousta napínavých situací a ke konci také úsvit Slunce v lepší zítřky. Tak snad to tvůrci hned nezvrtají tu pomalou sexuální estrádu, která se táhne už několik dílů. ()

Esgalnor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Povinná pomalejší epizoda, která shrne celý Lukův příběh od rozdělení s June a Hannah, a zároveň i jejich poslední společné momenty. Vzhledem k tomu, že děj se skoro neposune, jen poodkryje příběh jedné postavy, je tempo pomalejší a nic vás příliš nepřekvapí (ačkoliv momenty jako oběšenci v kostele, popř. smrt jedné z postav dokáží zaskočit). Když se ke konci tempo posune, opět to začne šlapat. A já se těším a zároveň i bojím dalšího dílu. ()

barabura 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl byl čistokrevná vata... Proč to je poslední dobou zvykem u skoro každého seriálu... Otravný a nudný. ()

jarmil8 

všechny recenze uživatele

Retrospektivy jsou mor amerických seriálů a tato epizoda je toho odstrašujícím příkladem. Co se dalo přečkat ještě 6.epizodu, zde je nataženo na maximum, tedy jednu epizodu a rozbíjí to atmosféru navozenou předchozími díly. ()

Reklama

Reklama