Reklama

Reklama

Zraněná srdce

  • Velká Británie The Aftermath (více)
Trailer 1

Poválečné Německo v roce 1946. Rachael Morgan (Keira Knightley) přijíždí do ruin rozbombardovaného Hamburku, aby se setkala se svým manželem Lewisem (Jason Clarke), britským plukovníkem, který je pověřen obnovou zničeného města, v němž stále vládne chaos a beznaděj. Ve chvíli kdy se vydají do svého nového domova, Rachael je nepříjemně překvapena nečekaným rozhodnutím, které Lewis udělal – dům budou sdílet s jeho předchozím německým vlastníkem Stefanem Lubertem (Alexander Skarsgård) a jeho dospívající dcerou Fredou (Flora Thiemann). Rachael ztratila během války syna při německých náletech na Londýn, a tak vnímá soužití s nedávným nepřítelem jako nemyslitelné. Mezi ní a Stefanem vzniká silné napětí. Když zjistí, že i on utrpěl během války velkou osobní ztrátu, začíná se její postoj měnit. A povinnostmi zaneprázdněný Lewis až příliš pozdě zjistí, že její původní odmítání a zármutek vystřídaly vášeň a zrada. (CinemArt)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (141)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Tuctový romantický příběh o tom, že sex spojuje národy. Pokud bylo v knize něco víc, do filmu se to nevešlo. Keira Knightley se sice snaží, ale moc jí nepomáhá scénář ani režie. Jason Clarke tu bohužel nemá moc prostoru a Alexander Skarsgard je tu prostě jen za fešáka, o kterém by mohly divačky snít. Ale některé záběry na rozbombardovaný Hamburk byly opravdu působivé. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Scénář filmu se mi nezdál být nikterak úžasný, přestože jsem si před sledováním nepřečetl obsah ani komentáře uživatelů, bylo mi po několika minutách jasné, o čem to celé bude, cenu za originalitu by si snímek určitě neodnesl. Nebyl to pro mě ale zase takový problém, protože mě zaujalo, jak se tvůrci postavili k dění v poválečném Německu, a že se na celou problematiku nebáli podívat z obou stran barikády. Ta méně zajímavá (romantická) část příběhu se překvapivě vyvíjela stejným způsobem jako právě ukončený válečný konflikt. I tady zpočátku německý blitzkrieg pronikl slabou britskou obranou, aby mu v závěru došel dech a Británie tak mohla slavit draze zaplacené vítězství. ()

Reklama

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Priemerný zážitok, ktorý nemohlo zachrániť ani herecké duo Kiera Knightley a Alexander Skarsgård. Obaja sympaťáci, ale príbeh postavený na beznádeji a strate blízkych počas vojny nemá žiadny prekvapujúci moment alebo nejaké posolstvo. Síce sa viete vžiť do doby tesne po vojne, vďaka záberom na zbombardovaný Hamburg a tomu, ako si každá strana, aj tá víťazná, ráta rany. Chýbajú tu hlboké emócie, ktoré, ak ste aj zachytili, boli umelé a očividne len zahrané. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nemá to spád, nemá to zápletku, nemá to nápad a je to poměrně předvídatelné. Navíc to má sice soustředěnou, ale jaksi stále stejnou (stejně hrající) Keiru Knightley, která sice umí pestrou škálu hereckých poloh, ale dřívější radost ji v podobných historických kusech sledovat je tak nějak pryč. Emoce se nás nedovedou pořádně dotknout, válku a její následky nepotřebujeme sledovat prostřednictvím do bahna padajících těl nebo nábojnic, ale něco by se přeci jen dostavit mohlo. Moment překvapení úplně chybí, něco „šokujícího“, co naježí chlupy, nepřijde. Britka Keira do rozbombardovaného Hamburku přijíždí k manželovi po určité odluce, honosnou vilu má ovšem sdílet s předchozím německým vlastníkem, tedy nedávným nepřítelem. Asi to nese nelibě. Máme si to myslet. Jelikož ale ona sama přišla o nejbližší osobu, k tragicky ovdovělému architektovi ji nebude přitahovat jen opuštěné piano. Asi se nám někdo snaží namluvit, že ta chemie mezi nimi je obřích rozměrů. Není. Na výčitky svědomí není prostor, jdeme to nějak zakončit. Jenže jelikož naznačený milostný trojúhelník není nijak výrazný, i celkově to vyzní hodně nezáživně. Plakat tak budou možná divačky tuctových televizních seriálů. Víc ani ránu. Po všech stránkách poloviční dramatická romance. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

epizoda ze života lidí které ovlivnila válka.Keira hraje tak jak se od ní očekává.Jen očima.Kdo ji někdy viděl při nějakém emocionálně vypjatém záběru tak není hezká .A to se jí asi nelíbí.Clarke je velmi dobrý herec ale bohužel dostává málo příležitostí.Vlastně celý film táhl on a Skarsgard,který když zabodne ty svoje sexy očička z dam tutově padají šatečky samy....Jó,když někomu Pán nadělí tak to využít.A proč ne. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (7)

  • Celosvětová premiéra proběhla 26. února 2019 na filmovém festivalu v Glasgow. (Petr.Kocfeld)
  • Film se natáčel v České republice. Hlavní nádraží v Praze, nástupiště 1 představuje Gleis 6 Hamburg Hbf. Byly použity lokomotivy a vagony z ČD muzea v Lužné. Natáčelo se i v okolí trati 120 Rakovník - Praha. Točilo se také v Ústí nad Labem, na zámku ve Slapech a v areálu rozbouraného cukrovaru v Lenešicích u Loun. (Frontie)

Reklama

Reklama